Pomocníčka
Freida McFadden
Pomocnice / Pomocníčka série
1. díl >
"Vitajte v mojej rodine," povie Nina Winchesterová a podá mi svoju elegantnú ruku s dokonalou manikúrou. Zdvorilo sa usmejem a poobzerám sa po mramorovej chodbe. Táto práca je mojou poslednou šancou na nový začiatok. Môžem sa tváriť, že som niekto iný. Čoskoro však pochopím, že Winchesterovci majú oveľa nebezpečnejšie tajomstvá než ja... Každý deň im upratujem nádherný dom odhora až dolu. Chodievam po ich dcéru do školy. A varím chutné jedlá pre celú rodinu. Potom jedávam sama v maličkej izbe v podkroví. Usilujem sa ignorovať neporiadok, ktorý Nina dookola vytvára, len aby ma mohla sledovať, ako ho upratujem. Aj jej klamstvá o vlastnej dcére či rastúce trápenie jej manžela Andrewa. Lenže pri pohľade do jeho nádherných hnedých očí plných bolesti je ťažké nesnívať, aké by bolo viesť rovnaký život ako Nina. S obrovským šatníkom, luxusným autom, dokonalým manželom. Iba jediný raz si vyskúšam jedny z Nininých snehobielych šiat, aby som zistila, aké to je. Nina na to však príde...a keď zistím, že dvere mojej izby sa dajú zamknúť iba zvonku, je už neskoro. Napriek tomu sa upokojujem, že Winchesterovci netušia, kto v skutočnosti som. Nevedia, čoho som schopná...... celý text
Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: 2023 , MotýľOriginální název:
The Housemaid, 2022
Tak kdyby to šlo, tak dám hvězdiček mnohem víc.
To se mi nestalo už dlouho, abych měla pořád takovou touhu číst. Číst všude, kde to jde a kdykoliv to jde. Za mě naprostá bomba.
Pokud jste fanouškem thrillerů, nebo se lehce orientujete v psychologickém profilování, tak vám nedá příliš velkou námahu hned zkraje odhadnout s kým/čím máte tu čest. Naštěstí je ale kniha psána velmi poutavě, takže vám to stejně nedá a máte silné nutkání to okamžitě dočíst a přesvědčit se o vaší verzi. Každopádně jsem si to užila a rozhodně doporučuji i pro rejpavé fajnšmekry.
Skvělá kniha. Ze začátku příběh průměrný, ale jak se to rozjelo, tak jsem se nemohla odtrhnout. Nečekala jsem, že ta kniha takhle dopadne. Nechtěla bych být v kůži Niny.
Tato kniha mě celkem překvapila. Prolog vypadá lákavě, ale začátek je takový lehký průměr nic děsivého, ale pak když je příběh vyprávěn z pohledu jiné postavy tak příběh nabere úplně jiné obrátky a vše dává pak smysl. Rozuzlení pro mě dost nečekané a tedy zbytek jsem pak zhltla. Nooo jeto tedy něco Jsem ráda, že jsem si knihu pořídila.
Knížka se čte moc hezky, nedá se od toho moc odtrhnout :-).
Trošku mi to přišlo takové "opravdu americké", ale konec překvapil s tím, že není všemu konec :-)
Doporučuji.
Naprostá bomba......Na první pohled to vypadá jako romantický příběh se šťastným koncem.....ale nenechte se zmást ;-) ..... Neskutečně čtivá detektivka s velmi povedeným příběhem. Prostě wau....
Já jí tak fandila a joo dala to. Navíc mít takovou zaměstnavatelku, já už bych dávno práskla dveřma a zdrhla pěkně daleko. Skvělý příběh, skvělá knížka.
Velmi dobře napsaná kniha,tím způsobem, že se dobře čte a nenudí. Příběh zajímavý, úplně bych neřekla psychologický thriller,ale ty zvraty jsou super. To jsem úplně nečekala,ani ten konec. Doporučuji, přečteno za večer. Od autorky určitě přečtu ještě další knihu.
Velmi silný pribeh. Stejne téma jak kniha Za zavřenými dveřmi od B.A.Paris. Za mne však o něco malo lépe propracovany. I když se dalo brzy tušit,kdo je ten zlý,nic pribeh neztratil na napínavosti a byl velmi zajímavý
Zase ne taková bomba, jak bylo uváděno. Ale četlo se to plynule a rychle. Krátké kapitoly mě docela bavily.
Kniha je opravdu velice čtivá a skvěle napsaná. Ale odhalit zápletku (kdo, že je v domě vlastně tím usurpátorem) mi trvalo jen chviličku. Od počátku bylo jasné, že ne vše bude tak jak se na první pohled zdá. Nicméně závěr knihy mě mile překvapil. Od této autorky si určitě ještě něco přečtu.
Kniha byla super. Od začátku se to hezky čte, pořád jsem čekala z koho se vyloupne ten lump a nakonec jsem se dočkala. Už se těším na další knihu autorky.
Výhodou byly krátké kapitoly. Byla to spíše oddychovka než kniha plná napětí. Velice brzy bylo jasné jak to asi je a dopadne. Kniha byla psaná nejdříve z pohledu Millie a potom z pohledu Niny. Konec byl trochu přitažený za vlasy.
Toto není úplně můj žánr, ale překvapivě se mi to to poslouchalo velice dobře. Příběh byl hezky vystavěn, nechybělo napětí a překvapení.
Nad závěrem člověk nesmí moc bádat, myslím, že takhle snadno by to neprošlo. Ale byla jsem ráda, že to dopadlo, jak to dopadlo.
Tak jo, logika příběhu má svá slabá místa a netvrdím, že jsem nad nimi úplně mávla rukou. (U Annie Wilkisové, fanynce číslo jedna autora románů o Misery, by to asi neprošlo....) Ale hlavně to byla čtecí super jízda, která mě bavila a zpříjemnila mi pár odpolední.
Čtivé a překvapivé, kniha se mi líbila. Četla jsem mezi mými oblíbenými detektivními thrilery, takže za mě velmi dobrá jednohubka. Přečteno za jeden den.
ženy trápení americká literatura bohatství tajemství lhaní, lži služky, služebné hospodyně rodinná tajemství thrillery pro ženy americké rományAutorovy další knížky
2023 | Pomocnice |
2024 | Za zamčenými dveřmi |
2024 | Tajemství pomocnice |
2023 | Anatómia lží |
2024 | Profesorka |
Neuvěřitelná bomba. Jedna z nejlepších knížek, co jsem kdy četla. Nemohla jsem přestat a do večera bylo hotovo.