Poslední slovo

Poslední slovo
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/544340/bmid_posledni-slovo.png 4 103 103

Emma se svým zlatým retrívrem hlídá starý dům na pláži. Její jediný kontakt s lidmi je tajemný soused Deek a (prostřednictvím SMS) majitelka domu Jules. Když si Emma přečte mizerný hororový román od jistého H. G. Kanea a napíše mu jednohvězdičkovou recenzi, vtáhne ji to do online sporu se samotným autorem. Brzy poté se v noci začnou dít znepokojující věci. To nemůže být náhoda. Že by ji spisovatel pronásledoval? Jak Emma pátrá po Kaneově životě a díle, dozvídá se, že vydal i šestnáct dalších knih, a všechny s podobně sadistickými příběhy. Kdo to je? Jak ji našel? A čeho je schopen?... celý text

Literatura světová Dobrodružné Romány
Vydáno: audiokniha , Témbr

The Last Word, 2023

Heli20
19.11.2024

Kniha mne vůbec neoslovila.Styl psaní,celý příběh ani hlavní hrdinka mi nesedly.Ale jen jednu hvězdičku jako hodnocení pro jistotu nedávám …:)

Prokrastinuji
18.11.2024 5 z 5

Jako vždycky (když recenzuji thriller) zmíním, že tohle není můj dominantní/vyhledávaný žánr, ale když už sem tam po nějakém sáhnu, většinou mě dost baví a čtení si užívám. No a jinak tomu nebylo ani u knihy Poslední slova. A pokud náhodou thrillery také nejsou tahounem ve vaší žánrové rutině, dovolte mi jednou větou schrnout, proč si zrovna tuhle ale opravdu musíte přečíst…

Hlavní hrdinka napíše negativní recenzi na knihu, a autor knihy se ji za to následně pokouší zabít.

Uznejte, že tohle je prostě thriller pro všechny zapálené knihomoly. Jak dopadne Vám prozratovat nebudu, ale připravte si pevné nervy - já se samozřejmě nejvíce bála o němou tvář - pejska Lajku (ano, je pojmenovaná po první psí kosmonautce). O zvraty tady není nouze, až vás jimi autor ke konci možná trochu přehlíží Ale jinak nemám knize co vytknout. Poslech jsem si moc užila.

Moje hodnocení: 4,5/5

Tato audiokniha mi byla poskytnuta v rámci spolupráce s @knihkupectviluxor a @tembr_audioknihy za účelem recenze. #spoluprace

barcasknihou
13.11.2024 1 z 5

Od autora jsem četla jeho knihu Není úniku. Tenkrát se mi to líbilo, ale nebyla to zase nějaká extra pecka. Co se musí autorovi nechat, dokáže napsat nesnesitelné hlavní hrdinky. Protože i v této knize Poslední slovo, je hlavní hrdinka, kterou byste nejraději vzali lopatou. Kdybych knihu neposlouchala jako audio, rozhodně bych ji odložila a už se k ní nevracela.

Jednoduše, tahle kniha byla o ničem. Má to vážně slibný začátek. Hlavní hrdinka, samotářka Emma, která žije jenom se svým psem na samotě u pláže, je velká čtenářka a její jediný soused ji doporučí knihu. Hororový román od jistého H. G. Kanea. Ona si ji následně přečte a je to jedna z nejhorších knih, kterou četla. Ohodnotí ji na Amazonu jednou hvězdičkou, protože menší hodnocení dát knize nemůže a napíše negativní recenzi. Po té ji přijde zpráva, reakce samotného autora knihy. Ten není nadšený z její, podle něho neadekvátní recenze a žádá jí, aby jí smazala. Ona si ale stojí za svým a recenzi rozhodně mazat nehodlá. Následně se v noci začnou dít znepokojující věci.

Překombinovaná kravina, u poslouchání jsem si jenom přála, aby byl konec. Jediný na kom mi záleželo, aby to celé přežila, byla fenka zlatého retrívra.

