Pekáreň v Brooklyne
Julie Caplin
![Pekáreň v Brooklyne Pekáreň v Brooklyne](https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/465928/bmid_pekaren-v-brooklyne-ZWJ-465928.jpg?v=1613058317)
Romantické úteky série
Pohodlne sa usaďte na svojom obľúbenom gauči a užite si neopakovateľné chvíle pohody pri voňavej kávičke a chutnom koláčiku. Pekáreň v Brooklyne vás unesie na dobrodružný výlet do mesta, ktoré nikdy nespí. Nechajte sa strhnúť romantikou a príbehom plným voňavej kávy. Spomínate si ešte na Sophie, gastronovinárku z Kaviarne v Kodani, z ktorej sa stala Katina vynikajúca priateľka? Vo voľnom pokračovaní série Romantické úteky je to práve Sophie, ktorá sa vydáva na dobrodružnú cestu do New Yorku. Ubytuje sa nad maličkou pekárňou sympatickej Belly, ktorá pečie tie najúžasnejšie koláčiky a torty v celom Brooklyne. Sophie sa u nej cíti ako doma a ani sa nenazdá a všetok svoj voľný čas trávi v jej pekárni, kde Belle pomáha s pečením dobrôt. Veľmi rýchlo sa spriatelí aj s jej mimoriadne šarmantným, obletovaným a úplne neodolateľným bratrancom Toddom, ktorý má len jednu chybu - odmieta akýkoľvek vážny vzťah. Lenže ten nehľadá ani láskou sklamaná Sophie, a tak ich priateľstvu zdanlivo nič nestojí v ceste. Sophie postupne zisťuje, že lásku netreba naháňať. Nájde si nás totiž často práve vtedy, keď ju prestaneme hľadať.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2021 , CosmopolisOriginální název:
The Little Brooklyn Bakery, 2018
![Šárušš Šárušš](https://www.databazeknih.cz/img/users/16_/169840/m_saruss-659.jpg?v=1565786148)
(SPOILER)
Kniha mě nezklamala, i přestože má předvídatelný konec, je to něco, co od takové knihy čekáte. Víte, že to prostě skončí dobře, že spol nakonec hlavní postavy nějakým způsobem budou, ale nevíte jak se k tomu dostanou.
A to je možná to, co mě na tom baví, že závěr je jasný, ale já z toho hltám ten prostředek, to jak se Sophie i Todd posunuli, jak se jejich postavy navzájem ovlivnili a jak se změnili.
Za mě byl dokonce závěr napínavější, než Kavárny v Kodani. Zbývalo mi posledních 10 stránek a stále se to neotočilo. Už jsem si říkala: "Tak, jak to ještě jako autorka otočí? A kdy se to stane?"
A nakonec to přišlo, vlastně až na úplný závěr. Moc hezky napsáno.
![Han-nah Han-nah](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Lady Sophie , kterou velice zklamal přítel James dostane nabídku na výměnnou stáž v New Yorku . Práce v americkém prestižním časopise ji zaujme a narychlo tedy odcestuje. Ubytovaná je v Broklynu , v bytě přímo nad pekárnou. Seznámí se s majitelkou, synpatickou Bellou a jejími přáteli, včetně bratránka Toda, se kterým bude úzce spolupracovat.
Ke krásnému popisu prostředí, života lidí, ale i jídla a pečení v pekárně, je tady i romantická zápletka.
Velmi mě tam zaujala věta : "Vždycky jsme měli jasné datum spotřeby."
No, jenom , kdyby to tak vždy vycházelo. Vždy je tam i to "Možná?"
Díky práci a hlavně přátel se Sophie odpoutala od bývalého vztahu a znovu začala žít.
A romantický závěr? Kdo by o takovém v životě nesnil.
" To není statečnost, když se bojíš. Statečnost je, když se něčeho bojíš a přesto to uděláš."
![selmickae selmickae](https://www.databazeknih.cz/img/users/51_/514331/m_selmickae.jpg?v=1736859393)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Tuhle knížku od Julie bych zařadila asi do TOP3, spolu s Tokiem a Kodani :). Moc pěkně popsaný Brooklyn, hned bych se tam rozjela prozkoumat místní zákoutí :) Krásně se četla, nechyběla typická Caplinovská zápletka před koncem. Ideální knížka na odlehčení dne :)
![Marcik7 Marcik7](https://www.databazeknih.cz/img/users/17_/175395/m_marcik7-K7x.jpg?v=1546257149)
![4.5 z 5 4.5 z 5](img/content/ratings/45.png)
Romantický příběh o zradě, malé sebedůvěře, o lásce sourozenecké a manželské, v neposlední řadě o vášni- prostě ta správná romantika se vším všudy mezi Londýnem a New Yorkem. Četlo se to lehce a příjemně a určitě si přečtu další knihy této autorky.
