Mechanická princezna
Cassandra Clare (p)
Pekelné stroje série
< 3. díl
Nad londýnským Institutem se stahují mračna. Mortmain připravuje útok na lovce stínů; chce je zničit pomocí pekelných strojů, armády nelítostných mechanických bytostí. Na dokončení svého plánu potřebuje už jen jedno: Tessu Grayovou. Lovci stínů se snaží vypátrat Mortmaina dřív, než armádu vyšle do útoku. Když však Mortmain Tessu unese, Jem a Will, kteří si oba dělají nároky na její srdce a lásku, jsou ochotní udělat cokoliv pro její záchranu. Tessa si uvědomuje, že jediný, kdo jí může pomoci, je ona sama. Ale dokáže se jedno obyčejné děvče postavit celé armádě pekelných strojů?... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2016 , Yoli (ČR)Originální název:
Clockwork Princess, 2013
Skvostné finále, které se jen tak nevidí... YA je žánr, je ten, o kterém každý říká, že je předvídatelný a prvoplánový... U C. Clare tomu tak rozhodně není... Hltala jsem každou stranu a prožívala okamžitě všechno, co se v knize dělo... Po dočtení jsem si jen říkala what a kde mám další příběhy, ach jo už je konec... Sahám po dalších autorčiných knihách!
Zase úžasná serie. Nepříjde mi rozumné srovnávat tuto serii s Nástroji smrti, protože je to zase jiný příběh. A jsem vděčná, že sem do toho světa lovců stínů mohla zase nachvilku spadnout.
Knížka byla opět skvělá, akorát mi celkem vadilo množství milostní zvratů co se Tessyných vztahů týče. Nejsem fanoušek romantiky a určitě mi všechny nepřipadaly nutné.
Na nástroje smrti to pořád nemá, ale tenhle díl jsem si užila nejvíc. Nereálné romantické zápletky mě sice dost otravovaly ale přetrpěla jsem je a užila si ten zbytek (a ten za to stál)- humor, akce, krásné prostředí a sympatické postavy. Uspokojivý závěr série.
Tedy co na to říci. Padl jsem do velké pasti. Koukám se hmm pekelné stroje, Viktoriánská doba
no tak jasně Steampunk, který mám rád.
Vůbec jsem si nevšiml jaká skupina uživatelů zde tyto knihy od Cassandry Clare komentuje.
A jsou to děvčata, dámy, slečny, paní :o))) každý ať si vybere dle své věkové skupiny.
Ani nikde není psáno že to jsou dívčí romány.
A to je tedy sakra dobře, že to tam není, neboť jsou tyto knihy tedy opravdu, ale opravdu skvělé a byla by škoda si je nepřečíst jenom proto, že by k nim někdo dal nálepku ,,dívčí,,.
Padl jsem do pasti proto, protože jsem si přečetl první knihu a to pak již není cesty zpět.
Prostě se musíte dozvědět kdo vlastně Tessa je, odkud je, koho si nakonec vybere (osobně jsem doufal ve Willa) a hlavně co má za lubem a jak dopadne ten parchant Mortmain.
Ale jsem chlap a pravděpodobně normální neboť jsem vcelku trpěl kolik scén a vět milostných tam je :o)))
Ale je to napsané tak napínavě, že to prostě ani nejde přeskočit. Zkoušel jsem to nejde to FAKT :o))
V polovině knihy jsem byl již docela nervózní neboť poslední kniha je asi fakt nejvíce zamilovaná.
Nejen Tessa je zamilovaná, ale i sestra Willa, služebná, Gideon i jeho bratr atd atd. takže se divím, že nenašli i nějakou milou i kocourovi Kostelníkovi.
Ale jak je napsaný konec knihy a jak dopadne padouch (nebudu spoilovat) tak odpouštím vše co jsem musel přetrpět. Přesně takto by měl dopadnout, každý takový parchant. A ne jako v debilních seriálech kde v jedné sérii hnusného padoucha zavřou, aby ve třetí sérii pomáhal hrdinům ještě proti horším padouchům grrrr.
Takže celkově jsem chtěl dát 6 hvězdiček, ale strhávám jednu za hodně milostné scény, takže celkem dávám 5 což je zde stejně maximum. Což je asi stejně jedno, protože když by zde byla možnost dávat 6 tak bych stejně strhával ze sedmi atd atd :o))) Velice doporučuji.
Tak tenhle díl mě fakt dostal. Naprosto úžasný a do poslední chvíle napínavý. Jsem ráda, že si nakonec vybrala mého favorita. Nejlepší kniha ze série. Epilog mě chytil za srdce a i mi ukápla slzička (víc než jedna).
