Popelka z knihkupectví
Laura Lee Guhrke
Skandál v Savoyi série
1. díl
Evie Harlowová vede malé knihkupectví v Londýně, což je největší dobrodružství, v něž může doufat neprovdaná žena bez vyhlídek na sňatek. Dokud ovšem do jejího obchůdku nenakráčí Maximillian Shaw, vévoda z Westbournu, s jistou nabídkou: aby vyhrál sázku s přáteli, promění ji v diamant společenské sezony. Vévoda je možná až ďábelsky atraktivní, ale Evie nemá v úmyslu jeho směšnou nabídku přijmout. Když však její obchod postihne katastrofa, nemá na vybranou než se vrhnout do světa vyšší společnosti.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2024 , BaronetOriginální název:
Bookshop Cinderella
Pro mě to bylo zklamáním. Po pár kapitolách jsem přestala číst. Námět i postavy perfektní - adekvátní k historické romanci - ale styl psaní byl tak nudný. Dlouhé dialogy bez energie. Neudržela jsem se u čtení, bohužel. Neumělo mě to vtáhnout do děje.
Moc hezke, ctive, roztomile a sladke. Takova fajn historicka jednohubka.
Ti toho u toho sexu ale nakecali, co? :))
Skoda absence epilogu.
Nejsem zrovna fanynka historických romancí, ale tohle čtení jsem si vážně užila! Určitě časem sáhnu po dalších autorčiných knížkách, jako oddychovku doporučuji všema deseti.
Je letní, teplý večer a pomalu zapadající slunce mě láká k dlouhému posezení venku. K tomu chlazené víno a zvolená kniha, při které nenáročně plyne čas. Kniha s romantickým nádechem, je vhodným společníkem a tak si čtení užívám:-)
Jak to zítra bude vypadat v práci ani nepřemýšlím... Potřebuji se dostat na poslední stránky, i když tuším, jak to dopadne. Spokojeně se usmívám...
Pohádkový příběh naprosto odpovídá názvu a autorka drží svou skvělou laťku, mně se to líbilo moc.
Jedna pohádka pro dospěláky. A skvěle jsem si jí vychutnala. Líbí se mi knížky téhle autorky.
roztomilý a sladký příběh, kdy je hrdinka chytrá a vtipná, což se cení. čtenář dokáže tolerovat jen určitý počet vykulených blbek v literatuře.
Miluju její knížky. Vždycky když chci vypnout a "slupnout" něco nenáročného, vím po jaké autorce sáhnout. Popelka svůj účel splnila dokonale :)
Romantická oddechovka na pár hodin. Jen kdyby autorka vynechala slůvko "ach" v každé asi desáté větě, lhostejno zda mluví vévoda, či nějaká žena. Pak se naštěstí výskyt tohoto citoslovce vytratil, aby nás poctilo svou přítomností zase ke konci.
Jinak hodnotím knihu velmi kladně, co jsem očekávala, to jsem dostala. I když mě dokázala i překvapit, a to hlavně na začátku, kdy jsem předpokládala, že rozpor mezi Maxem a Evie zapříčiní to, že ona se dozví o sázce. Nebylo tomu tak a tím pádem jsem byla napnutá, co bude dál.
Sladká, nenáročná jednohubka. A naprosto skvěle splnila svůj účel = vypnout, nepřemýšlet a jen si užít trochu nenáročné romantiky.
Příběh není naprosto objevný. Přesto mě autorka dokázala chytit hned na počátku a nepřestala jsem číst se zájmem až do konce knihy.
Nutno podotknout, že vše vychází v příběhu bez zádrhelů a vážných komplikací, zvrat není až zase takový zvrat.
Čtivé, neurazí. Romantické, chytlavé, oddechové čtení.
Pokud nehledáte nic náročného a tématicky objevného, máte v rukou správnou knihu, určitě si ji užijete a pobavíte se.
Guhrke se čte vždycky dobře. Max byl roztomilý, Evie sympatická, děj plynul příjemně, ale možná až moc jednoduše. Taková klidná jednohubka.
Bohužel na úplně první sérii to nemá ani náhodou, k té se klidně vrácím, ale k Popelce už asi ne.
2012 | … a pak ji políbil |
2014 | Svádění jako lék |
2013 | Gentlemanovy tajné touhy |
2021 | Pravda o lásce |
2013 | Pletichy krásného vévody |
Oddechové čtení u skleničky vína při svíčkách. Je to moc milá historická romance, taková až pohádková. Za mě splnila mé očekávání, opravdu jsem si u toho odpočinula.