Zajatec neba

Zajatec neba
https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/136544/bmid_zajatec-neba-136544.jpg 4 365 365

Barcelona 1957. Daniel Sempere a jeho priateľ Fermín, hlavné postavy z románu Tieň vetra, znova podstúpia spoločné dobrodružstvo a spoločne odolávajú skúškam. Keď všetko okolo nich nadobúdalo už usmievavú tvár, akýsi čudesný človek navštívi Sepmpereho kníhkupectvo a vyhráža sa, že prezradí desivé tajomstvo, čo už dve desaťročia ostáva skryté v temnej pamäti mesta. Daniel po spoznaní pravdy pochopí, že osud ho neľútostne privádza k tomu, aby čelil najčernejšiemu zo všetkých tieňov – tomu, čo sa rozprestiera v jeho vnútri. Zajatec neba je vynikajúci román, bohatý na intrigy a emócie. Dejové pásma z románov Tieň vetra a Anjelská hra sa v ňom spriadajú vďaka čarovnému literárnemu spracovaniu a privádzajú nás k záhade, ktorá sa ukrýva v samom strede Cintorína zabudnutých kníh.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Ikar (SK)

El prisionero del cielo, 2011

alabra
27.07.2018 4 z 5

Bohužel jsem nečetla předchozí dva díly, tak docela jsem nepochopila, o co v této knize šlo. Styl psaní hodnotím vysoce, kniha se četla velmi dobře.

lilites
28.03.2017 5 z 5

Pohřebiště zapomenutých knih. Série která mě uchvátila svou napínavostí a záhadami. Ráda jsem se toulala s Danielem a Fermínem po Barceloně, hledala jsem v pohřebišti svou osudovou knihu, prožívala peklo s Julianem Caraxem a potkávala anděla s Davidem Martínem.
No prostě všichni hrdinové i vedlejší postavy Zafonových knih se mi vryli pod kůži a zůstanou mými přáteli i nepřáteli napořád!

Toffee
30.12.2016 5 z 5

Mám pro Ruize Zafóna slabost už od prvního setkání. I tohle vyprávění je kouzelně atmosférické.

ZaS
17.09.2016 3 z 5

Nemyslím si, že by to dávalo smysl bez předchozích dílů. Je to ale vykrádání Stínu větru - jakmile máte přečtenou tuto knihu, jsou další díly zytečné nebo alespoň nudné a nevythne to ani Fermín a jeho životní moudra :-)

iveta3689
18.06.2016 5 z 5

Moc hezké, dojemné, velmi čtivé. Neznám předchozí romány, které by měly být i důležité pro děj, určitě se na ně chystám. Nepřipadalo mi na škodu, že jsem knihu četla samostatně bez předchozích. Autor postavy představil, uvedl do děje. A montechristovská vložka byla úžasná.

trudoš
17.11.2015 4 z 5

Přestože se Nebeský vězeň tváří jako samostatný román, opak nemůže být větší pravdou. Bez znalostí knih Stín větru a Andělská hra bude totiž pro čtenáře jeho kouzlo minimálně poloviční.
Největší slabinou však zůstává především dějová roztříštěnost. Carlos Ruiz Zafón koncipuje vyprávění jako završení dvou předchozích a přitom zapomíná na smysluplnost příběhu samotného. Zpočátku rozehraje sólovou hru, která se pozvolna promění do zcela jiného tvaru, přičemž prvotní motiv jde do pozadí až nakonec vyšumí v nastavovaném finále. Až potom člověk pochopí, že autor děj poslepoval jen z toho důvodu, aby uvedl v život staré známé postavy a společně se čtenáři se s nimi rozloučil, případně aby si připravil půdu pro další díl.
Je to bezesporu skvělé čtení s naprosto úžasnými dialogy a skvělou atmosférou, ale v zásadě určené hlavně fanouškům série Pohřebiště zapomenutých knih. Bez znalosti cyklu pravděpodobně nemile překvapí zdánlivá nedotaženost románu.

