Pán hory

Pán hory
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/545521/bmid_pan-hory.jpg 5 364 364

Leo Askerová série

1. díl >

Novinka od mistra krimi, tentokrát pro fanoušky severských thrillerů – stejně jako klasici Jo Nesbo a Stieg Larsson nás nechá nahlédnout do temných stránek lidského nitra. Inspektorka Leonore Askerová s kolegy moc nevychází, proto ji odsunuli do Oddělení ztracených duší, kde se zabývá odloženými případy. Ale i tam se začne řešit aktuální zmizení místní dívky. Jak to souvisí s maketou města, kam zničehonic přibyla nenápadná figurka? S opuštěnými budovami a zákoutími, jejichž objevování se pro někoho stalo vášní? Leo se brzy ocitá na stopě sériového únosce. Je odhodlaná ho chytit. A on prahne po další trofeji…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: ekniha , Kalibr
Originální název:

Bortbytaren, 2022


více info...

Přidat komentář

Abikk
předevčírem 4 z 5

Toto je zajisté velmi slibný začátek nové série ... ale proč tak dlouhý. Užívala jsem si příběh, né že né, ale opravdu někdy méně je více. Děj zasazený do hory je pro mne jistotou, že zaručeně dostanu něco kvalitního a děsivého. No a to se i stalo. Propracované, napínavé a tajemné :o)

Ella_85
15.09.2024 5 z 5

Docteno, posledni kapitoly temer bez dechu a hned zacinam dalsi.


Jiparis
11.09.2024 5 z 5

Skvěle napsané, napínavé až do konce. Snad bude i pokračování.

GinaS.
09.09.2024 5 z 5

Napínavé, těším se na pokračování.

PetK
09.09.2024 4 z 5

Nemohla jsem se ubránit myšlenkám na legendární Oddělení Q, i když skladba spolupracovníků byla značně jiná. :-) Nicméně se pro mě jednalo o standardně dobrou detektivku. Ono když tenhle žánr čtete poměrně hodně, je už asi těžké napsat/najít zcela nového a neotřelého hrdinu, vymykající se příběh... prostě víte, co asi tak dostanete, a doufáte, že se to trefí do vaší chuti a bude vás to bavit. Tady si docela s chutí dám i další díly.

hrdinka.j
04.09.2024 5 z 5

Jedním slovem - vynikající.
Těšim se na pokračování.

Měsíční*paprsek
24.08.2024 5 z 5

„Až mnohem později pochopil souvislosti. Důvod, proč si nedokáže vzpomenout na nic ze svého dětství, co předcházelo oné noci. Proč má hlavu plnou zdeformovaných myšlenek a temných tužeb. Je vyměněný. Je někým, kdo přišel místo chlapce, který zmizel v lese. Bytost zrozená z bolesti a horečnatých snů, která sice vypadá jako člověk, ale ve skutečnosti je to netvor. Takhle začíná příběh Pána hory.“

Další knihu od Anderse de la Motte mám za sebou. Sledujeme tu několik několik linek, které se odehrávají v minulosti i v součastnosti. Líbily se mi kapitoly s Vyměňovačem, ve kterých jsme mohli pozorovat jeho vývoj.

Ráda bych vyzdvihla motiv urbexu. Nikdy dřív jsem o něm neslyšela, tak jsem se dozvěděla něco nového. Myslím si, že se urbex k detektivkám hodí.

A ten konec...? Moc se těším na Skleněného muže! Třeba se o této vyšetřovatelce s modrozeleným pohledem dozvím něco nového...

ZuK1
23.08.2024 5 z 5

Velmi napínavá a čtivá knížka, krátké kapitoly, střídavě vyprávěné různými osobami a také několik nečekaných zvratů. A i když tato „temná“ témata moc nevyhledávám, měla jsem problém se od knížky odtrhnout. Anders de la Motte se stal autorem, kterého začínám považovat za sázku na jistotu. Jeho série Roční období se mi líbila moc, bavily mě i pomalejší a klidnější Vraždy v Österlenu. A už teď se těším na Skleněný zámek.

alnahu
21.08.2024 3 z 5

První díl nové série.
Příběh, který se odehrává v několika liniích. Hlavní hrdinka policistka Leonore Askerová ,která byla degradována(prý za odměnu), na Oddělení ztracených duší, to jí ale nevadí a s vervou se pustí do případu zmizelé dívky. Na knize je příjemné ,že je rozdělena do krátkých kapitol. Ale i tak mi kniha připadala zbytečně zdlouhavá .Vyšetřování bylo spíš takové odhalování minulosti hlavních hrdinů za mě tomu chybělo napětí.

Renatecka
17.08.2024 2 z 5

Vzhledem k hodnocení jsem čekala něco opravdu mnohem lepšího. Takové průměrné, neurazí, nenadchne.

Evule *
17.08.2024 4 z 5

Napínavé, čtivé, když už si myslíš, že víš přijde obrat. Za mě velká spokojenost a těším se na, druhý díl.

