Podivuhodné příběhy druhé světové války: Řada kuriozit z fronty i týlu
Jesús Hernández
Objevte méně známé stránky druhé světové války, jež spoluvytvářely každodenní realitu tohoto napjatého období! Druhá světová válka oplývala událostmi nejrůznějšího druhu. Dějepisci se do hloubky zabývali vojenskými operacemi a politickými strategiemi, studovali bojující armády a popisovali bitvy, ale stranou nechali mnoho dodnes překvapujících příběhů. Tyto stránky zachycují podivuhodné příběhy, jako např. původ pokrmu známého jako uhlířské špagety nebo neblahý osud lodí, které kdysi patřily Mussolinimu a Göringovi. Čtenář bude také zajisté překvapen zjištěním, že americký prezident Eisenhower po nástupu do úřadu napodobil projekt nacistických dálnic, že zvířata, která na bitevním poli prokázala neobyčejnou odvahu, za to by byla vyznamenána.... celý text
Literatura faktu Historie Vojenství
Vydáno: 2010 , JotaOriginální název:
Historias asombrosas de la Segunda Guerra Mundial
Velmi kuriozní příběhy WWII, některé opravdu nečekané. Tady se třeba dozvíte, proč se spam jmenuje spam, nebo jak v Německu vznikla Fanta.
Zajímavá publikace, která obsahuje kuriozity a drobnosti z druhé světové války. Rozhodně se ale nejedná o povinnost pro milovníky historie. Je totiž nepřeberná řada lepších, kvalitnějších a zajímavějších knih o historii včetně druhé světové války. Howgh!
Skvělá kniha, která dokazuje, jak nás druhá světová válka ovlivnila a ovlivňuje dodnes. Nejedná se pouze o rozdělení dobitého území, ale také o potraviny, názory a zvyky. Od tohoto autora mám již několik knih a tato kniha mne přesvědčila o koupi ostatních. Pro milovníky historie se jedná o povinnost.
Zajímavá kniha o zvířecích pomocnících ve druhé světové válce, zajímavosti o potřebách vojáků.
druhá světová válka (1939–1945)
2009 | Operace Valkýra |
2010 | Podivuhodné příběhy druhé světové války: Řada kuriozit z fronty i týlu |
2009 | Záhady a tajemství druhé světové války |
2011 | Vše, co byste měli vědět o druhé světové válce |
2013 | Tajné operace 2. světové války |
Fantu vymysleli Nemci? ...no toto :)