![Jájinka_sh Jájinka_sh](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![3.5 z 5 3.5 z 5](img/content/ratings/35.png)
Krásná romantika, líbí se mi propojení s prvním dílem pomocí postav. Hezounký čtění na odpočinek :-)
![monishek monishek](https://www.databazeknih.cz/img/users/11_/114862/m_monishek-tLr.jpg?v=1626177768)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Sladka a naivni romantika, kterou jsem ocekavala, tak jsem i dostala. Pribeh byl krasny, postavy sympaticke a ten zaver plny romantiky. Jen to prostredi mohlo byt vice vykreslene, ale pribeh jsem si uzila.
![Devorah Devorah](https://www.databazeknih.cz/img/users/91_/91872/m_devorah-y0n.jpg?v=1683145499)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Hlavní hrdinka Sophie, pravá anglická dáma, se zklame v lásce natolik, že přijímá pracovní nabídku a opouští Londýn, aby začala znovu v New Yorku.
Tady potkává Bellu, s níž jí pojí láska k pečení a také její sexy bratranec Todd, před nímž by se měla mít setsakramentsky napozoru.
Líbí se mi, jak si autorka na nic nehraje, nic nepředstírá, prostě nám naservíruje další ze série romantických příběhů, okořeněných špetkou sarkasmu mezi hlavními hrdiny, špetkou erotiky a půl tuctem nápadů na to, co vařit. A toto vše pak doplní podmanivými popisy míst a okolí, takže čtenář už pošilhává po knižním průvodci po New Yorku.
![sgjoli sgjoli](https://www.databazeknih.cz/img/users/13_/13145/sgjoli-K7p.jpg?v=1540819697)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Po Čajovně v Tokiu, kterou jsem poslouchala nedávno, jsem měla chuť ještě na nějaký díl ze série "Romantických útěků", tak jsem sáhla po Pekárně v Brooklynu. Pravda, přišlo mi to trošku slabší než Čajovna, ale pořád takový klasický průměr.
Už se tu budu opakovat, ale i tady autorka jede podle stejného mustru, ani ho tu nebudu znova zmiňovat - kdo jste četl jiné díly této série, víte. Je to každopádně dost svižné a narátorka Veronika Lazorčáková, která celé této sérii v audioknihách propůjčila svůj hlas, je skvělá. Pravda, zrovna USA mne jako země moc neláká, ale autorka tu ten Brooklyn uměla vykreslit docela fajn, takže jsem to uměla vzít na milost.
Líbilo se mi, jak se tu hlavní hrdinka uměla vypořádat se svým bývalým a postavit se sama za sebe, to jsem si dost užila. A za to chci autorku pochválit.
Ale jak jsem psala v úvodu, zrovna Čajovna v Tokiu, kterou jsem poslouchala pár dní před touto knihou, na mne udělala o trochu větší dojem. Obě knihy teda hodnotím stejným počtem hvězd, ale v případě Pekárny v Brooklynu to jsou 3 hvězdy o trochu slabší.
![lou63 lou63](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![3.5 z 5 3.5 z 5](img/content/ratings/35.png)
Je to taková ta milá, voňavá romantika, která mě na chvilku přenesla do úplně jiného světa. Brooklyn tu působí docela útulně, i když jsem čekala trochu víc detailů, aby to město fakt ožilo – spíš mi připadalo, že je jen lehce načrtnuté. Příběh samotný je fajn, ale jo, docela předvídatelný. Na druhou stranu, ta atmosféra pekárny, nové začátky a hledání sama sebe mě bavily, i když to není nic, co by mě úplně ohromilo. Takže pokud máte chuť na něco odpočinkového a sladkého, tohle určitě neurazí.
![Josh Josh](https://www.databazeknih.cz/img/users/28_/281272/m_josh-gnF.jpg?v=1568133267)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Kdo sáhne po jakékoliv knize JC tak ví, tedy většina co pak nepíše "očekával/a jsem něco jiného", že má v ruce jak romantiku (nepíše "až moc sladké"), tak lokalitu - výstavní jídlo a místo.
Nevím, jak reálně vypadá NY a život v něm, ale líbilo by se mi na nějakou dobu zažít to štěstí jako v této knize a mít tam tak dobrou práci, bydlení a lidi kolem sebe.