Mišelínek
16.08.2024 5 z 5

Velmi dobré. Těším se na pokračování. :)

Honey0105
14.08.2024 5 z 5

(SPOILER) Tak tu máme pro mě další objev roku. Autora jsem zaregistrovala, ale nikdy jsem nevěnovala jeho dílům pozornost. Stejně tak jsem postřehla vydání Pána hory, ale nalákat jsem se nenechala. Naštěstí můj muž byl prozřetelnější a knihu mi k narozeninám pořídil. Tak to už jsem si řekla, že si to teda přečtu.. Díky bohu! Mám moc ráda Keplera, Nesba a další severské krimi, ale to už mám vše načtené a trochu okoukané. Tohle je trochu svěží vítr do daného žánru. Nové hlavní postavy a zápletky.. Paráda.
Velmi se mi líbilo, jak je příběh rozvětvený. Sleduje se hned několik dějových linek. Ze současnosti i minulosti. I přes mnoho postav se člověk v příběhu neztratí. Naopak ho krátké a úderné kapitoly udržují v napětí a nutějí ho přemýšlet, co bude dál. Velmi se mi líbily kapitoly týkající se rozvoje osobnosti Vyměňovače. Další co musím vyzdvihnout, tak je postupná eskalace příběhu. Na začátku máme únos, ale až do půlky knihy se vyšetřuje jen únos, ne vražda. Tak je tam tušení, že to k vraždám povede, ale stále člověku vrtá hlavou, co když to nebude vrah, ale třeba sexuální násilník nebo tak něco? Nic není vyloučeno.
Navíc mimo vyšetřování se řeší i vztahy na pracovišti nebo také přátelská a rodinná pouta. Za mě má tahle kniha všechno.Hlavně vše, co jsem vůbec nečekala. Od teď mám autora rozhodně v hledáčku a jdu na Skleněného muže.

Ísačop
11.08.2024 5 z 5

(SPOILER) Jo!
To bylo něco, doporučuji tomu, kdo má rád severské krimi.

Začátek už je taková klasika - začíná se řešit případ únosu, Leo už se vidí po povýšení jako vedoucí oddělení. Místo toho nastoupí jako velká "opora a prakticky nepostradatelný" týpek co má tak trochu s Leo nevyřízené účty.

Takže místo vedoucí Oddělení závažných trestných činů se stává dočasnou šéfkou Oddělení zdrojů, které je spíše známé jako oddělení ztracených duší.

A teď konečne začíná ta pravá sranda, když zjistí, že její předchůdce, co leží v nemocnici s infarktem, vlastně pracoval na stejném případu...

Zajímavé bylo i to, jak Leo vychovával její otec.

Matinka byla tak na liskanec, ale co už.

Takže kdo hledá perfektní krimi, tak právě našel.

P.S.: jdu na další díl, konec byla taková třešnička na dortu pro zvědavce!

Brko-OV
10.08.2024 5 z 5

Ač milovník fantasy odskočil jsem si k pořádně hutné krimi. A dobře jsem udělal. Od knihy jsem nemohl spustit oči a dlouho jsem nečetl nic tak temného a napínavého. Závěr knihy fenomenální a už se těším na pokračování.

boeink
07.08.2024 5 z 5

Mám už přečtenou knihu, která je první ze série vražd z Österlenu, Pán hory je ale ze zcela jiného soudku, rozhodně napínavější a temnější. Dočítala jsem posledních více než sto stran včera večer a konec byl tak napínavý, že jsem opravdu nemohla přes pokročilou hodinu přestat číst.
Policistka Leo je sympatická a taky trochu svérázná postava, Martin Hill, přítel z dětství, jí zdatně sekunduje. Těším se, že se s oběma setkám v pokračování Skleněný muž.
Tuto knihu jsem si šetřila do ČV, protože jsem věděla, kde strávím letošní dovolenou. Bylo tam nádherně!

IvaZBlavy
03.08.2024 5 z 5

Tak toto bolo úžasné! Už dlho som nečítala tak dobrú knihu. Skvelo vymyslená, napísaná, a napínavá tak, že ju neodložíte až do poslednej stránky. A čo myslíte? Už idem na Skleněného muža, druhý diel.

Anitram22
03.08.2024 5 z 5

Naprosto úžasná kniha. Příběh od začátku do konce bez jediné nudné chvilky. Děj opravdu ubíhal rychle, svižně, prostě radost číst. Zápletka super a rozuzlení také. Ještě, že už mám doma i Skleněného muže....

marketa1860
29.07.2024 5 z 5

Autora jsem objevila nedávno a jsem nadšená. Vyhovuje mi styl jeho psaní, uvěřitelné zápletky, myšlení zúčastněných. Veliká spokojenost.

JustWomen
26.07.2024 5 z 5

Originální námět, sympatičtí vyšetřovatelé, zvláštní úchylka, opravdu super čtení. Plynule pokračuji na další díl.