Písečníci a probuzení krále přehled
Václav Dvořák
Po dlouhých sedmadvaceti letech procitá posádka mezihvězdné lodi Poutník z hibernace. Ale kdosi nebo cosi na probuzení ještě čeká…Vraťte se s Tomášem Nebulou a jeho přáteli na palubu akademie Singularity a odhalte další tajemství vesmíru! Dobrodružný příběh z daleké budoucnosti Písečníci a bludný asteroid si oblíbily tisíce malých i velkých čtenářů a bez podpory nakladatelství se stal bestsellerem. Nyní Václav Dvořák, autor a nakladatel (držitel Ceny čtenářů Magnesia Litera 2021), přichází s pokračováním, které je opět doprovázené úžasnými ilustracemi Jakuba Cenkla. „Václav Dvořák – nenápadná liberecká hvězda současné literatury pro děti a mládež, jejíž tvorbu zhltnou bez mrknutí oka i jejich rodiče.“ – Časopis Respekt. Vychází s podporou Ministerstva kultury České republiky, 528 stran, 30 barevných ilustrací. Pro čtenáře od 9 do 99 let.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Písečníci a probuzení krále. Přihlašte se a napište ho.
Předčítáno. Syn knihy od Dvořáka zkrátka miluje a Písečníci jsou jeho splněným přáním hned po drakovi. Vesmír a technika to má rád. Už se moc těší na další díly.
(SPOILER)
Dechberoucí pokračování, které se nejenom pouští do hloubky tajemství z prvního dílu ale dokonce rozvíjí ohromný svět a přidává tak další nové vesmírné rasy, nemohu se dočkat co s nimi pan Dvořák dále vymyslí, ale jedno je jisté, vše bude podloženo jako doposud vědeckým výzkumem a dodá to tak dílu další a to poučný rozměr, který dnes bohužel spoustě dětských knih tolik chybí
Jedná se o fascinující zážitek a určitě doporučuji každému, kdo hledá něco na společné čtení s dětmi :)
Vychází Povídky, které pomáhají a další knižní novinky (34. týden)
21.08.2022
Ocenění knihy (1)
2023 -
Magnesia Litera
(Kosmas cena čtenářů)
Kniha Písečníci a probuzení krále v seznamech
2018 | Písečníci a bludný asteroid |
2020 | Já, Finis |
2022 | Písečníci a probuzení krále |
2023 | Jak se vaří drak |
Pro mě krásný návrat do vesmíru za Tomášem a celou jeho partou. Ač dospělou opět mě to vtáhlo. Spoustu napětí, dobrodružství, síla přátelství - nic tomu nechybí. A je to tak krásně nachystané, doufám, že pan Dvořák nás obdaruje dalším dílem. A až teď jsem zjistila, že existuje ještě Jak se vaří drak - ta mi chybí přečíst, jdu ji shánět :-)