Popravčí
Chris Carter
Robert Hunter série
Ví, co tě na smrt vyděsí… V losangeleském kostele leží na oltářních stupních zkrvavené, bezhlavé tělo kněze. Je pečlivě naaranžované, nohy natažené, paže křížené na hrudi, ale nejhrůznější ze všeho je, že hlavu kněze někdo vyměnil za hlavu psí. Ze začátku je detektiv Robert Hunter přesvědčený, že jde o rituální vraždu. Jenže když se objeví další mrtvoly, je nucen situaci přehodnotit. Všechny oběti zemřely způsobem, kterého se bály ze všeho nejvíc. Jejich nejstrašnější sny se staly skutkem. Ale jak o nich mohl vrah vědět? A co spojuje tyto zdánlivě nahodilé oběti? Hunter se ocitá na stopě přízračného a sadistického vraha – někoho, kdo má zřejmě schopnost číst myšlenky svých obětí. Někoho, kdo dokáže vycítit, co oběť nejvíc vyděsí. Někoho, kdo se nezastaví před ničím, aby dosáhl svého zvráceného cíle.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2020 , BB artOriginální název:
The Executioner, 2010
AUDIOKNIHA
Snad ještě lepší než první díl, ano je to trošku drsnější, ale to mi vůbec nevadilo.
Detektiva Huntra jsem si zamilovala a vedlejší postavy taky.
Mrzí mě jen, že to mám jako audioknihu, protože se to musí dobře číst.
Tak jak jsem se bránila téhle sérii, tak musím říct zase super kniha a už sahám po další. Jde opravdu vidět, že autor do knih vkládá i část "sám sebe" nebo spíše svých zkušeností. Zase jsem nedokázala odhadnout, kdo za tím stojí, ale popravdě to ani nejde odhadnout, jen soudit a tipovat :)
Druhý díl série detektiva Roberta Huntera. Knihy na sebe nenavazují, jsou to samostatné příběhy. Ale doporučuji číst postupně, protože se tam od začátku prolínají životy detektivů.
Opět napínavé až do konce. Kapitoly jsou dobře napsané, nemohla jsem přestat číst. Na konci kapitoly je nějaká zásadní informace a prostě musím číst dál.
Tak tohle bylo hodně drsné, skoro až bestiální. Druhý díl byl ještě krutější než první. Nicméně takhle nějak si představuji topovou detektivku o sériovém vrahovi. Originální, napínavá až do konce s překvapivým koncem, čtivá a vyvolávající zájem dozvědět se více o pachateli a jeho motivu k tak brutálním zločinům. Příběhem nás provádí nový snaživý policista Hopkins, o něco zkušenější sympaťák Garcia a introvertní kriminalistický génius s poruchou spánku (insomnií) - detektiv a psycholog sériových vrahů Robert Hunter. A když jsou detektivové sympaťáci a mají dobře vykreslený charakter, kriminální příběh se hodně rychle stane minulostí, ale zároveň zanechá hodně dojmů. Tedy alespoň já to takhle mám. Proto vřele doporučuji!
Další nechutně brutální nálož od Cartera. Nepřestává mě udivovat, kolik originálních odporností dokáže autor vyprodukovat. Krátké kapitoly nabušené dějem čtenáři nedovolí knihu odložit, dokud vše nevygraduje ve velkém finále. Slupnuto za jediný den.
Další kniha od Chrise Cartera a opět nabitá napětím a vším, co k detektivce patří.... Ikdyž knihy od autora jsou trošku jiný "level" :) ....
Určitě doporučuji....
Další skvělá detektivka od Cartera. Ovšem tentokrát se musím přiznat, že mi tady chybělo to něco, kvůli čemu bych si řekla "Wow." Jinak příběh byl zase dobře promyšlený, byl tam i moment překvapení. Na brutální popisy autora si už začínám postupně lehce zvykat. Není to špatná kniha, ale není to ani nic co by vás vyloženě ohromilo.
"Popravčí" od Chrise Cartera je skvělým příkladem temného a psychologicky propracovaného thrilleru, který dokáže čtenáře pohltit už od prvních stránek. Hlavním tahounem je brilantně vykreslená postava detektiva Roberta Huntera, který musí čelit jednomu z nejzvrácenějších a nejchladnokrevnějších vrahů své kariéry. Tento antagonistický vrah není jen obyčejný zločinec – každou svou vraždu plánuje s ohromující přesností a krutostí, přičemž nechává své oběti čelit největšímu strachu, což přidává příběhu na děsivosti. Rozhodně mohu doporučit.
