Playgirls I

Playgirls I
https://www.databazeknih.cz/img/books/94_/94128/bmid_playgirls-i-zWv-94128.jpg 3 104 104

Playgirls série

1. díl >

Příběh tří mladých Pražanek, spolužaček a přítelkyň, které si ve velkém luxusním bytě zařídí erotický salón. Jeho specialitou je provoz exkluzivně jen pro předem vybrané milionářské zákazníky.

heavy66
08.07.2023 3 z 5

Typický Páralův styl neustále opakovat jména postav, jejich věk a úlohu v příběhu, dává Playgirls stejnou industriální atmosféru jakou mají jeho ostatní díla. Popis sexuálního průmyslu v Čechách připomíná bezduchý, mechanický, dobře promazaný stroj. Takové jsou všechny postavy a jejich vztahy, až na čestné výjimky, které potvrzují pravidlo. Autor si odpolední lekce v klubu Playgirls užívá pěkně a krásně!

Kontryhelka
09.06.2023 1 z 5

Sice pan Páral je v kruhu spisovatelů dost velký pojem, ale jeho kniha ani pozdější filmové zpracování mně nijak neuchvátilo. Ale uznávám, že v jeho díle je hodně správných okamžiků, které jeho fanoušky potěší.

sakro
08.02.2023 2 z 5

K Páralovi jsem hledal cestu poměrně dlouho a dlouho i celkem bez úspěchu. Až s přibývajícími léty jsem začal přicházet na chuť jeho stylu a myšlenkovým pochodům. Dnes již se zařadil k mým oblíbenějším autorům. Ovšem s výjimkou této knihy. Té jsem na chuť nepřišel a už určitě nepřijdu. Přečíst se to dá, ale důvod, pro který bych se ke knize měl třeba někdy vrátit, ten nemám. Osobně považuji za asi nejslabší autorovo dílo.

ludek.n
13.06.2022 3 z 5

Smutně i vesele, ale hlavně eroticky. Exkluzivní salón Playgirls na pražských Vinohradech uspokojí všechna přání svých zákazníků. Dokonce i ta tajná. Vladimír Páral spojil svůj mimořádný vhled do duší obyčejných pracujících lidí s porevolučním boomem svobody v oblastech, o kterých si český člověk musel dříve nechat jenom zdát. „Cokoli jste chtěli vědět o sexu“ se z uzavřených ložnic dostalo na stránky časopisů, knih a na obrazovky televizorů. Nahota přestala být tabu a obchody s erotickými pomůckami rostly jako houby po dešti. Páral zachytil tuto vlnu a jeho Playgirls jsou úsměvným objevováním tajů podnikání, které je staré jako lidstvo samo. Zpod jeho pera nevzešla druhá Fanny Hillová nebo Emanuela, ale zcela osobitý literární útvar, jehož okraje zasahuji i ty nejběžnější lidské osudy a odrážejí životní peripetie jednotlivých hrdinů, nebo v tomto případě spíše hrdinek. Playgirls je typická páralovská studie všednosti, která však překvapivě nezachází do hloubky a jen klouže po povrchu. Všechny zde uváděné trýznivé okamžiky v životě lidském jsou bezkrevné a tak trochu impotentní. Samozřejmě to nebrání užít si Páralův román dle libosti a dokonce se při něm i dobře bavit, ovšem k dosažení hvězdných výšin je přece jen potřeba něčeho navíc.

Jack Bauer
29.09.2020 1 z 5

Vůbec se mě to nelíbilo a jsem rád, že jsem oba dva díly v té době stačil ještě prodat. Nechápu ten humbuk okolo, Páral má mnohem lepší knihy.

Afilada
03.09.2020 2 z 5

Pan Páral (při vší úctě) již trochu stárne, ale číst se to dá.

dawson321
23.02.2019 3 z 5

Průměrná kniha, ovšem velmi špatný film.

Pajina68
14.07.2016 3 z 5

Starší romány od Párala jsou lepší. Dalo se to číst, ale nebylo to to pravé, co bych čekala.

ber-tram
09.12.2015 4 z 5

Kdysi šťavnatý a obrazotvorný slovník rozřeďuje stárnoucí satyr lacinými vulgarismy. Řekl bych, že puritánská totalita ho nutila psát vynalézavěji, načež úplná svoboda projevu mu škodí. Přesto umí vystihnout život s jeho zákrutami jako málokdo jiný, tentokráte skrze okna nevěstince. 15/15

ovpana
06.04.2015 3 z 5

Hezké čtení stejně jako film

konformita
18.07.2014 5 z 5

Moc se mi to líbilo, pak jsem si hned pustila film a nevím, co bylo lepší.

miseb
08.07.2013 2 z 5

Knihu jsem četla, protože byla od Párala (v té době jedny z nejlepších knih), ale myslím, že napsal i lepší díla.

Dandulka
13.10.2012 5 z 5

Zajímavý námět na knihu. I film se mi moc líbil s Míšou Kuklovou v hlavní roli.

jprst
11.11.2011 1 z 5

Šikovně vybraný námět, řemeslné, ale přitom vtipné a čtivé zpracování. Ale rozhodně se k tomu na rozdíl od jiných Páralových knih už nevrátím.

WEIL
11.11.2011

Znám jen film a je to jeden z filmů, proti němuž se rozpoutala přímo štvanice jaký je to kýč.
A přitom je v něm i hodně myšlenek, a činů, kterými se dost lidí řídí.

Alix
30.11.-0001 4 z 5

Knihu jsem přečetla proto, že jsem viděla film a prostě jsem byla zvědavá. Kdopak má možnost nakouknout za oponu prostředí, ve kterém se většina děje odehrává? Pro mne to bylo zajímavé a nelituji.