Pohádky matky husy
Charles Perrault
Pohádky ilustrované Jiřím Trnkou.
Literatura světová Pro děti a mládež Pohádky a bajky
Vydáno: 1972 , Albatros (CZ)Originální název:
Contes, 1967
![RonnieSmithx RonnieSmithx](https://www.databazeknih.cz/img/users/30_/303791/m_ronniesmithx-663772b2a8476.jpg?v=1714909874)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Ačkoliv je to kniha napsaná intencionálně pro děti, tak bych si dávala velký pozor na to, co jim vlastně čtu. V první pohádce se vyskytuje psychické týrání, v druhé zvláštní vztah otce a dcery a třetí je vtipná sama o sobě. Jako dospělému člověku se mi dílo velmi líbilo, protože je zajímavé srovnávat příběhy s verzemi od jiných autorů. Nejvíc mě ale zarazil Modrovous, o kterém jsem nikdy předtím neslyšela. Děj měl velmi fascinující a krvavý obrat, protože kdo by čekal, že někdo napíše pohádku inspirovanou sériovým vrahem. Naučení byla taky velice zábavná - asi nejvíce mě zaujalo to s kráskami, které smí oslovit kdejaký ohava.
![dzejnyka dzejnyka](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Pri spomienke na túto knihu sa musím smiať. Kapitola o Modrofúzovi by mohla ašpirovať na "Thrillery pani husi" alebo niečo podobné. Keby ma v detstve strašili touto "rozprávkovou" postavou, asi by som bola bez odvrávania jedla aj cviklu (alebo dokonca dukátové buchtičky). Našťastie rodičia to asi nečítali.
Část díla
1990 | ![]() |
2003 | ![]() |
1998 | ![]() |
2007 | ![]() |
Nádherně olustrovaná a milá kniha!