Co říct k této knize? Že to byla zase jízda.
Samotnou mě překvapilo jak krásně se kniha četla. Krátké kapitoly, spousta napětí a děj který vás nenechá nadechnou dokud neotočíte poslední stránku.
Způsoby vražd jsou brutálnější než v předchozí knize ale vůbec mi to nevadí. Upřímně jsem zvědavá a natěšená co nás čeká příště, protože autor dokáže přímo bravurně popsat místo činu a způsob vraždy.
Vztah mezi Robertem a jeho parťákem se prohlubuje a já doufám že do dalších dílů nás bude doprovázet nová stálá postava, ale nebudu víc prozrazovat, pro ty co ještě nečetli.
Příběh je to napínavý, má tak akorát zvratů a akce. Vraha č. 1 jsem teda neuhádla ale s tím 2. jsem se trefila. Aspoň něco.
Jak jsem psala u Dvojitého kříže, Carter je prostě záruka kvality... Ani v tomto díle to nebylo jinak, byť děj byl místy hodně brutální a slabší povahy by u čtení asi neměly jíst...
81%
"Vím, co tě k smrti vyděsí."
Přečetla jsem si tento výborný thriller už potřetí. Je zvrácený, brutální, jsou tady hodně ošklivé scény, současně velmi čtivý a napínavý s parádním motivem vraha. Je ozvláštněn postavou dívky Molly, která má vidiny. Ty napovídají, co se stane, nebo vidí, co už se stalo. Hunter tady dopadne hned dva sériové vrahy. A na konci jde jemu a Garciovi o život.
Doporučuji!
Po fenomenálním prvním dílu jsem se hned pustila do pokračování série s Robertem Hunterem a jsem opět nadšená. Chris Carter opravdu bude mým objevem letošního roku a takhle zpětně vůbec nechápu, proč jsem jeho knihy nezkusila už dřív.
Popravčí je stejně brutální a drastický jako Dvojitý kříž. Popisy vražd jsou hodně syrové, takže ani tento thriller není vhodný pro čtenáře se slabším žaludkem. A v podobě audioknihy je to všechno možná ještě silnější. Nutno podotknout, že Jakub Saic ji namluvil zkrátka perfektně. Poslech mě bavil od začátku až do konce, příběh skvěle gradoval a v závěru by se napětí už dalo krájet. Přesně tohle od thrillerů vyžaduju a Chris Carter v tomto ohledu nezklamal.
První díl mě zklamal, vzhledem k vysokému hodnocení jsem měla až příliš vysoká očekávání, na druhý jsem si počkala, až přijde ta pravá chuť. A výsledek? Čistých pět hvězdiček. Velmi čtivé, velmi velmi chytré, velmi povedené, skvěle psychologicky propracované. I tu brutalitu, kterou fakt nemusím, jsem zde přijala. Raději se zde nebudu svěřovat se svou fóbií:-(. Ústřední dvojice vyšetřovatelů z masa a kostí a palec nahoru za novou šéfku. Carter je mistr ve svém oboru.
Stejny styl jako prvni dil. Ty vrazdy a muceni jsou pro me popisovane az moc, knize to ve finale trochu ubira.
No, bylo to napínavé. Přečetla jsem to rychle. Pobavila. Zápletka průměrná, pomsta za šikanu, jen to oživil další vrah, který se připletl. Moje první, a poslední od Chrise Cartera, protože - asi levné brožované vydání s několika chybami, jazyk je podivný, zbytečně se popisují ohozy, tělesný zjev a zařízení kanceláří, postavy jsou dost schematické. Existují lepší detektivní autoři.
(SPOILER)
Hele, jako dobrý no. Nějak mi trvalo se začíst, po další vraždě mě to začalo bavit. Konec byl rychlý. Na 5 hvězdiček to není... Už to nebylo tak vtipné jako první díl, kde se kolegové oťukávají... Ale vraždy byly krásně vymyšlené a motiv pro mě velmi zajímavý z pohledu vraha. Oběti Popravčího hold sežraly to, co nadrobily... I s přídavkem :D
Kupodivu jsem uhádla druhého vraha, než toho o kterého tam jde hlavně. Toho jsem si říkala až těsně pred rozuzlením, jak zmínili pár klíčových informací...
detektivní a krimi romány zneužívání sérioví vrazi strach šikana vize psychologické thrillery Los Angeles kriminální thrillery detektivka
2013 | Dvojitý kříž |
2016 | Zloba |
2015 | Jeden za druhým |
2013 | Noční lovec |
2016 | Já jsem smrt |
Nemám slov. Prostě paráda.