Pokus o kus pravdy
Josef Vinklář
Herec Josef Vinklář je důvěrně známý širokému publiku z divadelních jevišť, televizní obrazovky i filmového plátna. V knize vzpomíná na život (nejen) u divadla, i když především k herecké práci se váže většina jeho vzpomínek. Popisuje cestu od svých divadelních začátků u divadla V+W, přes své více než třicetileté angažmá v Realistickém divadle až po Národní divadlo.... celý text
Výborný herec všech rolí. A krásný podmanivý hlas. Sice v soukromí podle nejbližších zase tak spolehlivý nebyl, ale to není náš problém. Kdo je také čistý jak lilium, že .... Hlavní je, že jako herec byl opravdu vynikající a zahrál s přehledem a profesionalitou všechny role, které mu byly svěřeny.
Josef Vinklář vypráví o celém svém životě a já jsem si uvědomil,jaký to byl člověk a herec.Dokázal zahrát přesvědčivě všechno : kladného hrdinu,lumpa i policajta.Jeho vyprávění je moc opravdové a je mi opravdu moc líto,že nás opustil.
Všichni víme, že Josef Vinklář byl vynikajícím hercem. Doposud jsem ale netušil, že byl také excelentním vypravěčem.
Krásná kniha.
Pan Vinklář zde vyznává lásku své rodné zemi, svým obětavým rodičům, přátelům, kteří mu pomohli v jeho těžkých životních situacích.
Vyjadřuje uznání svým hereckým kolegům, českým malířům a lékařům.
Byl to nesmírně pracovitý, celoživotně se vzdělávající umělec.
Věřil v lidi, v jejich dobré vlastnosti, věřil v dobrou budoucnost.