Noční oheň
Hanna Caspian
Panství Greifenau série
< 2. díl
Srpen roku 1914: začíná první světová válka. Mladý hrabě Konstantin je naverbován na frontu. Jeho otec není schopen statek řídit, takže ho vbrzku vysoce zadluží. Manželský svazek jeho sestry Kathariny se synovcem císaře Ludwigem von Preußen se tak stává otázkou přežití. Katharina ovšem stále touží po sňatku se svým drahým Juliem, synem průmyslníka. Ale opravdu ji miluje, nebo plánuje Katharinu jen využít, aby mu umožnila vstup do vyšší společnosti? I Konstantin si nakonec pokládá otázku, na které straně společnosti bude stát, pokud válku přežije Krásná i tragická sága z panství v Zadních Pomořanech pokračuje dalším strhujícím dílem.... celý text
Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: 2024 , RedOriginální název:
Nachtfeuer, 2019
Další díl z této sérii o panství Greifenau, musím říct,že tento druhý díl byl mnohem lépe a rychleji čitelný,teda pro mě:), než ten první,možná to bylo tím,že první díl, tam se se všemi seznamujete,všechno je nové, ve druhém už je znáte:) No každopádně první světová válka, já nevím,ale ty německé autorky se v těch válkách nějak vyžívají,skoro každá kniha,kterou tento rok čtu,je právě o světové válce:)
Tak to byl pro mě druhý výlet na Panství Greifenau, který ale ještě zdaleka nekončí, těch knižních setkání s obyvateli panství bude celkem šest. Milovníci této historické série se mají opravdu nač těšit. Tento dějem bohatý díl se odehrával v době první světové války a čtení jsem si vychutnala. Je krásné i tragické, prostoupené nadějí i láskou, vírou a odhodláním. Sleduje obyčejný život lidí té doby, ať už jsou to nemajetní, sloužící lidé či hraběcí panstvo.
Pro milovníky historie je to kvalitní a pěkné čtení !
Jedním slova - paráda největší. Poutavé osudy na pozadí historických věrohodných reálií. Věřím, že podle konce bude ještě pokračování ! Už aby !
Za mě se čekání určitě vyplatilo. Velice příjemné čtení plné krásně vykreslených postav.
I na třetí díl si ráda počkám.
Čekala jsem rozuzlení jednotlivých osudů a doufám, že bude pokračování. Druhý díl byl pro mě čtivější a ujasnila jsem si mnoho historických souvztažností.