Autorka pro mne uměla vytvořit atmosféru města. Předala mi pocit dobrého místa, kde žijí lidé jako já, jen mluví jinou rodnou řečí a "nakazila" mne radostí z jídla a pití, nemluvě o následném pocitu hladu a žízně z té vůně linoucí se z řádků. A nesmím vynechat, že vzbudila pokušení si objednat první letenku do Států a ověřit tak jaké jsou nejen pekárny v Brooklynu.... I když budu muset počkat na další US volby až nebudou každého cizince považovat za vetřelce nutného vystrnadit ze země, pokud možno i za oceán:-))
![rakakan rakakan](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Asi čtvrtá kniha od autorky za sebou. Četla se dobře, ale sahám po jiném autorovi. Těch zamilovaných románků se šťastným koncem už stačilo. Dám si velkou pauzu.
![smejkalova.m smejkalova.m](https://www.databazeknih.cz/img/users/39_/39349/m_smejkalova-m.jpg?v=1724434545)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Pekárna v Brooklynu mě bavila možná ještě o fous víc než Kavárna v Kodani, i když na ty popisy jídla to nemá. :) Sophii jsem si oblíbila už v Kodani, teď mi přirostla k srdci ještě trochu více, hned na začátku jsem čekala jak to dopadne s Jamesem. Za mě super oddychovka.
![MirrorIsis MirrorIsis](https://www.databazeknih.cz/img/users/23_/239631/m_239631-leP.jpg?v=1530443101)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Moc příjemný příběh, který se báječně čte, líbí se mi i to, že navazuje na Kavárnu v Kodani.
![jajcak jajcak](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Pohodové, odpočinkové čtení, neurazí, ale zase úplně nenadchne. Ten konec už na mě byl trochu moc přeslazený, ale za čas zase po další knize ze série sáhnu.
![booklover_mili booklover_mili](https://www.databazeknih.cz/img/users/80_/80807/m_80807-7vz.jpg?v=1459855059)
![3.5 z 5 3.5 z 5](img/content/ratings/35.png)
Me se takhke kniha tak libila! O dost víc než Kodaň. Milý příběh o cestě do Ameriky a nalezení lasky po velkém zklamání.
![Nik.. Nik..](https://www.databazeknih.cz/img/users/44_/449370/m_nik.jpg?v=1720177817)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Další překrásná knížka v řadě od Julie Caplin. A tuhle tedy řadím zase do vyšších knížek série. A v tomto díle zase zůstáváme u postav z Kavárny v Kodani.
Sophie na začátku knihy ujišťuje, že její vztah není úplně takový, jak si myslela. Bere tedy jako náhradnice pracovní stáž v Brooklynu - kterou v mezičase stihnout dát někomu jinému (protekčně). I tak tam ale pro Sophii najdou uplatnění (není asi překvapením, že právě s touhle protekční to nebude žádný med ) Sophie je ubytovaná nad pekárnou, která patří Belle, se kterou se postupem času stanou skvělé kamarádky. Belliin bratr Todd pracuje ve stejné firmě, ve které má Sophie stáž. Je to takový typický nestálý lamač dívčích srdcí. Pro randíčko nikdy nemusí jít daleko a rázem získává kamarádku na dlouhé večery, všední výlety, někoho, koho může o cokoliv požádat, bez jakéhokoliv nároku na nutnou oplátku. A tím vzniká naprosto uvolněné a nefalšované přátelství - prozatím
Tyhle knihy jsou hrozně jednoduché, prvoplánové, ale já je mám tak strašně moc ráda
![Ahinka Ahinka](https://www.databazeknih.cz/img/users/48_/484818/m_ahinka.jpg?v=1723469877)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Spisovatelčin styl se mi líbí a další díl ze série jsem si opět s chutí přečetla a dostala přesně to co jsem já, tedy potažmo moje romantická duše momentálně potřebovala. Naivně sladký a předvídatelný příběh, který pohladí.
![iveta3689 iveta3689](https://www.databazeknih.cz/img/users/12_/120147/m_120147.jpg?v=1459855105)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Kniha podle šablony, nic převratného ani nic oduševnělého. Pokud jste naladěni na nenáročnou a zábavnou knihu, pak je to dobrá volba.
New York láska milostné romány kavárny USA (Spojené státy americké) romantika dorty cukrárna Brooklyn anglické rományAutorovy další knížky
2018 | ![]() |
2020 | ![]() |
2021 | ![]() |
2019 | ![]() |
2019 | ![]() |
Nic pro cynické osoby ani pro ty, kdo nemají rádi přílišnou doslovnost.