Povídky podivných
Ransom Riggs
Fascinující vyprávění předávaná podivnými z generace na generaci Nejoblíbenější příběhy, které z lidové slovesnosti podivných sesbíral Millard Nullings, dobrý přítel Jacoba Portmana, pocházejí z různých částí světa a jsou v nich ukryty tajné vědomosti. Pověsti, legendy a mýty z historie ukazují, že podivní nejprve bez problémů žili v širší komunitě obyčejných lidí, ale postupně byli kvůli svým zvláštním schopnostem a nadáním vytlačováni na okraj společnosti. VAROVÁNÍ: Pokud si příběhy pouštíte nahlas, ujistěte se, že i ostatní posluchači jsou podivní!... celý text
Literatura světová Povídky Pro děti a mládež
Vydáno: 2019 , OneHotBookOriginální název:
Tales of the Peculiar, 2016
Interpreti: Jan Vlasák , Viktor Dvořák , Jana Stryková , Růžena Merunková , Daniel Bambas
No, tak nevím. Jediné dvě povídky, které se týkaly hlavních knih, byly ty o první ymbryně a o zvěřinci. Za mě teda celkem zbytečnost, která ani nemusela být.
Krásné ilustrace a mnoho neobyčejných příběhů.
První příběh by se mohl jmenovat mamon - nekonečná touha mít víc a víc než soused. Druhý odpuštění a laskavost. Další vypráví o vzniku smyček. Další o dívce, která měla raději duchy než lidi ..... . Každý příběh je zajímavý a poučný.
Některé příběhy se mi líbily víc jiné míň ale všechny měli své moudro a byly příkladem společnosti. Určitě se k nim ráda vrátím :)
Povídky k sérii Sirotčince slečny Peregrinové jsou nádherně ilustrované. Sepsal je údajně Millard Nullings. Skládají se z předmluvy a deseti krásných povídek ze světa podivných, kniha určená pouze pro podivné oči, takže pokud nepatříte mezi podivné, mohou se vám zdát trošku zvláštní. :D
Pěkná knížka. Líbí se mi její příběhy které ukazují přibehy některych podivných :) určitě jsem ráda že jsem si ji k sérii knih pořídila :)
Působivé ilustrace a četba, od níž se nejde odtrhnout (a to nejen kvůli kreativitě a propracovanosti nápadu).
Kniha se skládá z různých povídek a legend ze světa podivuhodných. Odpočinkové čtení, někdy až mrazivé (například kanibalové a jejich ovládnutí vesnice).
Další kniha ze světa sirotčince je jen nezajímavou exploatací, snahou o vytřískání peněz z vlny zájmu o původní trilogii. Špatný dojem pak dotváří nešikovný překlad anglického tales jako povídky, když mnohem vhodnější by byly příběhy, nebo legendy (navíc, jako čtenář trilogie bychrovněž čekal pohádky)
Tady si musím přiznat, že už jsem opravdu mimo věkovou kategorii pro kterou jsou povídky napsány. Četla jsem tři knihy o podivných a moc se mně líbily. Zde jsem však ocenila, víc než obsah, ilustrace a obálku knihy.
Výzva 2019 - 13. Kniha od autora jehož jméno i příjmení začíná stejným písmenem
Příjemné, oddechové čtení originálních povídek. Některé se povedly více, některé méně. Obal i ilustrace jsou krásným doplňkem.
Lepší průměr, některé povídky byly pěkné, některé se mi až tak nelíbily. Ale jako doplnění série Sirotčince je to hezká knížka. A pozitivum: Nádherné ilustrace knihy
Fajn doplnění světa Podivných. Hlavně při čtení Města jsem byla na příběhy, které děti zmiňovaly, moc zvědavá.
Oddychové a nenáročné čtení s krásnými ilustracemi. Jedná se o mýty a historické příběhy, které seznamují s počátky podivných (není nutné znát předchozí knihy autora). Má-li někdo rád knižní sérii o podivných, tak tuto knihu pro zpestření ocení - i když já osobně jsem čekala trošku víc.
Část díla
2014 | Podivné město |
2016 | Knihovna duší |
2017 | Povídky podivných |
2019 | Mapa dní |
Poučení o tom, že bychom měli být vnímavější ke světům dalších osob. Každý má totiž jeden svůj (možná podivný), který se zrovna nemusí projevit na vzhledu. Třetí povídku jsem se raději nahlas a pozpátku neodvažovala číst (viz. tiráž).