Pokus o kus pravdy přehled
Josef Vinklář
Herec Josef Vinklář je důvěrně známý širokému publiku z divadelních jevišť, televizní obrazovky i filmového plátna. V knize vzpomíná na život (nejen) u divadla, i když především k herecké práci se váže většina jeho vzpomínek. Popisuje cestu od svých divadelních začátků u divadla V+W, přes své více než třicetileté angažmá v Realistickém divadle až po Národní divadlo.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pokus o kus pravdy. Přihlašte se a napište ho.
Výborný herec všech rolí. A krásný podmanivý hlas. Sice v soukromí podle nejbližších zase tak spolehlivý nebyl, ale to není náš problém. Kdo je také čistý jak lilium, že .... Hlavní je, že jako herec byl opravdu vynikající a zahrál s přehledem a profesionalitou všechny role, které mu byly svěřeny.
Josef Vinklář vypráví o celém svém životě a já jsem si uvědomil,jaký to byl člověk a herec.Dokázal zahrát přesvědčivě všechno : kladného hrdinu,lumpa i policajta.Jeho vyprávění je moc opravdové a je mi opravdu moc líto,že nás opustil.
Kniha Pokus o kus pravdy v seznamech
Krásná kniha.
Pan Vinklář zde vyznává lásku své rodné zemi, svým obětavým rodičům, přátelům, kteří mu pomohli v jeho těžkých životních situacích.
Vyjadřuje uznání svým hereckým kolegům, českým malířům a lékařům.
Byl to nesmírně pracovitý, celoživotně se vzdělávající umělec.
Věřil v lidi, v jejich dobré vlastnosti, věřil v dobrou budoucnost.