Malström
Kai Meyer
Piráti z Karibiku série
< 3. díl
Autor bestsellerů, Kai Meyer, napsal strhující fantastickou trilogii, v níž spojuje dobrodružný svět karibských pirátů a svět magie. Ve třetím dílu se Jolly spolu s Munkem vydává na osamělou cestu na mořské dno, přímo k srdci obřího víru. Je to jediná možnost, jak zachránit nejen plovoucí město Aelenium, jehož obyvatelé do této mise vkládají veškeré naděje, ale vlastně i celý svět. Může se však Jolly opravdu spolehnout na svého starého přítele, který se v poslední době tolik změnil? Nepřipraví Munka nakonec magie o rozum?... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2006 , NavaOriginální název:
Der Wasserweber, 2004
![dennie3 dennie3](https://www.databazeknih.cz/img/users/16_/16738/16738-YT2.jpg?v=1488471961)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Panejo. Musím spisovatele vážně obdivovat, protože tahle trilogie.. na tu asi nezapomenu.
Všechny postavy byly skvěle vykreslené, chovaly se přesně tak, jak to jejich charakter požadoval a přesto se tu objevovaly náhlé momenty překvapení, hlavně tedy u Munka.
Scény jsou napsané s perfektním prožitkem z děje, připadá vám, jako byste tam byli taky. V určitých chvílích, kdy jsem si přála, aby se to vygradovalo ještě víc nebo aby se něco stalo, jsem své přání o pár řádků dál skutečně našla. Emoce byly přesně tam, kde se měly nacházet, nikde žádná nescházela, dostatek všeho. Jsem naprosto spokojená.
V pár chvílích mi tekly slzy, někdy smutkem, někdy štěstím, a na konci mě mrazilo jako dlouho předtím. To je pro mě další důkaz toho, o jaké mistrovské dílo se Kai zasloužil.
Knize dávám všechny hvězdičky, které jsou tu možné. Sama pro sebe jich však dávám mnohem víc.
2016 | ![]() |
2015 | ![]() |
2006 | ![]() |
2016 | ![]() |
2008 | ![]() |
třetí byl ze všech nejnapínavější a nejlepší