Plameny války

Plameny války
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540129/bmid_plameny-valky.png 4 36 36

Legie série

< 10. díl

Útok! Pozemské legie se svými spojenci útočí proti Společenství veškerou svou silou. Strategická planeta Tara je předmostím invaze enlilů proti churitským armádám a její obsazení dostanou za úkol právě lidští vojáci. Velké válečné stroje, strategie řízené automatickými bojovými systémy, ale i boj muže proti muži. Tedy i ženy proti mužům, mnoha mužům, protože když jde do boje Aga, je jeden soupeř málo! A co teprve, když se do všeho zapletou Fifinka a Gertruda! Posádku Kraksny čeká nejtvrdší zkouška ohněm války, ale kde nejsou oběti, není vítězství. Jenže ne každé vítězství nakonec stojí za to. Příběh Legie se blíží do finálové čtvrtiny a vy chcete být rozhodně u toho.... celý text

Přidat komentář

Johny_H.
dnes 5 z 5

Moc pěkný a povedený díl. Opět standartní výkon spousta hlášek a akce. Už se nemohu dočkat co vymyslí příště.

LN88
včera 5 z 5

Velice rychle zhltnuto a těším se na další :-)


Honey0105
předevčírem 2 z 5

Jakmile na mě vyskočil nový díl na audiotéce, tak jsem se pustila ihned do toho. Ale musím přiznat, že jsem mírně zklamaná. Devadesát procent knihy se točí jen okolo Moravce a chybí zde ostatní postavy. Což je prostě škoda. Sice Moravec také ví, co je humor, ale prostě tomu chyběla jiskra. Navíc mi přijde, že příběh začal a skončil na stejném místě. Taková trochu kniha navíc. Poslouchalo se dobře, ale kdyby člověk díl vynechal, tak by se nic nestalo (možná až na Fifinku-k naštvání i pro otrlé povahy).

bumble
26.06.2024 3 z 5

Za mě mírné zklamání. Na každý díl se těším a netrpělivě čekám na další dobrodružství posádky 'Kraksny", ale tentokrát to bylo vlastně jen o Moravcovi a jeho válečném tažení. Celý díl na mě působil jen jako taková vsuvka, která příběh prakticky nikam neposunula. A já jen pevně doufám, že celá (jinak vynikající) série nebude mít sestupnou tendenci.

Maud22
24.06.2024 5 z 5

Jak už sám název napovídá, tentokrát to nebude procházka růžovou zahradou, nicméně odpadní stoky vystřídají bažiny. Díl je převážně věnován kapitánu Bouchačovi. Je to správný týpek každým coulem, dokonce i Aga má o něj starost, přestože je pro ni stále "maso", a lodní AI Gertruda kvůli němu i lže. Boj na povrchu i ve vesmíru je situován u planety Tara, kdysi sídlu vyspělé civilizace, jež se sama zničila. Příznačně vyšla z bažin, kterých je planeta plná, a do bažin se i vrátila. Když Moravec pochopí, že osvobození Země není tak úplně nadosah, rozhodne se jít svou cestou. A jeho věrná posádka ho následuje, teda ne celá. Závěr je srdcervoucí, podezřívám autora, že nám některým to dělá schválně, se sadistickým potěšením potýrá čtenáře. Jsem zvědavá, jak předposlední díl uchopí Kristýna Sněgoňová. Má vyjít na podzim, takže Banik, p...o.

Snílek1980
24.06.2024 4 z 5

(SPOILER) Tak nejdřív to pozitivní: bylo to zatraceně akční, prostě tradiční střílečka. Co mi naprosto učarovalo, byli Žabáci. Také Moravcova interakce s Šakalem byla super. Ovšem to s Fifinkou... to si tedy autor mohl odpustit. Chudák Amanda. Upřímně doufám, že se za to pomstí kapitánu Bouchačovi pořádnou hromadou výkalů v posteli.