Petra Ďat
11.05.2015 5 z 5

Jako všechny knihy co jsem četla od Zafóna -opět skvělá!

michde01
31.08.2014 4 z 5

Velmi čtivé,četla jsem v pořadí Stín větru-Andělská hra-Nebeský vězeň, takže skvělá volba,doporučuji. Děj má spád a je to Zafonovsky čtivé,lehce temné prostředí věznice podtržené lidským příběhem postav,které "už známe" ...hmm skvělý čtenářský zážitek
Jeho tvorba mě nikdy neomrzí

Renda
29.08.2014 4 z 5

Z počátku těžkopádné, nemohla jsem se zorientovat.
Ale jinak nádhera.

anibeni
15.05.2014 5 z 5

Kniha mne ani tentokrát nezklamala a nabídla mi nádherný čtecí zážitek v podobě pokračování mě již dobře známných postav z předešlých dvou dílů..

Pinky Claire
13.05.2014 4 z 5

Asi nejslabší ze všech Zafónových knih, ovšem stále dobrá. Čtivá s tajemnou (i když ne tolik) atmosférou, ale
SPOILER
Nejsem si jistá, jestli si to z Andělské hry nepamatuji špatně, mám však pocit, že Zafón učinil dějovou chybu. Budu moc ráda, když mi řeknete, že se mýlím, ale takhle si to pamatuju: V Andělské hře na konci David Martín psal Isabelle a potom zjistil, že je mrtvá. V Nebeském vězni to zjistil ve své cele a úplně ho to položilo. Nemohl ho přece dvakrát překvapit fakt, že Isabella umřela.

moni.ka
20.04.2014 5 z 5

Kvůli "modrým číslům" tady na databázi a některým komentářům jsem měla malinko strach. Ale kniha byla stejně skvělá, jako předchozí díly. Co teď, než vyjde pokračování? Abych nevypadla z tajemné atmosféry, asi budu muset jít do Zafónových knih pro děti ;-)

Disease
17.03.2014 4 z 5

Příjemný (oslí) můstek mezi Stínem větru a Andělskou hrou. Bavil mě víc než Andělská hra, ale překročit svůj stín (větru) se Zafónovi nepovedlo.

KikiZ
14.08.2013

Půvabné, lehce tajemné čtení o lásce ke knihách, staré Barceloně a jejích temných uličkách a zákoutích a hlavně jednom pevném, nerozlučném přátelství Daniela a Fermína. Je to o věcech, které by se rozhodně neměli nikdy z našeho života vytratit.

veronique.ka
05.08.2013 4 z 5

Celá série je krásná, tajemná, je o hodnotách, o dobrodružství, lásce...vše se odehrává v Barceloně, kterou díky autorovi vnímáte na vlastní kůži.

Melanka
07.07.2013 4 z 5

Návrat do staré Barcelony mě více než potěšil. Úžasně se propojily předchozí knihy a už se těším na poslední.

Thanyss
19.06.2013 5 z 5

Krásně napsaný melancholický příběh, který vám umožní se alespoň na chvíli odpoutat od reality.

Christo
11.05.2013 3 z 5

Myslím, že stavět knihu na starých zámých z předešlých knih a na kouzelné atmosféře úplně nestačí. Zklamala mě, ale poslední díl série si nenechám ujít, trochu ze zvědavosti a hlavně bohužel také z pocitu povinnosti ukončit sérii...

neta
19.04.2013 2 z 5

Stín větru byl úžasný, Andělská hra ještě mnohem lepší a Nebeský vězeň těmto předchozím knihám nesahá ani po kotníky. Tahle kniha klidně mohla být součástí poslední plánované čtvrté knihy v sérii. Samostatně mi přijde zbytečná.

kusma
26.03.2013 4 z 5

Kniha s velmi vlažným začátkem, kdy jsem si říkala, že autor snad neví, jak se příběhu chopit. Další část knihy mi ale dokázala, že Zafón je mistr svého řemesla - napínavá, temná atmosféra, kterou kniha opět čtenářům hojně dodává, Vám nedovolí knihu jen tak odložit. A závěr knihy mě naprosto dostal. Doufám, že vznikne brzo pokračování této krásné série.