A tak jako Emma ohodnotila knihu od H. G. Kanea jednou hvězdičkou. I já hodnotím Poslední slovo jenom jednou hvězdičkou.
Doufám, že si na mě autor nepřijde a nebude mě chtít zabít katanou, jako tomu bylo v knize. Hrozná blbost, tohle není film od Quentina Tarantina.

EliBeatrice
10.11.2024 4 z 5

(SPOILER) několikrát překlopený děj, až jsem z toho byla trochu zmatená, ale vlastně to poselství je hezké :), upřímně než thriller za tím mě zaujaly ty myšlenky postav z minulosti

annettka1098
23.10.2024 audiokniha 3 z 5

Kniha s hodně zajímavým námět mě od začátku pohltila. Představa, že ohodnotím knihu pouze jednou hvězdičkou a následně si s autorem začneme psát, mě opravdu zaujala. Až do nějaké 27. kapitoly mě to hodně bavilo, i když to někdy bylo trošku předvídatelné nebo přitažené za vlasy. Úplně jsem měla v hlavě závěrečné odhalení a dala bych 5.

Bohužel se autor rozhodl to zkomplikovat a zamotat, asi aby více překvapil. Nicméně já jsem se v tom začala totálně ztrácet a už jsem nejen nevěděla kdo je kdo, ale ani kdo je tedy skutečně mrtvý a kdo jak zraněný. Stalo se to strašně chaotické a neustále se to prodlužovalo.

Takže ačkoliv měla kniha opravdu poteciál a skoro 3/4 mě moc bavila, nakonec je to pouze na průměrné hodnocení, protože konec to absolutně zazdil.

Verunka289
21.10.2024 2 z 5

Kniha měla dle anotace obrovský potenciál. Napíšeš špatnou recenzi na knížku a najednou se ti začnou dít divné věci? Přišel tě autor knihy potrestat? Super, sem s tím!
Ale bohužel, v podstatě 3/4 celé knihy za mě byla naprostá slátanina, změť nějakých Emminých myšlenek, děj strašně překombinovaný. Zajímavý mi přišel až úplný závěr, kde se konečně začalo dít něco zajímavého a napínavého. Taylor Adams asi nebude autor pro mě....

Etule
21.09.2024 audiokniha 3 z 5

3,5*
Začátek celkem slibný, budování napětí na jedničku. Nic není tak jak se může zdát. Nicméně konec za mě byl dost překombinovaný, kdy už autor podle ani sám nevěděl, jak vlastně chce, aby to dopadlo. Zabít ji, nezabít?
Na knihu mě nalákal podcast knižního klubu, ale až tak moc mě to asi neohromilo.

Ajuszka
11.09.2024 5 z 5

Po přečtení této knihy se budu bát napsat negativní názor na knihu.
Tohle sice není ten případ, neboť tahle kniha byl opravdu nářez.

Setkáváme se zde s Emmou, mladou ženou, která utíká před svým životem a rozhodne se přijmout nabídku cizí ženy přes internet, že ji bude hlídat dům kdesi u odlehlé pláže.
Svůj čas si krátí povídáním se svou psi kosmonautkou Lajkou, dopisováním přes okno s jediným sousedem a také především čtením knih a následným psaním recenzí na Amazonu.
To se j ostatně osudným,když napíše zápornou recenzi na knihu od spisovatele H.G.Kane, kterému se samozřejmě recenze nelíbí a žádá Emmu o její odstranění. Emma odmítne a tímto si podepíše svůj ortel. Když se začnou kolem dít divné věci a následně se roztočí kolotoč boje o život.
Kniha je plná napětí,ale také hlavně překvapení.
Určitě doporučuji k přečtení.

seabook04
07.09.2024 3 z 5

Dechberoucí námět, husinu nahánějící prostředí a suché postavy k tomu.

Na Poslední slovo jsem se neskutečně těšila. Na jedno z autorových děl jsem se chystala roky, ale Poslední slovo mělo takový hype v zahraničí, že jsem jeho předcházející knihy přeskočila a jednoduše se musela pustit do jeho novinky a jak jinak, než s nebesky vysokým očekáváním...

