Pohoršovna přehled
Daniela Fischerová
Tak jako zlobivé děti chodí do polepšovny, existuje i pohoršovna pro malá strašidýlka, která mají příliš měkké srdce a nechtějí nikoho strašit. V jedné třídě se sejde bludička Ťápota, sourozenci Vraždožrava a Mstižer Krutohlavovi, Ježibejby, Sudíček, který patří do čeledi Zlých sudiček, a několik hyperaktivních trpaslíků. A nastává jim hotové peklo. Ředitelka a jediná učitelka pohoršovny Zloberta Škudibertová se snaží z nich udělat řádná strašidla. Naštěstí se jí to moc nedaří, protože strašidelné děti jí statečně odolávají. Čeká je ale tuhý boj, v němž to s nimi chvílemi bude dost nahnuté!... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pohoršovna. Přihlašte se a napište ho.
Naši devítiletou dceru knížka moc nebavila a dává jen 3 hvězdičky. Myslím, že 90% vtipů vůbec nerozuměla. My s manželem jsme se naopak bavili velmi a dáváme plný počet. Pro devítileté děti to prostě není.
Zkoušeli jsme číst jako společnou četbu s třeťáky, ale nezvládli jsme to, příběhy nás vůbec nezaujaly, celé nám to přišlo příliš praštěné.
Ocenění knihy (1)
2015 -
Zlatá stuha
(Beletrie pro děti)
Kniha Pohoršovna v seznamech
strašidla čarodějnice trpaslíci bludičky příběhy pro děti
2014 | Pohoršovna |
2008 | Pohádky z Větrné Lhoty |
2015 | Tetovaná teta |
1982 | O rezaté veverce |
2001 | Duhová jiskra |
Muhehe, tohle bylo vážně dobré. Strašidla, Ježibejby, spousta narážek, i když spíš pro dospělé, povedlo se to. Trochu mi tam haprovala zápletka, ale u tohoto typu knihy se na to nesmí koukat logikou skutečného světa.