Percy Jackson: Příručka pro polobohy

Percy Jackson: Příručka pro polobohy
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/542674/bmid_percy-jackson-prirucka-pro-polobohy.jpg 4 17 17

Percy Jackson série

Zábavná kniha plná příběhů, her a zajímavostí ze světa Percyho Jacksona. Jak přežít setkání s Arésovými syny v zoo? Jak zvládnout rozzuřeného Titána? Na tyto a další životně důležité otázky vám poskytne odpovědi originální příručka z univerza Percyho Jacksona. Kromě toho vás čekají také příběhy a rozhovory s Percym, Groverem, Annabeth a dalšími oblíbenými postavami. Nechybí ani mapka, luštění a další bonusový materiál. Staňte se s tímto nepostradatelným průvodcem odborníkem na Percyho svět!... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , Fragment (ČR)
Originální název:

Percy Jackson and the Olympians: The demigod files, 2009


více info...

Přidat komentář

zirafinec
15.09.2024 5 z 5

Pokud jako já vlastníte od Riordana, co se sehnat dá, tahle knížka vám nesmí chybět! Přečtete ji za chvíli a konečně se dozvíte, jak to tedy bylo s tím Bobem :)

Witchann
12.09.2024 4 z 5

Typicky "riordansky" humorná i napínavá polobožská jednohubka. Doplňující povídky se mi líbily všechny, "Hádův meč" nejvíc (naprosto očekávatelně) a rozhovory s táborníky pobavily. Nějaké to lehčí čtivo občas vůbec neuškodí a Percy Jackson mne v očekávání zábavného odreagování zatím nikdy nezklamal.


JitulHa
11.08.2024 4 z 5

Rick Riordan se svými příběhy je vždy značkou kvalitního čtení. Proto, je skutečně dobře, že poslední dobou konečně i u nás začaly vycházet tzv. doplňkové knihy z jeho světa. Další v řadě, je právě Příručka pro polobohy, která kromě třech krátkých povídek - teď už mimo jiné víme, jak to celé vlastně bylo s titánem Bobem - nabízí také rozhovory s některými postavami, luštění a podobně. Co se týče designu, kniha sice není celobarevná ani nijak zvlášť vymazlená, ale jako menší počteníčko pro dlouhé odpoledne či další riordanovský kousek do knihovny, naprosto skvělá!

zirafinec
08.08.2024 5 z 5

Konečně v češtině! Z Percy Jackson universa jsem přečetla fakt velkou spoustu knih (i nějaké ty nepřeložené by se našly), a když jsem se konečně rozhodla si The Demigod Files koupit, zjistila jsem, že má vyjít překlad. A tak jsem si chvíli počkala a nelituji!

Vítám každou další informaci ze světa stvořeného Rickem Riordanem a v této knížce jich najdete plno. Kupříkladu jsme se konečně pořádně dozvěděli tu historii titána Boba - jej!

Věřím, že kdokoli, kdo je do Riordanverse zažraný natolik, aby pokukoval po dolňkových knihách, si tuhle moc užije.

MaxíkD.
29.07.2024 5 z 5

Na knihu jsem se těšil a ani jsem nebyl zklamán. Minusy jsou jedině v tom, že toho neobsahovala tolik, a taky je zvláštní, že kniha vyšla až 15 let po vydání originálu. Tři bonusové příběhy v této knize se tak odehrávají těsně před pátým dílem série Percy Jackson. Křížovky jsou zajímavé, ale určitě rozdílné oproti originálu. Mapa a rada na vybavení do tábora polokrevných podle Annabeth byly také dobré. Příběhy se mi líbily, obzvlášť ten poslední. Knihu mohu doporučit, je dobrá a zajímavá. Ale možná se přeci jen hodí to číst po čtvrtém dílu Percyho Jacksona.

Kate3003
27.06.2024 4 z 5

Já mám doplňkové knihy k různým sériím ráda a proto jsem byla zvědavá i na Příručku pro polobohy, která patří k sérii o Percy Jacksonovi. Už úvodní slovo autora v knize mě zaujalo tím jak bylo napsané. Autor sám se označil za součást příběhu, který nám prostřednictvím knihy předává.
Kniha obsahuje dvě povídky ze světa Percyho Jacksona ve kterých se znovu setkáme se známými postavami z této série i když to asi nebudou zrovna ty, které byste čekali. Děj povídek je svižný a nechybí mu akce ani pár zvratů a i přestože je prostor velmi omezený nepůsobí zbytečně uspěchaně.
Kromě povídek je v knize i další bonusový materiál například informace o jednotlivých bozích řeckého panteonu, něco k vyluštění nebo mapka tábora polokrevných. Takže za mě povedená doplňková kniha, která potěší hlavně mladší čtenáře této série, ale i ti starší si v ní najdou své.
Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji Albatros media