Čekání na kocoura
Michaela Klevisová
Povídky o kočkách a jejich lidech série
1. díl >
Alice složitě hledá cestu k dospívající dceři, Delfína už nechce být dál single, Théo těžce nese stěhování z venkova do města, malý David se musí smířit s rozvodem rodičů... Jedno mají všichni hrdinové společné: lásku ke kočkám. Čtrnáct křehkých příběhů o vztazích lidí, kterým autorka přezdívá „kočkaři“, vám vykouzlí úsměv na rtech a zároveň vás i dojme.... celý text
![Pentlička Pentlička](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Čtení, které zahřeje u srdce. První kniha od této autorky a přečtu si další její knihy, protože mi její myšlenky přijdou hodně blízké.
![katerina3502 katerina3502](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Ke knize jsem se dostala díky čtenářské výzvě a jako kočičí člověk jsem za to velmi ráda. Povídky jsou krásné a některé z nich velmi dojemné. Nejvíce se mi líbila povídka Čekání na kocoura, protože v dnešním uspěchaném světě by jsme opravdu měli občas zvolnit. Ale i ostatní povídky byly super a příjemný večerní relax před spaním.
![wooloong wooloong](https://www.databazeknih.cz/img/users/43_/43813/m_wooloong-657ec2508ddb5.jpg?v=1702806096)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Jako milovník koček nemůžu dát méně než pět hvězd. Knížka psaná s láskou a porozuměním o kočkách a jejich lidech.
![Jordanka9 Jordanka9](https://www.databazeknih.cz/img/users/32_/327216/m_jordanka9-7qL.jpg?v=1603937567)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Jsem absolutni " nekočkař" , ale těch 15 příběhů o kočkách a jejich lidech se mi opravdu líbilo a některé mě chytily za srdce , u jiných jsem se s chutí zasmála.
Asi nejvíce mě oslovila povídka "Svět podle Matesa" ...I diky Matesovi ( kocour vypravěčky) si uvědomuju, že penize , majetek, věk nebo třeba úspěch mají jenom takovou hodnotu, jakou jim prisoudím ..A tim i odpovídám Lenle, která je zvědavá na názor nekočkaře.
Michaela Klevisová prostě umí
psát a to zřejmě nejen detektivky.
Vlastně jsem si šla do knihovny půjčit další pokračování s inspektorem Bergmanem, knihu neměli, tak alespoň něco jiného od autorky a prosím- milé překvapení !!!
![Janca001 Janca001](https://www.databazeknih.cz/img/users/23_/232727/232727.jpg?v=1523784909)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Tuto knihu jsem objevila díky čtenářské výzvě a jsem za to moc ráda. Miluju kočky a číst o nich je pro mě srdeční záležitost. Je to vážně hezké čtení. Každá povídka má něco do sebe. Můžu jen doporučit.
![Eicherik Eicherik](https://www.databazeknih.cz/img/users/34_/34810/34810.jpg?v=1381127976)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Jedna z knih, ke kterým by měl knihkupec rovnou přibalit balíček papírových kapesníčků. Povídky byly vcelku vyrovnané a Mikeš na obálce má nádhernej kukuč.
![Lenla Lenla](https://www.databazeknih.cz/img/users/15_/152060/m_lenla-WDy.gif?v=1650275948)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Pro milovníky koček moc pěkná kniha. Přečte se za jedno odpoledne. Já byla nadšená z každé povídky a i pár slz ukáplo. Kočky jsou úžasná stvoření a tyhle příběhy mi to jen potvrdily. Ale zajímal by mě názor na knihu od nekočkařů, jestli i je by to pevné spojení člověka s kočkou takhle dojalo.
![Květi62 Květi62](https://www.databazeknih.cz/img/users/12_/126718/m_126718-Olz.jpg?v=1516471876)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Příjemné čtení na pohodu. Čtení o kočkách a lidech. Lidech, kteří když najdou svůj vztah ke kočkám, najdou i sami sebe. A já jsem v knize našla známou pravdu, že "kočka je zrcadlem svého člověka: pokud je klidný a vyrovnaný, chová se tak i ona. A čím víc svobody jí dáte, tím oddaněji k vám přilne".
![jasnyj jasnyj](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Přestože je to i o kočkách, nejsou tam vždy ústředním bodem. Michaela Klevisová bravurně vyjádřila svůj talent pro nádherné vyprávění příběhů. A nenásilné upozornění na některé nemoci společnosti (Svět podle Matesa). Je to skvělé a velmi příjemné povídání ze života. Díky.
![karoli77 karoli77](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Tohle je tak krásná a milá kniha, kterou nedokážu odložit a čtu jí všude. Autorčiny detektivky miluju, proto jsem v knihovně skočila i po téhle knize a jsem vážně okouzlená. Že Michaela Klevisová umí svým psaním naprosto dokonale přiblížit okolí a místa, o kterých píše, to jsem věděla. Že dokáže perfektně vystihnout charaktery postav, to o ní také vím. Ale že dokáže psát tak poutavé povídky, ze kterých mi bude tak strašně mile a příjemně, to jsem nečekala. Tahle knížka je skvělá. O obyčejných věcech, situacích, místech, o kočkách a jejich lidech. A právě proto je úžasná, s jistotou hezkého čtení vám jí vřele doporučuji...
![Jara.v Jara.v](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Kniha byla taková milá jednohubka. Některé příběhy mě hodně bavily, ale jiné zase vůbec. Ale jako velká milovnice koček hodnotím knihu za celkem povedenou.
![Anavi8912 Anavi8912](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Knížka povídek o kočkách, kocourech a kočičích páníčcích. Klidné odpočinkové čtení nejen pro kočkomily.
![PetrCepek PetrCepek](https://www.databazeknih.cz/img/users/29_/291195/m_petrcepek-X4d.jpg?v=1576069337)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Coby chovatel tří bambastických kocourů tuto knihu vnímám jako "povinnou" četbu a většinou povídek jsem byl nadšen. Paní skvělá detektivkářka si vzala home-office a dík za něj.
Část díla
2021 | ![]() |
2017 | ![]() |
2019 | ![]() |
2023 | ![]() |
Knížka je velmi čtivá a u některých povídek mi bylo líto, že nejsou delší. Soužití lidí a koček a vůbec ovlivnění života kočkami je zde opravdu pěkné popsané a myslím, že kniha je čtivá a oddechová nejen pro milovníky koček! Miluju kočky a vše o kočkách!