Písečníci a bludný asteroid
Václav Dvořák
Když vyrůstáte v sirotčinci na zaostalé planetě Písečnice, nemáte zrovna super vyhlídky. A je úplně jedno, že se v dolech vykopaných mimozemskou rasou vyznáte jako nikdo jiný. Můžete akorát snít, že jednou pojedete do Hlavního Města. Ledaže… Ledaže by se k vaší planetě blížila mezihvězdná loď a vy jste dostali pozvánku na palubu. Potom si musíte vybrat: navždy odletět a studovat na vesmírné akademii pro tajemné pátrače, nebo zůstat a pokusit se odhalit tajemství své minulosti. Vesmírné dobrodružství pro děti, mládež a rodiče, s ilustracemi Jakuba Cenkla.... celý text
Krásná kniha, která bude bavit nejen děti, ale i jejich rodiče. Příběh je jako bonus doprovázen nádhernými ilustracemi.
Na první pohled se může zdát, že jde o dobrodružný příběh pro chlapce, ale podle mě si ho užijí i holčičky! :-) Mě by teda bavil - a bavil mě i teď!
V knize jsou skvělé postavy, do kterých se malí čtenáři budou schopni skvěle vžít, zároveň jsou nesmírně sympatické a realistické - každá má svoje mouchy, nikdo není dokonalý...
Souhlasím s Ondrou níže, jistá podobnost s Harrym tam je, ale knize to rozhodně neubírá. :-)
Moc se mi líbila i když nejsem cílovka a je to určitě zatím jeden z nejhezčích deseti kousků, co jsem letos četla.
Takže pro (nejen) malé milovníky dobrodružství, vesmíru, přátelství a záhad jako dělané!
sci-fi pro děti kosmické lodě české sci-fi pro chlapce sci-fi
2018 | Písečníci a bludný asteroid |
2020 | Já, Finis |
2022 | Písečníci a probuzení krále |
2023 | Jak se vaří drak |
Tohle je vážně skvělá knížka. Můžu prozradit, že stojí za to. Je to příběh trochu podobný tomu o Harry Potterovi, ale ve své podstatě se od něj liší a pokud spíš než na kouzla věříte na pokrok technologií, vážně si to přečtěte. Více napíšu v recenzi na blogu. A doufám, že budou další díly. :)