Lesk soumraku přehled

Lesk soumraku
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/504355/bmid_lesk-soumraku-S1l-504355.jpg 4 21 21

Panství Greifenau série

1. díl >

Panství v Zadních Pomořanech od roku 1913 do roku 1919 - první část velké rodinné ságy jedné hraběcí rodiny. Rodina mezi tradicí a skutečnou láskou v předvečer I. světové války. Květen 1913. Konstantin, nejstarší syn a dědic panství Greifenau se odváží něčeho neuvěřitelného: zamiluje se do dívky občanského původu, ba co horšího – do vesnické učitelky, Rebeccy Kurscheidtové, přesvědčené sociální demokratky. Jsou v nich dva protikladné světy – nejen co se týká stavovských rozdílů, ale i světonázoru. Zároveň nejmladší dceři Katharině plánuje její matka svatbu snů se synovcem německého císaře-ačkoliv se brzo zjistí jaký netvor se skrývá za aristokratickou fasádou. Ovšem i její srdce patří někomu jinému. Obě hraběcí děti hrají na schovávanou s rodiči i se společností. I když své tajné lásky dobře skrývají, oba dva se nezadržitelně řítí do katastrofy…... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Red

Gut Greifenau, 2018

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lesk soumraku. Přihlašte se a napište ho.

Ivetaa
04.11.2024 5 z 5

Příjemné čtení připomínající jiné romány a ságy ze života na různých panstvích, jak píše mnoho lidiček pode mnou. Těším se na druhý díl a rozuzlení jednotlivých životních osudů.

patch
09.08.2024 4 z 5

Tak trochu Panství Downton z Německa, vlastně Pruska. Všichni něco tají nebo mají vlastní touhy, příjemně se to čte. Těším se i na další díly.

eva-lupen
06.08.2024 3 z 5

Tak nějak bych vlastně napsala to samé co Ivanule. Špatné to nebylo, ale nějak mne to nezaujalo a vlastně mne ani nezajímalo jak to bude dál. Ale je fakt, že 1. díl Panského domu mne také nijak nenadchl a pak se to pěkně rozjelo. Možná, že se tedy někdy pustím i do dalšího dílu.

Sokolník, Lesk soumraku a další knižní novinky (7. týden)

12.02.2023

Kniha Lesk soumraku v seznamech