Pánský hotel

Pánský hotel
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/544002/bmid_pansky-hotel.jpg 5 7 7

Přidat komentář

terezkrat
04.09.2024 5 z 5

Kniha pro vyvolené... Myslím si, že každý v této knize najde to, co potřebuje a co je zrovna v tu chvíli schopen uvidět, ale ten, kdo má osobní zkušenost, bude všechno vidět mnohem jasněji a zřetelněji.. Musím se do knihy začíst znova, potřebuje velkou pozornost a čtení mezi řádky.

oTTonis
02.09.2024 5 z 5

Kniha Pánský hotel není standardním příběhem s úvodem, několika dějovými zvraty a překvapivým, ale jasným závěrem, díky němuž bychom mohli zpětně logicky vyhodnocovat oprávněnost jednání jednotlivých postav a zkoumat míru pravděpodobnosti zápletek. Pokud ji čtenář uchopí takto, bude pro něj pravděpodobně poněkud matoucí. Jako zásadnější vnímám to, co se děje o něco hlouběji pod tímto povrchem. Jedna rovina je pocitová, která (pokud si to dovolíme) rozeznívá naše nevědomé fantazie, které mohou být trochu zneklidňující už jen z té podstaty, že se v našem nitru rozezní, aniž by byly rámovány do slov a aniž bychom je čekali. Další rovinou může být konflikt mužskoženských (anebo ženskomužských) polarit, z nichž je složena osobnost každého a každé z nás, a následné hledání jejich souladu. A věřím, že každý z nás si zde může najít ještě mnoho dalších rovin, neboť kniha je v tomto směru rozvolněná a mnohovrstevnatá, a může tak otevírat mnoho nečekaného v nás samých. Ostatně domnívám se, že nastolování a otevírání neobvyklých otázek a témat, která žijí ukryta někde v nitru každého z nás, byly dobře procítěným autorčiným záměrem, což umocňuje naprosto otevřený závěr, který je nevyzpytatelný jako život sám...


JaneK72
31.08.2024 4 z 5

Autorka dokázala jednoduše, srozumitelně a poutavě vykreslit přerod mužské duše zmítané testosteronem v muže, jehož prioritou v životě je najít ženu, která patří k němu. Nespojovat ženy jen se sexuálním uspokojením, ale se souzněním duševním a odtud vede cesta k sexu úplně jinému, kdy se spojí duševní spříznění s tělesnou slastí, touhou a vášní. A spolu tak zažít jiné dimenze během milování a naplnit svou životní cestu. Inspirativní čtení. Autorka v podstatě propaguje novou nebo tu prapůvodní filozofii lásky?

EvikU.
31.08.2024 4 z 5

Začátek se mi líbil hrozně moc. Hned jsem byla v příběhu. Daniel a Jenny a děti Zara a Dan. Předávání informací okolo dětí manželovi, který poslouchá jedním uchem dovnitř, druhým ven.

Kniha je vyprávěná z pohledu může Dana. S kamarády vymyslí, že pojedou do Pánského hotelu. Jeho nejlepší kamarád Josh získává vizitku od jedné ženy. Prý odtamtud jezdí úplně jiný a šťastný muži. Jak řekli, tak udělali. Josh, Dan, Stuart a Mark. Pánská jízda může začít.

Po příjezdu do hotelu se ale začnou dít zvláštní věci. O co tu jde? Dan je zmatený, občas frustrovaný, pak zase pociťuje lásku kterou nikdy nezažil. Vidí sám sebe, uvědomuje si své chyby, vidí svou duši. Perfektní!

Pak do toho přijde kámen, který má tu moc, aby viděl věci ze svého života a udělal je líp. Ukáže mu zrcadlo duše. A pak byla v životě Daniela slečna K., Kate, Katherine….a já se zhruba u 108 strany ztratila a už jsem se nenašla. :) Vůbec jsem nevěděla, co ten konec měl znamenat, kde je Danův minulý život, co je s Jenny a dětmi.

Musím říct, že se mi ale zamlouval styl psaní autorky, s písmenky to umí a budu se těšit na další knihu.

Knihomolka97
30.08.2024 4 z 5

Někdy se mi stane, že po dočtení vůbec nevím, jak své myšlenky a pocity z knihy vyjádřit. Už když jsem si četla, o čem Pánský hotel je, říkala jsem si, že to bude neotřelé čtení, které mi buď sedne nebo to úplně nepochopím. Naštěstí platí první varianta.
Tato relativně tenká knížka si mě dokázala postupně získat a to i díky stylu vyprávění. Hezká slovní spojení, poetický, uklidňující dojem. Autorka to se slovy vážně umí. Byla bych ji schopná slupnout na posezení, ale to jsem nechtěla. Chtěla jsem si čtení vychutnat, a tak si to dávkovala po částech. Vyprávěno je z mužského pohledu a to Daniela.
Celkově je to zvláštní příběh v dobrém slova smyslu. Nejdřív jsem si říkala, že to bude hlavně o s*xu, ale to tedy není. Danielovy pocity a myšlenky byly skvěle popsané a postupně u něj byla cítit změna. V určitém zlomovém okamžiku jsem mu začala fandit, ať najde, co hledá. Nechci nic podstatného prozradit!

Autorovy knížky

Terezie Wal
česká, 1991
2024  91%Pánský hotel
Skrýt reklamy