Pán hor 4
Hana Marie Körnerová (p)
Sebastianova jediná dcera Christina je samostatná dívka vychovaná v duchu nové doby, hýčkaná rodinou a střežená pěti bratry. Ani ti ji však nedokáží uchránit nepříjemného zážitku, který obrátí její život naruby. Christina se snaží najít ztracenou rovnováhu, odjíždí jako ošetřovatelka do Indie. Život v koloniích jí však nepřináší to, co hledala. Je dcerou svého otce. Divoká krev Pánů hor ji žene do nových dobrodružství, vášnivých lásek i tvrdých střetů s okolím. Po návratu do Francie nachází zcela jiný svět, v němž si znovu musí vybojovat svoje místo. Je chladnokrevná, rozhodná a zocelená životem v drsných podmínkách. Jedinou její slabostí je dospívající syn Gilbert, který má ještě tvrdší hlavu než ona sama. I Gilbert hledá nová, mnohdy ztřeštěná dobrodružství. Nejlepším společníkem a přítelem je mu bratranec Maxmillián de Braie. Ovšem jen do chvíle, kdy mezi ně vstoupí dívka, kterou celá léta odmítali brát na vědomí…... celý text
Další díl byl moc pěknej a zajímavej.Osudy jeho rodokmenu nás posouvá dál a ocitneme se i v Indii.
Další kniha této autorky. Opět hodně čtivá. Mít více času, byla by přečtená jedním dechem. Ke konci se příběhy Christiany a Lucie celkem dost opakovaly, ale ničemu to nevadilo. Trochu mne brzdilo líčení v Indii, to mi tam moc nesedělo.
Ale opět velmi příjemná kniha.
Já jsem byla maximálně spokojená, líbilo se mi, že byl v knize pro lepší orientaci i rodokmen. Musím se přiznat, že jsem občas zabrousila na stránku abych se lépe orientovala. Jinak přečteno za 2 dny a těším se na V.díl.
Před rokem jsem si přečetla první tři knihy a teď jsem se dostala k dalšímu pokračování. Je to někdy trochu na jedno brdo, ale celkem čtivé. Jdu na 5. díl.
Už od začátku knížky je jasné, že od přechozích třech dílů je tento, čtvrtý trochu vzdálen. Děj zprvu moc poutavý není, Christina je nemastná neslaná, hlavně pyšná. Nastane však zlom a děj nabírá na zajímavosti. Ač jsem chtěla jednu hvězdičku oblíbenosti ubrat, nakonec to neudělám, pak se mi to už moc líbilo.
milostné příběhy historické romány
2012 | Heřmánkové údolí |
2019 | Hlas kukačky |
2018 | Co neodvál ani čas |
2013 | Kočár do neznáma |
2022 | Jelení vršek |
První kniha z této série, kdy mi byl hlavní hrdina o trochu více sympatičtější, než hlavní hrdinka. V předchozích dílech tomu zatím bylo vždy rovnoměrně.
I přes to, co Filip de La Reynie Christině udělal, jsem pro něj z nějakého nepochopitelného důvodu měla slabost a pochopení. Vášeň v jejich komplikovaném vztahu byla téměř hmatatelná a napětí by se dalo krájet. Škoda, že Christinina pýcha zapříčinila, že uplynulo ještě mnoho let, než oba mohli být šťastní.
Kniha je psána neuvěřitelně čtivě, stránky se v podstatě obracejí téměř samy. Už se moc těším na další díl!