Poslední kabriolet

Poslední kabriolet
https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/107958/bmid_posledni-kabriolet-rqn-107958.jpg 5 1173 1173

Bylo jich pět, pět kamarádů a bezstarostných studentů, v době, kdy se o Hitlera zajímala víc Evropa než Amerika za mořem. Tam měli jiné starosti: swing Bennyho Goodmana, užívání života... Pět kamarádů prožívá zajímavé osudy: na počátku jejich cesty září kabriolet novotou, na konci, po třech dekádách, je dýchavičný a také na jeho majitelích čas zanechal o poznání hlubší stopy. Ze studentů vyrostli v občany rozporuplné země, kteří se snaží pochopit nevyzpytatelný svět a smířit se s rozčarováním, s tím, že odešlo mládí, s válkou, která se jich netýkala jen zdánlivě...... celý text

Literatura světová Romány Válečné
Vydáno: , BB art

The last convertible, 1978

Babo
26.06.2018 5 z 5

Kniha na mě působila stejně snově jako obálka.
Nechci neumělými slovy narušovat tu zvláštní atmosféru , kterou přivezl kabriolet až ke mně domů. Myslím,že 5* mluví samo za sebe.

syskas
28.05.2018 5 z 5

Nádherná výpoveď generácie, ktorá prežila 2.svetovú vojnu.

ut.la
21.05.2018 5 z 5

Moc se mi líbila.

kacaabba
08.05.2018 5 z 5

Vlastní příběh byl fakt moc prima. Jen jsem nepochopil vydavatele, že panu spisovateli nenechal dopracovat způsob, jak se k nám příběh dostal - vyprávění Ronovi mi přišlo velmi nevěrohodné.

Knihomol.ka
03.05.2018 5 z 5

Nemohla jsem se odtrhnout. Často jsem měla slzy v očích, v jedné části jsem úplně vzlykala. Geniální dílo, ke kterému se ještě určitě vrátím. Úžasné byly např. popisy dobových písní. Autor je dokáže tak barvitě popsat, že tu hudbu úplně slyšíte

Jane007
02.03.2018 5 z 5

Tahle parta praštěných pistolníků se mi dostala pod kůži. Nedočkavě jsem hltala stránky a čekala, jak to bude pokračovat. Chvilkama to bylo na zamyšlení, chvilkama něco z historie a mnohdy mě knížka rozesmála. Jediná postava, která mě vyloženě štvala, byla Nancy. Jinak super. Doporučuji všem, co mají rádi atmosféru staré Ameriky.

Nifredil
24.02.2018 5 z 5

Pokud by se dalo mluvit o Doktoru Živagovi jako o knize, která vypráví příběh Ruska ve 20. Století, tak totéž platí o posledním kabrioletu, jen na té opačné straně a to v Americe. Krásný, propracovaný, plný a výborný román v tom nejlepší slova smyslu toho, co to je dobrý román.

Adriana.82
04.02.2018

bohužel se opět trápím ... nutím se číst ... postavy nijaké ...děj nijaký ...nenadchlo mě to ...

jluky
11.01.2018 5 z 5

Tak toto bol pre mňa bonbónik, chuťovečka, úžasný čitateľský zážitok. Kultová kniha.....s množstvom krásnych myšlienok....DOPORUČUJEM.

Mandla
09.01.2018 5 z 5

Spousta zajímavých myšlenek. Snad prvně jsem si něco vypsala z knihy.

iva.mikova
09.01.2018 3 z 5

Do poloviny knihy jsem se vyloženě přemlouvala číst dál. Ale jakmile se přehoupl příběh přes válku, doslova jsem ji zhltla. Pro to jen 3 hvězdy.

emma24
13.10.2017 5 z 5

Nenápadná, ale přesto silná kniha svým obsahem a i když jsem od Myrera četla jiné knihy, tak mě tolik nezaujaly, ale tahle rozhodně ano.

Boby17
13.09.2017 5 z 5

Super knížka nahlížející na léta 2 světové války z pohledu Američanů. Moc pěkně napsáno, můj obdiv a všechny hvězdy.

Bublinka.
17.07.2017 5 z 5

Konečně zase kniha, nad kterou jsem musela přemýšlet a vstřebat ji. Četla jsem ji na doporučení a nezklamala. Některé pasáže mě třeba nebavily, ale celkovému dojmu to nakonec neuškodilo. Kdybych měla sestavit vlastní seznam povinné četby, asi by to byla jedna z prvních knih, které bych zařadila. Válka, láska, sny, iluze - tolik silných témat... Asi nedokážu přesně vyjádřit všechny dojmy z knihy, ale hrozně se mi líbilo téma "generation gap" = "naše a jejich válka".
Úžasná kniha.

hs777
14.07.2017 5 z 5

Paráda! Partě pěti studentů do života místo lásky krutě vstoupí válka. Bála jsem se, že právě tyto válečné pasáže mě nebudou bavit, ale úplně zbytečně - nevynechala jsem ani stránku jak to bylo působivé, krásné i smutné zároveň. Prostě od začátku do konce nádhera.

Katranis
03.07.2017 4 z 5

Vyprávěný příběh života byl zajímavý a poutavý, i s jeho dobrými i horšími stránky.

Usignolo
27.06.2017 5 z 5

Pro mě velmi silný příběh, dlouho jsem se ostýchala knihu otevřít už jen proto, že je o válce a že určitě budu mít "depku". Omyl, válka sice v knize "proběhla", ale především je v ní napsáno, co se dělo před a po. Zároveň poutavě popisuje, jak dlouho po svém skončení zanechává stopy a co vše ovlivnila. Pan Myrer uměl každou postavu dokonale popsat a když chtěl člověk na některou už už zanevřít, nějak ji obhájil a držel tak partu Pistolníků pořád pohromadě. U této knihy jsem se bavila i učila.

misssicccka
11.06.2017 5 z 5

Prestoze pro mne byla prvni tretina takova nemastna nekorenena nuda, najednou jsem se pristihla, ze si prisoluji a ukusuji sousto za soustem rychleji a rychleji, vlastne hltam. Doufam, ze budu mit cas se k ni vratit. Velmi silny a zajimavy pribeh, skvela banda hrdinu, skvele vykresleni pistolnici z Pecka.

Abrenkova
12.04.2017 5 z 5

Tuto knihu čtu od svých 15ti každý rok. Je to pro mě nejmilejší ze všeh knih. Člověk má pocit, že tento příběh, je příběhem, jeho samého, jak Vás tato kniha dokáže pohltit. A pak ten šok, když zvednete hlavu a zjistite, že žijete ve 21. století

hankamol
30.03.2017 5 z 5

Kniha, ke které se vracím.