Madla81
24.06.2024 4 z 5

Mnohem vážnější až do občasného filozofování sklouzávající díl (což není výtka, čtenářsky mi tam tyto pasáže pasovaly, ale to se dalo očekávat vzhledem k tomu, k čemu se posádka Kraksny chystala. Moc mě bavila linka s původními obyvateli planety Tara, při skonu Vyvítekoho jsem byla regulérně dojatá. Těším se na další díl!

gwcz10
23.06.2024 audiokniha 4 z 5

Pobavilo mě to, ale vlastně se vůbec nic nového nedělo. Kniha o jedné bitvě z mnoha. Tak snad ta další posune příběh dál.

„Kdo se bojí, že něco ztratí, ztratil už dávno všechno. Pojďme už konečně začít pořádně zabíjet enlily,“ zavrčela. (Aga)

PierReVesper
22.06.2024 2 z 5

(SPOILER) Jsem zklamán. Opět. Sice Kotleta ubral na volném místě v knize a je tak více textu, ale o čem? Těšil jsem se na válčení Pozemské legie a ne na One man action ve stylu Za nepřátelskou linií.
Knize úplně chybí příběh nějaké další postavy a bylo tomu tak už v předchozích dílech. Ukázat to z pohledu druhé skupiny, Vrabčáka nebo záporáka Bronase, cokoliv!!
Moravec někde něco dělá a vše ostatní čeká, nebo se vyřeší samo.
Probíhá válka a naši hrdinové jsou nesmrtelní, zatímco ostatní umírají doslova po tisících. Neschopnost zabít nějakou hlavní postavu opravdu nechápu, nebo to mělo být vykompenzované čoklem na konci?
Za 10 knih umřely doslova dvě hlavní postavy.
Možná se budu opakovat, ale cením nákresy emzáků na konci a nezlobil bych se, kdyby pak k Legii vyšel něco jako Lexikon druhů.
Tohle opravdu nebyl povedený díl, ale Kotleta fanboys tomu určitě nacpou 5 hvězd... já jsem soudnej a nemůžu.

Maly_MACKO
20.06.2024 audiokniha 2 z 5

(SPOILER) Na tohle se fakt čekalo o šest měsíců déle? Nejslabší díl série. Na to, že se pomalu blíží finále má tenhle díl naprosto nevyužitý potenciál. Jediný co stojí za zmínku je posledních 50-60 stran. Zbytek je jen vyplněná vata Moravcových toulek. Tohle nebyly Plameny, ale Plamínky války.

Lukáš987
20.06.2024 audiokniha 5 z 5

Lord mrdák a kapitán Bouchač opět v akci. Podpoření Amandou, Agou, Dankou, Gertrudou a opět v problémech, že i proplout vesmír na kánoii by bylo menší zlo. Společenství po nich opět jde jako český agrobaron po dotacích. Tahle banda je magnet na průsery,vletí do něj dřív než řeknete "maso" jakmile se z jednoho dostanou vletí minimálně do dalších pěti . Minimálně tady Kapitán Bouchač. Z čeho se on neprostřílí z toho se vykecá za použití svého sarkasmu, důvtipu a páru vykouřených divaků pomůže mu jeho parta.
Další díl ze série Legie s názvem Plameny války nabitá akci, krví, létajícími končetinami, obětování a nelítostnými souboji v podání Kotletova pera, který se s ničím a nikým jako obvykle vůbec nese...
Haf
Haf
...

Ládja
18.06.2024 3 z 5

(SPOILER) Řekl bych, že asi nejvážnější díl série. Zároveň nic nového pod sluncem. Ze začátku jsem si připadal jako ve filmu Můj nepřítel, najednou se tam objevili Ewokové z Hvězdných válek...taková všehochuť. Pár dobrých hlášek se našlo, ale na Legii dle mého vkusu méně. Přijde mi, že celá série tak trochu neví, co má být, vtipná sci-fi, nebo vážná?...2,5* Takový průměr...

Autorovy další knížky

Leoš Kyša
česká, 1979
2016  83%Spad
2014  78%Příliš dlouhá swingers party
2010  84%Hustej nářez
2017  87%Poločas rozpadu
2020  85%Operace Thümmel