První třetinu knihy se seznamujeme s postavami (kterých je zde pomálu a to větší pouto byste k nim měli mít, ALE...), prostředím plážového domu na samotě a počátkem dějové linky, kdy negativní recenzí knihy si hlavní hrdinka podepíše osud u samotného autora.

Druhá třetina je a la akční a do finále přichází s jedním zvratem za druhým, jednou smrtí za druhou a jednou přeplácaností za druhou. Za celou knihu mě nejvíce emočně zasáhla minulost hlavní hrdinky, což je pouze doplňkem příběhu a to ještě ne přímo skrz ni...

Moje finální pocity po dočtení byly především negativního charakteru včele se zklamáním. Autor chtěl natolik vystrašit a šokovat že poslední třetina knihy již bylo plácání pátého přes deváté. Potom konec... nebo vlastně ne, jedeme dál... tak toto už je finále... a chyták! Prostě a jednoduše všeho moc škodí - nemáte čas ani myšlenkově natož emocionálně vstřebat (nedej bože si vychutnat) jednu scénu / zvrat a už jste o další tři napřed.

Ve finále ani nevím, zda bych knihu doporučila, jelikož za mě je nejdůležitější prvek u knihy to, jak dokázala "zabavit", zaujmout a její čtení pro vás bylo zážitkem. Ano, námět je super, ale tím to bohužel končí...

Hodnocení: 2,5/5*

ArwenAragorn
01.09.2024 5 z 5

81%

...Měl v plánu dokončit Vražednou pláž na čtyřech kolech ve své hondě CR-V, během dlouhé cesty za dalšími čtenáři, kteří jeho knihám na Amazonu a Goodreads dali špatné hodnocení. Zatím měl zjištěné adresy čtyř dalších potencionálních obětí, přičemž nejbližší se nacházela asi dvanáct hodin na jih, kousek od Sacramenta. Ještě neměl přesný plán - možná ve tři ráno vypáčí zámek a tajně se jim vplíží do ložnice. Možná jim podřízne krk od ucha k uchu, zatímco jim bude rukou v latexové rukavici zacpávat pusu, aby umlčel jejich výkřiky, a přitom se bude svým bývalým kritikům dívat do očí. ...Tak či onak, xxxxx se chystal na krvavou jízdu přes celou zemi. Emma Carpenterová, měla být jeho první obětí.
______________________________________________________________________________
Bezvadný thriller! Autor, podobně jako u předešlých knížek, pracuje na malém prostoru s malým počtem postav + zlatým retvívrem Lajkou, která taky děj ovlivňuje. Příběh je plný napětí, akce, zápletka je nápaditá, střídá se tady zvrat za zvratem a konec je vymazlený. Ale musíte si přečíst úplný konec. Taylor Adams mě tady skoro dostal.
Knížku k přečtení doporučím.

trudoš
16.08.2024 3 z 5

Pár hezkých nápadů zpracovaných se všední řemeslností. Taylor Adams se začíná až příliš často opakovat v základním námětu – boj se zabijákem v opuštěné oblasti – a na textech se to projevuje čím dál méně propracovanými postavami. Autor si uvědomuje, že nemůže psát dokola o těch samých lidech jen jinak pojmenovaných, a tak se jejich charaktery snaží pokaždé okořenit trochu jiným způsobem. Ale tentokrát mu to nevyšlo, třebaže oceňuji snahu zakomponovat do příběhu něco, s čím máme zkušenost pravděpodobně každý z nás. Negativní střet s autorem na konto záporného komentáře. Ale právě proto, jak důvěrně tu situaci člověk zná, nepřijde mu to jako něco, kvůli čemu by někdo zabíjel. Vše následující už zavání trochu stylem Jefferyho Deavera, kdy jsou nám klíčové informace schválně podávány po kouskách, abychom si obrázek o situaci nemohli udělat hned na začátku. Přesto se čtenáři začne rýsovat skutečný motiv už někdy v polovině románu a zbytek je tak navzdory autorově snažení bez překvapení.

kanitsuj
15.08.2024 3 z 5

Thriller, který působí jako parodie na sebe sama. Zprvu zajímavá zápletka, která se ovšem nepěkně zvrtne. Posledních slov (point) je zde mnoho a ta konečná, to už je doslova rána na čtenářův solar:-)
Mrzí mne to, ale Taylor Adams se mezi mé oblíbené autory nezařadí.

