Pěšky mezi buddhisty a komunisty

Pěšky mezi buddhisty a komunisty
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/415336/bmid_pesky-mezi-buddhisty-a-komunisty-b2K-415336.png 4 2372 2372

„Svět z televize je někde tam venku. Jen si pro něj někdy musíš dojít pěšky.” To je motto excentrického poutníka Ladislava Zibury, který se tentokrát vydal zdolat Himálaj a probádat údolí čínských a nepálských řek. Ať už zrovna trpí výškovou nemocí, zachraňuje lidský život nebo je zatýkán čínskou policií, vše komentuje s humorem. Chodí pěšky, spí u cizích lidí doma a vloni o tom napsal svou první knihu. Teď se nechal přemluvit a napsal další.... celý text

girdi
06.08.2019 5 z 5

Bylo to opět zábavné, trochu poučné a nesmírně milé čtení. Tentokrát mi to navíc i tak nějak lépe ubíhalo, z autora se holt stává postupně profík, tak se těším na další setkání s princem Ládíkem.

Stoklaska
28.07.2019 4 z 5

Ziburův styl psaní mi vyhovuje, líbil se mi Jeruzalém i tento díl. Vůbec mi nevadí, že je kniha trochu monotónní, zejména část o Číně. První částí, o Nepálu, jsem byla nadšená.

whiolet
24.07.2019 5 z 5

Autorův styl psaní mě prostě baví!
Opět mě nezklamal co se jeho cestovatelskych zážitků týče.
Bylo to milé,vtipné, originální, prostě to bylo super.

Etule
10.07.2019 3 z 5

Posloucháno jako audiokniha, ale tentokrát mě tolik nenadchla jako Jeruzalém. Ale jako oddechovka super.

takana
10.07.2019 3 z 5

Příjemná oddechovka, ale Jeruzalem byl lepší.

Gurus
08.07.2019 2 z 5

No nevím, úplně mě to nezaujalo...v podstatě větší půlka jen otom jak se jde od vesnice k vesnici a jí se Dhal bhat a nebo se pije čaj. Asi jsem čekal více popisů prostředí a lidí. Ladík mi přišel jako takovej vesničan z vysočan...

Bára91
02.07.2019 3 z 5

Toz nebylo to spatne, ale Jeruzalem a Turecko bylo mnohem lepsi! ????

Daisuke
19.06.2019 3 z 5

Na jednu stranu je fajn, že se autor moc nenimrá v různých těžkostech, které se mu cestou nutně musely přihodit (třeba jako Cheryl Strayedová). Na stranu druhou mi dokumentární pojetí nepřipadá úplně šťastné, většina cesty působila dost jednotvárně - což se ostatně také dalo čekat. Kdyby Zibura psal jen o zajímavých příhodách, kniha by mohla být poloviční (a četla by se lépe).

Martina192
18.06.2019 3 z 5

Četla jsem Arménii- Gruzii, Jeruzalém a teď i mezi budhisty...ale kdyby vyšla další, už si ji asi nekoupím (když tak, kvůli hezkym naivním obrázkům :-)) Lehké letní čtení... Autor optimista, motivator, místama však zdlouhavé a humor dost předvídatelný. Nenáročné.

outzzo
17.06.2019 5 z 5

Bezvadné počteníčko. Líbí se mi styl Ládíkova psaní i vkusný humor, který mě opravdu pobavil. Toulání mne velice nadchlo. V tomto životě už to nedám, ale příště to taky zkusím. U knihy jsem se moc moc bavil a vždycky mne potěšilo, když se potkal s milými a vstřícnými lidmi a že to bylo více než často. Tak to má být. Šest hvězdiček!

Lotka
15.06.2019 3 z 5

Příjemná oddechovka. Autorův inteligentní humor a projev je velkým plusem, ale chvílemi kniha postrádá spád až trochu nudí.

lynxir
06.06.2019 1 z 5

Poslouchejte, poslouchejte, co jsem zaslechl na tržišti! – Počkej, počkej… je to něco poučného? – No to ani ne. – Tak něco povznášejícího? – To taky ne. – Tak je to alespoň zábavné? – Hmm, vlastně ani ne. – Tak proč bychom to měli poslouchat (číst)???

Jedna malá hvězdička za grafickou úpravu a ilustrace. Jinak pro mne naprostá ztráta času.

malazluta
04.06.2019 5 z 5

Autor opět nezklamal, zábavné čtení, přečteno jedním dechem ... akorát jsem u této knihy měla pořád chuť na rýži:-)

sirojezkin
26.05.2019 4 z 5

Moc se mi to líbilo, i když asi bych takto cestovat nechtěla. Rozhodně nelituji, že jsem tam nikdy nebyla a určitě tam nepojedu. Dík Ládíku, žes to za nás všechny udělal.

Laza27
21.05.2019 4 z 5

Předchozí kniha se mi líbila o trošku víc, ale pořád skvělý!

lulu0605
17.05.2019 5 z 5

Doporučuji!!! Krásný popis daných míst a velice vtipná kniha.

Makropulos
01.05.2019 5 z 5

„Vydávám se s batohem do světa, abych poznával lidi a zažíval věci. Pak o těch lidech a věcech píšu knížky. Kromě psaní a cestování taky moc rád mluvím. A tak objíždím republiku s přednáškami.“
Tuto knihu, jako ostatně všechny své knihy, ještě skvěle sám načetl a já musím říci, že při poslechu jsem měla pocit, že mi to vypráví, že jsem tam někde s ním a zažívám ty okamžiky, krátká setkání s lidmi, radosti i strasti jeho putování. Líbí se mi jazyk, jeho užívání, líbí se mi cyklus „špatná poezie“, a obdivuji autorovu odvahu a vtip.

ladyka
27.04.2019 3 z 5

Uf..konečně dočteno. Na pro mě první ziburovku jsem byla zvědavá a pro dočtení už mě další opravdu neláká. Nemohu neocenit autorovu odvahu, svéráznost a originalitu s citem pro jazyk, ale tento styl vyprávění mě příliš nebavil. Od třetiny jsem se začala nudit a místy se do čtení až nutila. I když je mi sympatický přístup poznávat raději místní lidi a jejich zvyklosti než se honit za turistickými cíli, od cestopisu přeci jen čekám víc než deníkové líčení "tam jsem došel, koho jsem potkal, toto jsem snědl a tam spal" a to pořád dokola. Nejzajímavější mi na celé knize přišly autorovy faktické poznámky na závěru některých kapitol. A to je pro mě trochu málo. Takže dávám slabé tři hvězdy.

silvara
26.04.2019 3 z 5

Nejprve mě nadchlo vizuální zpracování knížky. No, kdy se vám dostane do ruky cestopis, kde není ani jedna fotka? Kresby jsou originální a nádherně dokreslují vyprávění. A pak to vyprávění! Autorův styl vyprávění je něco nepopsatelného (myšleno v dobrém slova smyslu).

rozarada
23.04.2019 4 z 5

Tento cestopis se mi neplánovaně dostal v knihovně do rukou a velmi mile mě překvapil. Četlo se mi parádně, autor je vtipný, sympaťák, původem Jihočech. Jako bonus jsou v knize úžasné ilustrace. Ráda si přečtu i ostatní díly a kdybych měla možnost jít na některou z projekcí, nebudu váhat.