Dvůr temnoty (2022) | Databáze knih

Dvůr temnoty přehled

Dvůr temnoty
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496898/bmid_dvur-temnoty-pSL-496898.jpg 4 231 231

Vampyria série

1. díl >

,,Ve Versailles se rozvineš jako exotická květina. Vampýři v paláci šílí po všem, co není všední. Ale pozor: Dvůr Temnoty má svá pravidla, své smrtící nástrahy, a i za tu sebemenší chybu se platí krví…“ V roce Spásy 1715 se Král Slunce nechal transmutovat v nesmrtelného vampýra, a stal se Králem Temnoty. Od té doby despoticky vládne Francii i jejím místokrálovstvím, které nadobro ustrnuly ve Velkém století. Temnota postupně ovládá celý svět. Veškerý lid je spoután okovy a držen v hrůze. Pro nakrmení vampýrů, kteří tvoří nejvyšší šlechtu země, navíc doslova prolévá krev. Tři sta let po Králově transmutaci je Johana vytržena ze své neurozené rodiny a vržena do školy ve Versailles, která připravuje mladé šlechtice na život u Dvora. Bude čelit krutosti živých-mrtvých, intrikám spolužáků i množícím se nestvůrnostem mezi zdmi královského paláce. Johana má ovšem tajný úkol. Co všechno bude ochotna mu obětovat a podaří se jí ho nakonec splnit? Victor Dixen ve své nové sáze Vampyria rozehrává dechberoucí alternativní historii, ze které běhá mráz po zádech.... celý text

Literatura světová Horory Fantasy
Vydáno: , Fobos

La Cour des ténèbres, 2020

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dvůr temnoty. Přihlašte se a napište ho.

TerkinKnižnySve
01.03.2025 4 z 5

Veľmi zaujímavé dielo.

Začíname vyvrazdenim Johaninej rodiny, Johana sa rozhodne vykonat pomstu, dostať sa na akademiu a stať sa kráľovským panošom a zabiť ho.

Myšlienka jednoduchá, plán dokonalý, no plán a realita vedia byť veľmi odlišné.

Po nastupe do akadémie ide jeden problém za druhým, sfalšovať dokumenty o jej urodzenosti (predtým však musela jednu takú zabiť a privlastniť si jej meno) a prejsť všetkými skúškami.

Tu teda musím povedať, že som sa veľmi zabávala, jeden by si pomyslel, že tam pôjde čisto o boj ale nie, správne stravovanie, krasojazda na koni a hlavne rivalita urodzených.

Či a už Johane podarí uskutočniť svoj plán si prečítajte, ja som s knihou v celku spokojná.

LuciaSangster
22.02.2025 5 z 5

Když jsem přečetla prvních 50 stran, musím říct, že mě to neskutečně chytlo. Tolik masakru na samotném začátku mě překvapilo a hlavně nadchlo. Tím se podle mě kniha odlišila od všech ostatních. Všechno hezky popsané a vysvětlené, že čtenář všechno rychle pochopil.
Tím, že jsem ve štafetě, tak jsem četla komentáře ostatních a většině se kniha nelíbila, protože od půlky byla špatná. Já ji přečetla celou a pořádně to rozebereme.
Knížka se četla rychle. Nemohla jsem odtrhnout oči od příběhu. Stále jsem si říkala ještě jednu kapitolu.
Bylo to krásně napsané. Svět skvěle propracovaný, že mě do sebe vtáhl a já chtěla víc. Druhá půlka knihy mě bavila o malinko méně, ale to je vedlejší.
Alternativní historie, vampýři a část světa ustrnulá díky transmutaci krále Slunce -samotného Ludvíka XIV., na nesmrtelného a strašlivého krále Temnoty.
Díky skvělým popisům jsem měla pocit, jako kdybych v té knize byla. Vampyria se do vás bez milosti zakousne a během čtení nedá pokoj.
Být v jejím dvoře bylo zajímavé. Hlavní hrdinka nesměla nikomu věřit a dávat si pozor koho kolem sebe měla.
Shrnuto a třikrát potrženo: Doporučuju si první díl série přečíst. Koho zajímá alternativní historie a upíři. Je to přímo pro vás. Já jsem s knihou nad míru spokojená.

Rowell
30.01.2025 4 z 5

Slupla jsem to jako malinu, ale na konci už to byla taková malina s hodně hořkou příchutí, kdy jednání hlavní hrdinky bylo dost chladné a surové. Ale také odvážné, někdy zbrklé, ovšem vše se dá k její situaci pochopit. Už vlastně nemá co ztratit. Ještě chladnější je pak atmosféra celé knihy, která kdyby měla trochu humoru, připomínala by klasická česká upírská béčka, ale humor nebo sarkasmus tady není snad ani náznakem. Což na knize ale ničemu neubírá a jsem hodně zvědavá, jak dlouho hrdince ta přetvářka bude vycházet a co se nakonec stane s Ludvíkem. Takže hned nabíhám do knihovny a jedeme dál.

Kniha noci, Stín bohů a další knižní novinky (43. týden)

23.10.2022

Kniha Dvůr temnoty v seznamech