Pohádky z Větrné Lhoty
Daniela Fischerová
Knížka obsahuje sedm větrných příběhů z oblíbených večerníčků. Rozpustilé pohádky určené především pro předškolní věk. Hezky ilustrovaná. Uprostřed světa je vesnička Větrná Lhota, žijí tam dva bratříci-větrníčci. Větší a divočejší je Vichura a menší, co rád jen houpá obláčky, se jmenuje Radovánek. Přestože jsou ještě malí, dout a lítat umí už pořádně, s větříky je také velká kamarádka... celý text
Příjemné vyprávění o nezbedné Jáje a jejích kamarádech větříčcích. Kniha je roztomile ilustrovaná, vnoučkovi se čtení moc líbilo.
Knížka, která vypráví krásné a milé příběhy o dvou bratříčcích větrníčcích Radovánkovi a Vichurovi, kteří se zabydleli ve vesničce Větrná Lhota. Zde společně se svojí lidskou kamarádkou Jájou zažívají různá dobrodružství. Moc se nám všechna ta jejich dobrodružství líbila, takže jí určitě doporučujeme všem a hodnotíme jí plným počtem hvězdiček. :-)
V malé vesnici jménem Větrná Lhota žije rošťácká holka Jajda a další místní obyvatelé. Kromě nich se tam zabydleli dva bráškové- malá přírodní monstra- Vichura a Radovánek.
V jednotlivých a krátkých, ale ilustrovaných příbězích si jak dospělí tak menší čtenáři přečtou čeho všeho jsou ti dva přitahovači kalamit schopni.
Pohádky ve Večerníčku jsem nikdy neviděla, a proto jsem si ráda přečetla tuto krásně ilustrovanou knihu povídek. Milý bratři větříčci a jejich nezkrotná kamarádka mě pobavila a myslím si, že žádným rodičům neudělá kniha při koupi průvan v peněžence. Vřele doporučuji.
Kluci příběhy milují, četla jsem knížku snad už 10x a teď jsem po ní znovu sáhla, protože jsem potřebovala knížku, kterou daruji po přečtení a tuhle máme 2x (do čtenářské výzvy) a já knížky, které mám doma, prostě nedám z ruky :)
Knížka je vhodná i pro začínající čtenáře, syn ji v 1. třídě četl sám a předškolák se na "větříčky" už taky těší.
Byly to pěkné pohádky, které znám z večerníčku, doplněny parádními ilustracemi. Dceři se pohádky před spaním velmi líbily.
Moc pěkná kniha. Přiměřeně dlouhý text pro malého čtenáře a příběhy jsou taky moc hezké
Pěkná knížka, já si ji pamatuji ještě z Večerníčků. Synovi se také líbila, takže spokojenost velká. :-)
Příběhy větrných vykuků jsem předčítala svým nemocným rošťákům. Knížka se jim moc líbila. Krátila nám nudné dny, kdy jsme nemohli ven.
Pohádky z Větrné Lhoty si z Večerníčků nepamatuji, nebo mi vůbec neutkvěly v paměti. Ke knížce jsem tak přistupovala se značnou rezervou, ale velmi příjemně mě překvapila. Četly jsme ji s dcerou před spaním a na konci nám bylo líto, že je příběhů jen sedm... Příběhy větříčků Vichury, Radovánka a jejich kamarádky Jajdy jsou vtipné a zábavné. A jejich obrovským plusem je, že dětem nenásilně vysvětli, proč vůbec vítr existuje a k čemu všemu je dobrý, ať už jde o sušení prádla nebo o pomoc ptáčatům, která se právě učí létat. Okrajově je také seznámí s ostatními členy větrné rodiny, s tetou smrští nebo strýci Tajfunem a Severákem...
Velmi nápadité, vtipné a hezkým jazykem psané pohádky, jejichž četba dělala radost oběma dětem i mně samotnému.
Knížka se velmi líbila šestileté dceři i mně. Já si příběhy větříčků, kteří nesmějí cucat větrové bonbony, pamatuji i z Večerníčku, namluveném Helenou Růžičkovou. Zatímco televizní zpracování mě moc nezaujalo, knížka je krásná, vtipná, úžasná....
2014 | Pohoršovna |
2008 | Pohádky z Větrné Lhoty |
2015 | Tetovaná teta |
1982 | O rezaté veverce |
2001 | Duhová jiskra |
Příjemné čtení o Jáje, která najde řešení každé lumpárny a jejich dvou kamarádech větrných bratřích. Vyvrcholení každé pohádky je takové usměvavé. Prostě ideální na dobrou noc.