Ahinka
12.08.2024 5 z 5

Raději dávám plný počet hvězd a kladný komentář.... já jen kdyby nahodou, pro jistotu, ať pak taky nemám problémy :)) Ale jo, líbilo se mi to. Začátek trochu záhadný, ale pak se to rozjelo a konec byl docela divoký.

Opatov
09.08.2024 3 z 5

No, nevím....
Za mě jednoznačně od autorky nejslabší knížka.
Zpočátku jsem nechápala a konec byl divný, překombinovaný .....

LenkaWal
07.08.2024 4 z 5

(SPOILER) Bylo to zajímavé a napínavé, ale vlastně mě mrzí že to neskončilo o pár stránek dřív.
Konec byl na mě protahovaný a překombinovaný.
Sice jsem většinou s Emmou sympatizovala a soucítila, ale knížce by asi o trochu víc slušelo, kdyby Emma nepřežila. Jak to už vypadalo, že ze to tak dopadne, tak jsem skoro koukala s otevřenou pusou (i když úryvky budoucí knížky to naznačovaly. Pořád jsem si říkala, odehrává se to jen v hlavě vraha, nebo uz je opravdu napsaná a skončí to takhle?...), za mě by to byl dobrý, drsný, překvapivý konec.

chrudas
05.08.2024 4 z 5

Velmi zvláštní styl autora pokračuje. Za mě stále vede Není úniku, i v mém okolí čtenářů se líbila nejvíce. Ale i Poslední slovo má něco do sebe. Tentokrát jsem uposadila hlavní zápletku padouch versus oběť a věnovala více pozornosti pasážím o Emme. Tím si autor získal mou pozornost a nutkání číst dál a dál.

JustWomen
05.08.2024 ztráta času

Nic horšího jsem nečetla...

Pitbullka
01.08.2024 5 z 5

Od autora mám přečteno vše, co u nás vyšlo a za mě jednoznačně jeho nejlepší knížka. Námět originální, zpracování mi sedlo, nemám co vytknout.

Kája_95
28.07.2024 5 z 5

Uff, tak toto? P E C K A! Nechápu tak “nízké hodnocení. Napétí, opět děj knihy na jednom místě - tentokrát je to dům u pláže téměř na samotě. Emma hlídá dům jedné paní, kterou nikdy neviděla, prožila autonehodu a je tak trochu podivínka, nestýká se s nikým jiným, má pouze psa. Půl kilometru je další dům se starším pánem v důchodu, se kterým si Emma píše pomocí mazací tabule a dalekohledu, sem tam si zahrají hru oběšenec. Divné to uačne být, když si myslí, že někoho vidí během noci nehybně stát před její postelí, následně ji stařík doporučí hororovou knihu - jelikož hodně čte. Knihu ale Emma ohodnotí jednou hvězdičkou a komentářem, že nic horšího nečetla - k jejímu podivu ji autor knihy odpoví a vyzve ji, aby recenzi smazala, to ale ona neudělá a následně se jí přihodí nejhorší noc v životě, někdo za ní přijde - že by samotný autor knihy? Tleskám a řadím knihu na přední příčku s první knihou Není úniku, kterou jsem četla v roce 2018.

čef
28.07.2024 4 z 5

Horror o osamělé dívce hlídající dům na pobřeží pouze se svým pejskem. Dovolila si opravdu dost, když napsala negativní komentář ke knize a tak teď trpí. A to nejen kvůli autorovi, zájemců na její smrti je více než dost. Zvraty a obraty v ději se kupí a stačily by na několik románů. Kritizovat raději nebudu, co když…