Paleo strava pro české jedlíky
Hana Šimková
Volnější pojetí kompletního paleo jídelníčku. Jezte potraviny, pro které bylo naše tělo vyvinuto - tedy to, co jedli naši předkové, než poznali zemědělství! Autorka připravila recepty dle paleo zásad, ale ubrala na přísnosti, aby vyšla vstříc českým zvyklostem. Díky její fantazii a kreativitě zde naleznete i moučníky a dezerty. Podle knihy můžete připravovat kompletní jídelníček pro celou rodinu.... celý text
Autorka evidentně nepochopila paleo, ale kdyby to byla normální kuchařka, tak by se tam pár zajímavých receptů našlo.
Tato kniha mi nepřijde vůbec paleo, neinklinuje ani k benevolentnějšímu stravování primal, fittness možná s přimhouřenýma očima. Teorie paleo stravování je daleko lépe popsaná v amerických titulech zabývajících se touto dietou od Lorena Cordaina či Primal Blueprint Marka Sissona či Melissy a Dallase Hartwigových Whole30 (Jídlo na prvním místě). Pokud všechny tři stravovací režimy zapovídají obiloviny a psudoobiloviny, tak zapovídají i oves.
Co se týká teorie, tak stručné a nudné. Co se týká receptů, ... ať žije ovesná kaše s čímkoli.
2012 | Od ucha k uchu |
2015 | Paleo strava pro české jedlíky |
2012 | České bezlepkové pečení |
2015 | Česká pohanková kuchařka |
2014 | Bezlepková, bezmléčná a bezsojová kuchařka |
Tato knížka mě bohužel ničím nenadchla.