Papírové domky přehled

Papírové domky
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/551727/bmid_papirove-domky.jpg 4 153 153

Petr, divadelní herec, přijímá životní roli Fausta, která je podmíněna přestěhováním do Ostravy. S manželkou Annou a synem Vašíkem se usídlují v domě, který je nejen splněním Petrova snu, ale i místem skrývajícím temná tajemství. Dům, patřící kdysi hudebníkovi Richardu Roučnému, postupně zasahuje do jejich života. Petr podává na jevišti ohromující výkony, zároveň se však propadá do víru pokušení a osobních démonů. Petr a Anna mají za sebou komplikovanou minulost. Oba vyrostli v dětském domově, kde se poprvé potkali. Jejich pouto přetrvalo roky a překonalo četné výzvy, teď je však zkouší něco silnějšího. Zatímco Anna bojuje s vlastními zdravotními problémy a obavami z podivné atmosféry domu, Petr čelí emocionálnímu zmatku a pokušení ze strany své kolegyně. Dům se stává zrcadlem jejich tužeb i obav, zatímco nevyřčené otázky o jeho minulosti zůstávají nezodpovězené. Nezvyklé události, jako podivná úmrtí zvířat v okolí obydlí, začínají nabírat na intenzitě. Příběh klade důraz na téma svodů a jejich ceny. Kde končí touha po úspěchu a začíná cesta do záhuby? Podaří se Anně a Petrovi překonat výzvy, které jim dům a jejich vlastní rozhodnutí kladou do cesty?... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Papírové domky. Přihlašte se a napište ho.

richo
včera 5 z 5

Po dlhej dobe som narazil na veľmi dobrú knihu. Žiadny horor ako niekto píše, teda pokiaľ nepovažujete normálny život za horor. Silný príbeh s viacerými líniami, tak ako v živote. Nič nie je jasné, nikto nie je čierno biely. Sám čitateľ je prekvapený svojimi vlastnými predpokladmi ktoré sú realitou (príbehom knihy) úplne postavené na hlavu. Silný román o tom čo je pre koho dôležité, kto je ako slepí a vidí len to čo očakáva.
Keď sa pozriem na zoznam slov ktorými ľudia označili túto knihu, prídu mi tak jednoduché a tak povrchné. Kniha je vynikajúca a dotýka sa mnohých stránok života.
Čítal som e-knihu a tak nemôžem komentovať kvalitu fyzickej knihy.

olivie303
10.12.2024 4.5 z 5

Tohoto českého autora jsem neznala, ale kniha, i její provedení, mě uchvátila. Určitě vyhledám i jeho další knihy.

Vrbická1999
30.10.2024 3 z 5

Velice originální téma a nádherné grafické zpracování knihy. Ale nějak mi nešlo se do příběhu dostat. Nebyla jsem jeho součástí, ale pouze pozorovatel.

Vychází Krvavé stíny a další knižní novinky (36. týden)

04.09.2022

Kniha Papírové domky v seznamech