Papírové domky
Jiří Klečka
Petr, divadelní herec, přijímá životní roli Fausta, která je podmíněna přestěhováním do Ostravy. S manželkou Annou a synem Vašíkem se usídlují v domě, který je nejen splněním Petrova snu, ale i místem skrývajícím temná tajemství. Dům, patřící kdysi hudebníkovi Richardu Roučnému, postupně zasahuje do jejich života. Petr podává na jevišti ohromující výkony, zároveň se však propadá do víru pokušení a osobních démonů. Petr a Anna mají za sebou komplikovanou minulost. Oba vyrostli v dětském domově, kde se poprvé potkali. Jejich pouto přetrvalo roky a překonalo četné výzvy, teď je však zkouší něco silnějšího. Zatímco Anna bojuje s vlastními zdravotními problémy a obavami z podivné atmosféry domu, Petr čelí emocionálnímu zmatku a pokušení ze strany své kolegyně. Dům se stává zrcadlem jejich tužeb i obav, zatímco nevyřčené otázky o jeho minulosti zůstávají nezodpovězené. Nezvyklé události, jako podivná úmrtí zvířat v okolí obydlí, začínají nabírat na intenzitě. Příběh klade důraz na téma svodů a jejich ceny. Kde končí touha po úspěchu a začíná cesta do záhuby? Podaří se Anně a Petrovi překonat výzvy, které jim dům a jejich vlastní rozhodnutí kladou do cesty?... celý text
Horory Romány Literatura česká
Vydáno: 2024 , KanopaInterpreti: Vasil Fridrich , Nina Horáková
Papírové domky vychází ve vynikající edici "Tvář" nakladatelství Vyšehrad. Mě zatím žádná z těchto knih nezklamala a i tady jsem spokojená. Je to mysteriózní román o tom, co všechno je člověk ochoten udělat a podstoupit pro splnění svých snů a největších životních přání.
Hlavní postavy jsou Anna a Petr a jejich malý syn. Neméně důležitý je zde dům do kterého se nastěhují, je záhadný a strašidelný. Petr touží stát se slavným hercem, chce podávat nezapomenutelné výkony. Anna má skromnější profesní přání, silnější je u ní touha po bezpečí. Oba totiž pronásleduje minulost, oba trpí traumatizujícími zážitky z dětství. Po nastěhování do domu se jim začíná dařit a plnit všechna přání, hlavně Petrovi, ale jak už to v životě chodí, nic není zadarmo...
Zápletka románu se dotýká nadpřirozena, ale jde o silný příběh, který přináší hned několik podnětů k zamyšlení. Kniha je napsaná svižně a poutavě, je to výborné počtení, doporučuji.
Knihu jsem koupila jen dle názvu, vůbec jsem netušila, o jaký druh příběhu se jedná.
Styl psaní velmi čtivý. Příběh překvapivý…jen opravdu úplně ne pro mě.
Na druhou stranu, něco si z něj přecejen odnesu.
Od začátku mě to chytlo, že jsem si ani nestihla všimnout, že se to najednou stáčí k tomu, co normálně vůbec nečtu :D.
Nebudu spoilerovat, protože kdybych si podrobnější obsah někde přečetla v anotaci, nikdy bych si knížku nekoupila. Tak abych neodradila podobné typy, jako já. :)
Očekávání bylo překonáno.
Moje první kniha autora, mám už delší dobu koupených Pět ročních období, takže asi budou další na řadě.
Kniha mě pohltila už od první stránky a nepustila až do konce. Příběh je opředen tajemstvím a nadpřirozenem a během četby vyplouvají napovrch překvapivé události,které mi nedovolovaly knihu odložit. A když jsem ji přece jen odložit musela,tak jsem stále musela o příběhu přemýšlet.
Tahle knížka ve mně doznívá od doby, co jsem ji dočetl. Nadchl mě krásně poetický jazyk, spousta krásných přirovnání a metafor. Příběh samotný svou pravou tvář odhaluje postupně a je to tak trochu metoda ledovce: vidíte jen špičku, ale tušíte, že velká část sdělení je hluboko pod povrchem. A že bolí. Skvělý text. Doporučuji
Ostrava tajemství divadlo herci strašidelné domy mysteriózní, mystéria české horory české rományAutorovy další knížky
2022 | Papírové domky |
2019 | Pět ročních období |
2023 | Zapomenutá |
Příjemné překvapení. Mysteriózní román z našeho prostředí si nechám líbit. Výborná atmosféra, pro mne až mrazivá, a dobře vystavěný příběh. Docela si dovedu představit film. Autora si dávám na seznam.