Parapsychologie
Břetislav Kafka
Tato kniha je definitivní tečkou za celoživotní snahou B. Kafky o posunutí meze poznání za hranice našeho běžného vědomí. V tomto díle popsal a vysvětlil jednotlivé pokusy, pojmy a fenomény, se kterými pracoval.
Je neděle večer a sídliště již ztichlo po víkendovém shonu, je plno nervního očekávání (pracovních) dnů příštích... a když si navíc v tento večer zvolíte jako svou družku knihu, totiž knihu, ve které autor popisuje detailně a s gustem, jak bolestivý pro vás (rozumějte pro vaši duši) bude pohřeb žehem, ke štěstí už chybí snad jen klystýr...
Vážně však nutno dodat, že podobná četba (alespoň mě) vždy znovu uchvacuje - třebaže autor není první svého druhu - pro téma, které je pro člověka zřejmě nejzávažnější.
Břetislav Kafka ve svých dílech vystihuje praktiky a poznání již dlouho známé, jen zamlčované.
Beru ho jako hlasitého zprostředkovatele tisíce let známých a zamlčovaných faktů a technik sebeovládání a osobního růstu, jejichž je, minimálně vzato, živoucím příkladem světově asi nejznámější kouč z řady světových koučů, jménem Tony Robbins, který Kafkovy poznatky a praktiky v sobě rozvíjel naskytnutou životní potřebou či nutností na základě jeho životních okolností.
Podobným uvědomělým příkladem je továrník či průmyslník světového formátu z počátku dvacátého století jménem Charles Francis Haanel. Doporučuji vřele i jeho díla.
Souhlasím se čtenářem WEIL. Do doby, do které se subjekt pouze léčí, bude navždy léčen, ale UZDRAVEN může být jen jednou provždy. Léčení je požadavek subjektu o kdysi ztracenou pozornost. Namísto toho vůle k uzdravení subjektu vede subjekt do stavu zdraví.
Parapsychologie jako by odešla s minulými generacemi.
Ale existovala kdy?
Ano, to určitě, vždyť jsou i dnes schopni léčitelé na čas poléčit pacienta, ale jeho potíže se obvykle pak vracejí.
telepatie spiritismus posmrtný život psychotronika, parapsychologie hypnóza komunikace se zemřelými telekineze jasnovidectví
1991 | Nové základy experimentální psychologie |
2011 | Parapsychologie |
2011 | Kultura rozumu a vůle - duševědné výzkumy a objevy |
1925 | Svítání v duši |
1948 | Kultura rozumu a vůle: Člověk zítřka |
Špatné. Na knihu jsem se docela těšil, ale pak už to byla typická Cimrmanova frustrační kompozice. Čekal jsem nějaké vlídné a konsolidované informace na toto téma, ale bohužel jsem dostal zmatečnou, nesouvislou a sice na "fakta a vědecké poznatky" odkazující, přesto však nedůvěryhodnou změť ezoterického blábolení, které jen s těžko skrývaným fanatismem připomíná knihu důkazů přátel UFO.
Úvod byl celkem pěkný, pak už to bych to označil termínem brak.