Souhlasím s fa.sci.ko, tohle naprosto nešlo zvládnout. Brečela jsem jako želva. Nádherně napsaná kniha, nebyla kapitola, která by se mi nelíbila, citáty na začátku kapitol- nádhera. Nástroje smrti jsou krásná série ale tohle mě naprosto uchvátilo.
Kniha byla krasnym zakoncenim serie. Konec byl i na slzicky ;-) a nemuzu si pomoct, ale pripomenulo mi to serie Sepotani...taky byl konec o trech lidech.
Celou sérii jsem přečetla jedním dechem a asi si ji půjdu přečíst znovu. Upřímně? Zamilovala jsem se do Willa až po uši a i když mi chvílemi Tessa fakt lezla na nervy, tak i ji jsem si nakonec oblíbila. A ten konec? Až do teď jsem u knížky nikdy nebrečela, ale tohle se prostě nedalo zvládnout.
Ten konec...uuhh.(v dobrém) Posledních několik stránek jsem měla slzy na krajíčku. A ať už to lidi kritizují jakkoli,mě se ten konec prostě líbíl takhle a přišlo mi to ideálně zakončený.
Do pekelných strojů jsem se 'katastrofálně zamilovala.'
Oblíbila jsem si Londýn ve kterém se příběh odehrává,všechny postavy v něm (hlavně Willa s Jemem) a citáty na začátku kapitol.
Stránky epilogu jsem měla promočené od slz.Kniha mě sice překvapovala neustále,ale na tohle jsem se dostatečně nepřipravila.
I když autorka konec vymyslela dobře,nemohla jsem se - stále nemůžu- přes konec přenést.
Naprosto jednoznačně miluji CC a její svět Lovců stínů.
Tato trilogie mi přijde trochu "romantičtější" než Nástroje smrti, ale i tak je to skvělé čtení.
Velmi se mi líbí, jak se jednotlivé série prolínají a jak v dalších a dalších částech objevujete zmínky a připomínky o předchozích postavách.
Stala jsem se na CC závislá a teď už jen čekám na Pána půlnoci a doufám, že vyjdou i ostatní knihy v češtině :D
Jen na okraj, já bych si vybrala Jema :D
Skvělý závěr triologie! Nad Jemem a Willem jsem si ve finálních scénách velmi pobrečela, ale stálo to za to. Kdybych to měla shrnout, ano, kniha je kopií Nástrojů smrti. Will je v podstatě Jace, Tessa méně otravnější Clary. Ale to neznamená, že budu knihu hodnotit hůře. Byla totiž lepší. Nevím, čím to bylo, ale fungovalo to. Poslední slova na závěr si nechám k další vyděračské knížce, co Cassandra napíše.
Musím říct, že mě to celé šokovalo. Autorka velice zajímavě vyřešila milostný trojúhelník, ale, co si budu nalhávat, můj favorit byl Will. :) Kniha se četla velice dobře, děj mě místy překvapil...
Netradiční a dobře zpracováný koncept, u mě 5*
Co si myslíte? Kdyby byl Jem v pořádku, koho by si Tessa vybrala, oba by asi nemohla, tak koho? Klidně pište do zpráv ;)
Kniha se mi moc líbila, až zase jako vždy na prolog. Nemohla jsem otrhnout oči a celou dobu jsem se nemohla zbavit pocitu ať Jem zmizí někam jinam a nechá Tessu s Willem. Jinak byla celá moc super a mohu ji jen doporučit.
Jediné co bych zde asi vytkla je ten epilog... nelíbí se mi jak dopadne ta velká láska mezi Willem a Tessou...Proč jen musí být nesmrtelná?! :) :D
Toto byla úžasná trilogie! Mechanická princezna se mi líbila o trochu míň, jak Mechanický princ, ale přesto byla úžasná. Finální bitva mohla být trochu více propracovaná, ale zbytek byl naprosto úžasný. Strašně se mi líbil konec knihy a to, jak Cassandra vyřešila náš milostný trojúhelník, stále jsem se nemohla rozhodnout zda mám radši Jema nebo Willa a tak jsem za tenhle konec opravdu ráda. ♡
upíři vlkodlaci démoni lovci stínů pro dospívající mládež (young adult)
2013 | Město z kostí |
2015 | Město nebeského ohně |
2015 | Mechanický anděl |
2014 | Město padlých andělů |
2013 | Město z popela |
Naprosto skvělý epilog. I když převažovala romantika nad akcí, bylo to příjemné čtení.