Vyslání: Na výčitky už je příliš pozdě

Vyslání: Na výčitky už je příliš pozdě
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516631/bmid_vyslani-lXx-516631.jpg 4 96 96

Phobos série

1. díl >

Šest dívek a šest chlapců spolu letí na palubě jediné kosmické lodi, ale ve dvou samostatných oddílech. Chtějí se zapsat do Dějin s velkým D. Vídat se smějí na pouhých šest minut týdně a pod nepřetržitým dohledem kamer si musejí do konce letu vybrat partnera, se kterým stráví celý zbytek života. Jejich úkolem bude založit nové lidstvo – a osídlit tak Mars. Taková jsou pravidla programu Genesis, nejšílenější seznamovací show v dějinách. Francouzce Léonor je osmnáct let a vyrůstala bez rodičů. Byla vybrána do programu jako jedna ze soutěžících. Přihlásila se s vidinou slávy. Přihlásila se, aby našla lásku. Přihlásila se, aby se už nikdy nevrátila.... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , King Cool

Phobos: Ascension, 2015

DreamerX9
26.09.2023 1 z 5

Zajímavý nápad to rozhodně ale kniha za mě byla velmi plytká. Dějem nezajímavá občas i nelogicky navazující a i názvy či vykreslením neoriginální. Konec rozhodně nebyl ukončením...co bude dál dozvíte se v příštím díle ale jakoby autor utnul další rozepsanou kapitolu a hodil uprostřed souvětí do druhé knihy.

Nápad nebyl špatný ale čekala jsem víc už jsem četla lepší knihy s touto tématikou ale tak to je někomu sedne někomu ne a věřím že si najde své čtenáře.

nela3812
21.09.2023 4 z 5

Tento příběh byl pro mě kombinací sci-fi, romantiky a thrilleru, kterou jsem hltala od první do poslední strany. Věřím, že stejné pocity bude mít každý, kdo sleduje TV show jako je např. Láska je slepá, Ostrov lásky apod. Přirovnala bych to také k oblíbené adaptaci knihy seriál The 100.

Ačkoliv se jedná o první díl chystané série, nudit se rozhodně nebudete. Do světa, který autor vytvořil, jsem se nadchla okamžitě a toužila jsem po každém střípku, který mi řekne víc! Nepředstavujte si sáhodlouhé vyprávění o světu, který zabere první půlky knihy nene! Tady je nám vše servírováno postupně a odhalujeme to společně s hlavními hrdiny. Navíc je zde několik ilustrací, díky kterým se čtenář v prostoru lépe zorientuje.

Děj dlouho plyne stejným tempem a první polovinu knihy mi zde chyběla nějaká gradace či znatelnější zakolísání hlavních postav např. nějaké pochybnosti o rozhodnutí a dlouhé diskuze. Dozvídáme se spoustu informací o projektu a také o tajemstvích, která někteří ukrývají. Ale jinak je vše až příliš klidné, když přihlédnu k tomu, že spolu mají i soupeřit. Šokující akce se ale dočkáme ke konci druhé poloviny, kde vše vyeskaluje neuvěřitelně rychle. Příliš akčního druhého dílu je sice fajn, ale ráda bych něco málo viděla již zde.

Hlavní hrdiny nestihneme poznat příliš do hloubky je jich opravdu mnoho. Ale první díl nám dává dostatek prostoru na to, se mezi nimi zorientovat. Očekávám, že v dalších dílech několik hlav nevyhnutelně padne (upřímně v to doufám), takže nějaké větší seznamování jsem nyní ani nepotřebovala. Upřímně jsem zvědavá na rozhodnutí, která společně udělají a páry, které vytvoří.

Hodnotím 3,75/5 a rozhodně vám to doporučuji! Tohle bude skvělá série, cítím to v kostech!

kachnat
17.09.2023 5 z 5

Naprostá bomba!

Matri
10.09.2023 5 z 5

Léonor: "Co se stalo?"
Marcus: "Ta růže má trny. Popíchala mě."
Léonor: "Možná to znamená, že potřebuješ květinu s hladkým stonkem, bez trnů. A já zase někoho, z koho nezešílím. Říkala jsem ti přece, že se nechci bláznivě zamilovat... Vášeň... spaluje."

To bola za mňa dosť pecka!!
Moja prvotina, čo sa týka žánru scifi z prostredia vesmíru. A nemohla som si vybrať lepšie!!
Asi nikdy v živote som po dočítaní knihy tak zúfalo netúžila po pokračovaní :-o
Je pravda, že na začiatku mi trvalo zvyknúť si na štýl písania, nakoľko dej je popisovaný hneď z viacerých uhlov pohľadov. Ústrednou postavou je francúzka Leónore, ktorá rozpráva dej priamo z vesmírnej lodi. Ďalší pohľad predstavuje sledovanie na obrazovkách vysielaný z Cupida, ďalej sledujeme moderátorku programu Serenu. Posledný pohľad prestavuje syn zavraždeného bývalého pracovníka a spolutvorcu programu.
Dej je napínavý od samého začiatku. Je plný záhad, vrážd, túžby po zisku a čo všetko preň obetovať! Partia mladých ľudí cestujúcich na Cupide je naozaj pestrá skupina rôznych národov a osobností, avšak jedno majú spoločné - samotu, minulosť ku ktorej sa nechcú vracať, tajomstvá a túžbu po novom živote.
Získala si ma samozrejme najmä Leónore a teda aj jej nádejný partner (neprezradím kto :)) Romantika je, čo sa týka deja zatiaľ na pozadí, ale ja som aj tak spokojná.
Séria Vampyria od tohto autora sa mi páčila (hoci sa celkovo až s takým pozitívnym prijatím nestretla), a toto je niečo absolútne iné. Niečo, čo ma ale dokonale pohlitlo! Posledných 100 strán som hádam ani nedýchala!

Za mňa veľké ODPORÚČAM!!!
A netrpezlivo čakám na pokračovania (séria má podľa goodreads 4 časti). Potrebujem vedieť čo ďalej, lebo ten koniec bol úplný infarkt!!! :))

Victor Dixen
francouzská, 1979