Pomocnice

Pomocnice
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/525986/bmid_pomocnice-654d68a7bd2df.jpg 4 1641 1641

Pomocnice / Pomocníčka série

1. díl >

Práce u Winchesterových je moje poslední šance začít s čistým štítem. Jenže se ukáže, že jejich tajemství jsou mnohem nebezpečnější než ta moje. Každý den uklízím jejich krásný dům, vyzvedávám jejich dceru ze školy a vařím pro celou rodinu. Sama pak jím ve svém pokojíku v podkroví. Snažím se nevnímat, jak Nina dělá nepořádek, jen aby se mohla dívat, jak ho uklízím. Jak o vlastní dceři vypráví podivné lži. A jak se její manžel Andrew zdá být den ode dne ztrápenější. Ale když se dívám do jeho krásných očí, je těžké si nepředstavovat, jaké by to bylo žít Ninin život. Winchesterovi nevědí, kdo doopravdy jsem. Nevědí, čeho jsem schopná.... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: ekniha , Kalibr

The Housemaid, 2022

Helena Lacková
dnes 5 z 5

Skvělá kniha, začetla jsem se od první strany. Je děsivé co vše dokáží v dnešním světě přikrýt peníze. Někdy jsou ženy, které se nebojí tohoto řešení potřeba

sebemi
17.11.2024 4 z 5

Super počtení! Čte se to úplně samo, napětí, zvraty, jen konec trochu na mě vyšel moc pohádkově.

Jana K
17.11.2024 5 z 5

Výborná záležitost, dá se úplně klidně přečíst za jeden den, tak čtivá kniha to je. O tom, že Freida McFadden opravdu psát umí, jsem se již přesvědčila v knize Za zamčenými dveřmi, která se mi moc líbila. Pomocnice mě nadchla ještě více, jedná se o velmi čtivý příběh, jež chytne a nepustí. Kniha je rozdělena na tři části, první nám vypráví pomocnice Millie, druhý její zaměstnavatelka Nina a ve třetí se obě hrdinky knihy ve vyprávění střídají. Krátké kapitoly rychle ubíhají a dočkáme se i velkého a překvapivého zvratu.

lenkaabooks
12.11.2024 4 z 5

Knihu psanou s tak sarkastickým nádechem jsem asi ještě nečetla. Ale to vůbec nebylo na škodu, naopak. Krátké kapitoly, které nutí číst dál a dál, napětí, překvapení a ten závěr, já jsem spokojená. I když jsem už něco podobného četla, nevadí. Jsem zvědavá na pokračování.

Drahuska12
12.11.2024 3 z 5

Bylo to skvěle napsané , hezky a rychle se to četlo díky krátkým kapitolám.
Upřímně jsem, ale čekala více. Dej je extrémně předvídatelný a to mi trochu vadilo .
Takže musím hodnotit průměrem. Přišlo mi to málo originální :-)

Janaves
06.11.2024 5 z 5

Souhlasím s komentáři- skvělé.

MZielinská
06.11.2024 4 z 5

Přečteno jako audiokniha. Obě interpretky se mi líbily, i když první změna mě zaskočila a musela jsem si chvíli zvykat.

Hodně napínavá kniha. Postupem času začala být trochu předvídatelná, ale je pravda, že mě napadaly i jiné možné konce. Ten opravdový mi přišel hodně přitažený za vlasy a trochu mi zkazil celkový dojem.

adan1
04.11.2024 5 z 5

Přečteno jedním dechem, překvapující závěr, uvidíme, co další díl.

lenka5798
03.11.2024 4 z 5

(SPOILER) Byla to čtivá knížka. Zhltla jsem jí jako jednohubku jedním dechem. Ale musím říct, že je to malinko předvídatelné. Minimálně co se týče příběhu. Zazobaná rodina. Která navenek působí jako dokonalá. Ale nic není jak se na první pohled zdá. Manželka si pořídí služku, mladou krásnou ženu. Asi už víte , jak takové to příběhy končí, že? Když manžel ženy vymění, konečně se začne něco dít. Konečně začíná ten psychothriller, na který celou dobu čekáte. Bohužel je až na posledních 100 stránkách. Tam se pravda ukáže. Kdo je dobrý a kdo je monstrum. Knížku doporučuji přečíst. Ale pokud jste fanda thrilleru, tady vás nic nepřekvapí. Je to jen další příběh, co už jste viděli, četli, slyšeli, jen malinko jinak. Ale je to dobře napsáno. Myšlenka je taky moc fajn a závěr, to jak dopadne Millie - Pomocnice: pomocnice týraným ženám od zrůdných můžu. To se mi líbilo :-)

veriszv
29.10.2024 4 z 5

Thriller, který by mě před deseti lety opravdu hodně bavil, dneska už po všech těch přečtených thrillerech je to absolutní průměr.
Spořádaná rodina, kde to už na druhý pohled úplně nehraje. A vy jen čekáte odkud ten kostlivec nakonec vypadne, i když pokud máte přečteno hodně thrillerů, dojde vám to poměrně rychle…
Nenáročný jazyk, svižný děj, mix všech možných klišé,…
Nicméně jako podzimní, nenáročné, spotřební čtení proč ne.

