Pollyanna
Eleanor H. Porter
Pollyanna – bez ohľadu na to, čo sa stane, hrá svoju "hru radosti" a nachádza svetlú stránku každej situácie.
Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: 2024 , KumranOriginální název:
Pollyanna, 1913
Wau, tak toto bolo skvelé čítanie. Povedal by som také oddychové.
Hra na radosť - je to hra, o ktorej hovorí Pollyanna každému koho stretne, jej cieľom je v každom probléme nájsť niečo pozitívne. Ľudia. ktorí to aplikovali do života sa menia - prichádza úsmev, radosť, nádej...
Ak raz budem mať dcéru - určite by som jej túto knihu odporučil.
Nádherný příběh malé Pollyanny, který může dát naději těm, jejich srdce se tato kniha dotkla. Moc mi tato kniha připomíná další dvě, moc krásné knihy: Anna ze Zeleného domu a Heidi, děvčátko z hor. Všechny tyto tři knihy doporučuji k přečtení a následnému rozjímání nad povzbudivými slovy.
Knihu mám spojenou se svojí prababičkou, která mi ji poprvé ukázala, četla z ní, vydání mám doma ještě její ze 40. let... tím je to srdcovka. Teď v dospělosti jsem četla poprvé kvůli Čtenářské výzvě a už jsem na příběh nedokázala nahlížet tak, jako v dětství, tolik jsem se prostě nezačetla. Každopádně je to krásný příběh a já se těším, až ho jednou přečtu svým vlastním dětem :)
Krásná kniha. Pollyanna je úžasná bytůstka, která mění lidská srdce. Se svojí hrou dokáže zázraky.
Kniha mě velmi zaujala a do hlavní postavy jsem se naprosto zamilovala!Pozitivita Pollyanny mě motivovala a kolikrát mi dokonce pomohla si poradit se složitými situacemi v reálném životě. Dílo bychdoporučilajako lehké čtení pro příjemnou atmosféru a dobrou náladu.
Knihu jsem si přečetla sama, když dcera dorůstala a ta ji četla také. Obě jsme byly nadšené a dcera Pollyaninu hru dokonce zkoušela hrát. A nyní kniha čeká na vnučky.
Je to milá a roztomilá knížečka, jen jsem po celou dobu čtení nemohla dostat z hlavy dosti neuctivou asociaci na cimrmanovskou scénku mučení vzpurného blanického rytíře: Veverko, přiznej se, tebe to bolí, ale ty nás chceš ***! :o)
Stejně jako Malý princ, také Pollyanna nám otevírá oči a ukazuje nám pohled na svět, který je vlastně plný krásy a důvodů k radosti.
Vypadá to prostě jako další dětská knížka, ale ve skutečnosti je to geniální návod na to, jak na každé situaci najít něco pozitivního. A protože vám tohle poselství autorka předává prostřednictvím osiřelé, a přesto nekonečně šťastné malé holčičky, těžko ji můžete poslat do háje a nezbývá vám než se nad tím doopravdy zamyslet. :)
Milé pohlazení po duši, velká dávka pozitivních myšlenek. Laskavé vyprávění malé holčičky, která vás svou dobrotou prostě musí nakazit.
Když mám světabol, spolehlivě ho zažene, když zkouším hrát "tu hru" s Pollyannnou. Možná "ta hra" vypadá naivně a pošetile. Možná někdo řekne, že v dnešní době nemůže fungovat. Ale ona funguje. A funguje vždycky a funguje spolehlivě.
Jsem ráda, že jsem si příběh Pollyanny, po shlédnutí filmů, konečně přečetla, i když je napsán poněkud zdlouhavým stylem, protože se mi v duši rozhostila tichá a mírná radost. Jsem ráda, že je dnes pošmourno, takže mohu bez výčitek svědomí usednout ke klávesnici počítače a s ostatními se o tu radost podělit, protože sdílená radost se násobí.
Není co dodat, jak už zde někdo přede mnou napsal, mohla by se předepisovat místo antidepresiv .
Opravdu krásná knížka,skoro bych jí zařadila mezi povinnou literaturu.A doporučila bych jí i místo haldy motivační literatury řešících osobní štěstí a vzájemné porozumění.Jednoduše a prostě - z čeho máte zrovna radost :- )?
Knihu jsem kdysi dostala , nemyslela jsem si, že by mě zaujala, ale nakonec jsem byla příjemně překvapena.
2010 | Pollyanna |
1991 | Pollyanna dorůstá |
1931 | Pollyanna : kniha radosti. Díl druhý |
1991 | Pollyanna. Díl I, První kniha radosti |
To bylo tak krásné a hřejivé čtení, že mi vlastně ani nevadil ten rychlý a na můj vkus až moc přeslazený konec. Jednoznačně zůstane knížka u mě a budu jen a jen doporučovat.