Píseň severu

Píseň severu
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/470573/bmid_pisen-severu-wNX-470573.jpg 5 199 199

Píseň oceli série

V Dussu přituhuje a nejen kvůli přívalům sněhu a mrazu. Ve vánici se skrývá smrt a nejspíš i něco mnohem horšího. V zasněžených horách se ztrácí bojovníci a něco temného vraždí v ulicích. Ostřílený válečník Cuchenan a jeho společník bard Minangar musí znovu spojit své síly a vypořádat se s temnotou, které dosud nemuseli čelit. Nový příběh ze světa Písně oceli nabízí dobrodružství, akci, humor i vášeň v duchu nejlepších příběhů meče a magie.... celý text

Anushka1
12.07.2021 5 z 5

Horal Cuchenam a bard Minangar opět na scéně. Tentokrát s nimi nebudeme zachraňovat princeznu, ale prince před lidožravým obrem (mimochodem pro mě nejlepší část knihy). Nebo uvidíme, že i sukničkářský zpěváček přece jen má srdce, které dokáže milovat. Budeme muset obelstít jednu prohnanou čarodějnici. A nakonec náš čeká několik velmi napínavých stran o plánu, jak překazit ne jednu, ale hned dvě svatby. To jestli se to povede, už si musíte zjistit sami. Každopádně nás děj zase posunul dál a já napjatě budu vyhlížet pokračování, protože k němu nás odkazuje posledních pár řádků příběhu.
Ano, předobraz dvou hlavních hrdinů je čerpaný z více slavnější ságy a hrdinovi a jeho příteli bardovi. O tom se asi dohadovat nemusíme. Nemůžu si pomoct, ale tento příběh jednoduše baví v jakémkoliv podání.

martina1199
19.06.2021 4 z 5

Byl to tedy pořádný špalík, ovšem špalík plný skvělého čtení :-) Staří známí hrdinové, nová dobrodružství, záludný nepřítel, emoce i překvapení, to všechno v tomto příběhu najdete :-) A vzhledem ke konci doufám v další díl :-)

annes
18.06.2021 4 z 5

Chyběly trochu verše a zaklínání, ale dějově šel díl rozhodně nahoru (a teda jako barda mi bylo trochu líto, ale chápu, že takhle dostal svůj srdceryvný příběh), hlavně poslední část Princ z proroctví! A teda taky super, že přibyla mapa. A taky to vypadá, že bude aspoň ještě jeden díl a doufám, že brzy, protože mě vážně zajímá, co se bude dít dál

Madla81
09.06.2021 5 z 5

Píseň severu od Michaely Merglové. Autorčina v pořadí třetí kniha je pokračováním její fascinující prvotiny Píseň oceli. Opět se zde setkáváme sprostořekým bardem Minangarem, kterému není žádná sukně cizí a hrdinným bojovníkem Cuchenanem, jehož tíží křivdy minulosti. Na počátku příběhu opět stojí drak, který sužoval údolí Colechu po celá dlouhá léta. Nyní je z něj mršina, hýbající se červy. A nad ní se sklání tajemný princ Símiran. Ačkoliv se objeví na začátku příběhu, jeho role je velmi důležitá. Jak by mohly jednotlivé kapitoly Písně severu navozovat dojem pohádky (Cuchenan, který musí vykonat tři úkoly pro čarodějnici, najít a zabít žábu na prameni), opak je pravdou. Příběh je mnohem naturalističtější, bitevní scény jsou epičtějšía motiv nenaplněné lásky tu již hraje naplno.
Knihu jsem hltala, ale když jsem dočetla ke konci, nemohla jsem věřit svým očím. "Nééé," chtělo se mi řvát. "Néé, prosím, tohle přece ne!" Takže doufám, že Míša Merglová dostane v práci dovolenou, aby mohla brzy dopsat trojku. Ona totiž vždycky nejdřív napíše konec a ten u dvojky byl prostě neskutečný. Málokterý fantasy příběh ve mně vylola tolik emocí. Smála jsem se slovním přestřelkám mezi Minangarem a Gaiou, takřka jsem nedýchala dojetím, či jsem netrpělivě obracela stránky, když se napětí dalo téměř krájet. A ten konec! Musela jsem si poslední stránku přečíst ještě dvakrát, abych uvěřila tomu, co je tam napsáno. A o tom dobré příběhy jsou, o emocích, které v nás, čtenářích, vzbuzují.
Za mě tedy jedenáct hvězdiček z deseti :-)

Jajiinka
23.05.2021 5 z 5

Hodnocení 5⭐/5⭐

Sníh a mráz zasáhne Dussu v plné síle, vichřice přináší smrt a mnoho horšího. V horách se ztrácí udatní bojovníci a něco temného a zvráceného vraždí v ulicích. Nejlepší bojovník Rajíkovy dvanáctky Cuchenan a věčně upovídaný bard Minangar se vydávají na společnou cestu, dobrodružství, které bude znít v písních Minangarových. Dokáží se vypořádat s temnotou, proti které stojí?

Píseň severu nám přináší plno nových dobrodružství ze světa Písně oceli. Ne všechny tyto příběhy řešili Cuchenan s Minangarem společně. V tomto díle, řeší věci docela často i zvlášť a ukazuje se i hodná a dobrá stránka barda. Sukničkář Minangard, který zpívá o dobrodružství a splétá slova lásky, ovšem sám žádnou pořádně nezažil, má se to ovšem teď změnit? Tato kniha pracuje hodně s charaktery postav a jejich vnitřních bojích. Láska je zde větší konstantou než v předchozím díle. Každopádně dílo opět nepředstavitelně čtivé a zábavné! Většinu knihy, hlavně kde se odehrávali dialogy, jsem se smála od ucha k uchu. A i když má kniha přes 600 stran, přečetla jsem ji rychle, protože mě opravdu bavila. Navíc má opět krásný přebal. Miluji tuto sérii a moc se těším na další díl. Už aby byl.

Archie
29.04.2021 4 z 5

Nevim kam Merglovou stylem psani zaradit, protoze to vlastne neni takove to super-klasicke, pomale fantasy ala Feist, ale pritom z toho sala takove to ciste, staromilske cosi, kdy citite praskat krb, vuni dreva a pavucinu ve vlasech. Charaktery jsou navic stejne tak paradne rozkrocene mezi archetypem (kladas, ukecanek svudnik) a uveritelnou, moderne pojatou postavou s nejakym pribehem a vyvojem. Noc zázraků a podivností. Mozna preci jen trochu slabsi nez prvni dil, ale porad si Merglova dokaze drzet vysokou latku ve sve vlastni podobe zanru.

Anatom
28.04.2021 5 z 5

Snad ještě lepší než Píseň oceli. Moc se těším na další příběhy z tohohle světa, hrdinové jsou perfektní sympaťáci.

dpxcz
24.04.2021 5 z 5

Wow efekt a nadšení z prvního dílu se zde sice nekoná, ale to bude asi tím, že jsem se na pokračování strašně moc těšil. Druhý díl velmi příjemně rozvíjí příběh našich známých postav a známého světa. Knihu jsem zase přečetl jedním dechem a opět mě bavily dialogy. A co říct závěrem? Chci další pokračování!!!

kokrokr
16.04.2021 3 z 5

Další pokračování dobrodružných fantasy příhod starých známých z knihy „Píseň oceli”. Slabší než první díl. Dávám dva a půl bodu.