efka.saf
27.10.2024 4 z 5

Knížka asi nebyla z nejoriginálnějších, co jsem kdy četla, ale i tak musím říct, že mě to docela bavilo. První půlka byla rozjezdová a seznamovací, kdy každý zvídavější čtenář musí tušit, že tak černobílé a očividné to pravděpodobně nebude. Druhá půlka pak osvětluje a dává nahlédnout více pod pokličku. Nějaký hlubší vztah k postavám jsem si ale nevytvořila, ono to na těch pár stránkách asi ani nejde, a poslední wow moment v závěru mi akorát potvrdil mé tušení, které se zrodilo poměrně záhy po rozečtení.
Ale i přes to všechno mě kniha hezky uběhla. Bylo to nenáročné, svižné, jazykově jednoduché a celkem příjemně mi to vyplnilo 3 odpoledne na dovolené.

martianekk
27.10.2024 2 z 5

Zajímavý a pro dnešní dobu aktuální námět. Kniha udržuje čtenáře v napětí, na můj vkus však příliš stručná. Uvítala bych rozsáhlejší popis pocitů hlavních postav pro dokreslení dramatičnosti. Nicméně jsem ji přečetla jedním dechem.

Kleio
21.10.2024 3 z 5

Kniha proletí hlavou podobnou rychlostí, jakou se přečte (opravdová jednohubka), ale taky po ní moc dojmů nezůstane. Přijde mi, že je to celé hlavně o čekání na ten slavný a velký dějový zvrat, který sice není k zahození, ale jinak poměrně slabý příběh (na začátku mi velmi připomínal Pravdu, nebo lež od Hooverové) nezachrání. Není se vlastně ani čemu divit, protože kniha je moc krátká na to, aby komplikovanou a inteligentní zápletku, o kterou se snažila, dokázala vykreslit. Kapitoly jsou stručné, informace opakující se, slovní obraty občas tak úděsné, že z nich budu mít noční můry. Pelmel, který vznikl, tak nakonec spíš připomíná situaci, kdy si logika odjela na dovolenou a už se nevrátila. Pomocnice je nenáročné čtení, průměrný přeceňovaný marketingový zázrak, který nenadchne ani neurazí, ale ze zvědavosti - jestli se to zlepší - si možná druhý díl přečtu. Slabší 3*.

PavlaA
16.10.2024 5 z 5

Příjemné čtení se skvělým koncem

adan1
15.10.2024 5 z 5

Kniha je čtivá a epilog překvapující. Uvidíme dále.

Nymfadora.T.
15.10.2024 4 z 5

Moc pěkné, čtivé, díky krátkým kapitolám přečteno za dva dny. V polovině zajímavý zvrat, za mě fakt dobré.

Mayaotzin
11.10.2024 3 z 5

Autorka píše čtivě, to je pravda. Děj byl tedy značné psycho, ale bylo to na mne dost překombinované. Hlavně tedy ten konec a ty náhody...
A rozhovor v obřadní síni, tak to bylo už megapsycho :-D
3,5hvězdy :-)

-markéta-
10.10.2024 5 z 5

(SPOILER) Wow.

Kniha byla velmi čtivě napsaná, hezky plynulá, akorát dlouhé kapitoly, nic složitého, skvělá oddechovka (pro mě na pláž a soudě podle knih na lehátkách ne jen pro mě). Děj byl moc moc dobrý a pro mě šokující.

Líbilo se mi, že vlastně všichni byli divní a moc jsem nevěděla, co si o nich mám myslet a zda jim mám věřit.
Millie jsem obdivovala, protože já bych po prvním Niny výstupu odešla. Nahned. Nezvládám takovéto chování, kdy jsem si 10000% jistá, co jsem slyšela, co jsem udělala apod.
Kolem manžela jsem tušila, že nebude všechno tak dokonalé – nikdo přece nemůže být tak dokonalý – a helemese :-)))))).

Vývoj byl za mě strhující. Doopravdy se mi kniha líbila a moc ji doporučuji.

Každopádně se bojím, že další díly budou o ničem. Děj za mě nebyl prvoplánový, ale v dalších dílech už budeme vědět, co nás asi tak čeká. No nechám se překvapit.

Aghatte
30.09.2024

Psycho, ale ohrané

Margerite
29.09.2024 3 z 5

89 %? Za mě ani omylem. Průměrné čtení, zápletka otřepaná, literárně nic moc. Hodně triviální, určitě ne na víc než 3*. Další díl za mě určitě NE.