Pět jazyků lásky pro svobodné a osamělé
Gary Chapman
Každý člověk, ať už žije v manželství, nebo je svobodný, mladý, či starý, prožívá silnou citovou potřebu být někým milován. Pokud je tato potřeba naplněna, nastupujeme cestu za odhalováním a naplňováním svého potenciálu. Když se však necítíme být milováni, jen zápasíme o přežití.
Literatura světová Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: 2011 , Návrat domůOriginální název:
Five Love Languages for Singles
Ajeje. Četl jsem od Chapmana původní knihu, určenou především manželským párům, ale ta se dala přitom tak krásně použít i na partnerství, přátelství či vztahy v práci, tudíž obhajoba z úvodu a několika dalších stránek, že mě přemlouvali čtenáři je hodně chabá. Každý normální a myslící člověk si to mohl našroubovat do své momentální situace. Tady jde už jen a jen o peníze prostě. Původní publikace byla něco nového, neotřelého se super milým přístupem k dané problematice, ale tady to je jen rozmělňování příkazů za pomoci přátel jako Bible nebo Ježíš.
Ach, jak málo se známe! Pořád se učíme o něčem, co je kolem nás, a tak málo se učíme o tom, co je uvnitř nás!
Jak je dobře, že je teď tolik knih, které nás mohou přimět o sobě více a příjemně uvažovat a také se víc poznávat.
Takovéhle věci by se měly učit ve školách! To by bylo smysluplné!
Doporučuji. Začtěte se. Objevte, zda jste spíš na slova ujištění, na dárky, na skutky služby, anebo spíše budete příznivěji reagovat na pozornost či fyzický kontakt.
Pěkně tu autor vysvětluje například, co je a co už není dárek. A podobně pěkně rozebírá každý z jazyků lásky.
Je to jedna z těch knih, které mohou pomoci něco změnit v našich vztazích.
láska muži ženy partnerské vztahy verbální (slovní) komunikace osamělost populárně-naučné publikace život bez partnera (singles) muži a ženy mezilidská komunikace
2002 | Pět jazyků lásky |
2010 | Děti a pět jazyků lásky |
2009 | Láska jako životní styl |
2011 | Kéž bych byl býval věděl .... |
2007 | Pět jazyků omluvy |
Nejdříve jsem četla tuto knihu v domnění, že se jedná o knihu pro páry, ale to vůbec nevadilo, princip je stejný. Stačí pochopit 5 jazyků lásky.