Povídky podivných
Ransom Riggs
Fascinující vyprávění předávaná podivnými z generace na generaci Nejoblíbenější příběhy, které z lidové slovesnosti podivných sesbíral Millard Nullings, dobrý přítel Jacoba Portmana, pocházejí z různých částí světa a jsou v nich ukryty tajné vědomosti. Pověsti, legendy a mýty z historie ukazují, že podivní nejprve bez problémů žili v širší komunitě obyčejných lidí, ale postupně byli kvůli svým zvláštním schopnostem a nadáním vytlačováni na okraj společnosti. VAROVÁNÍ: Pokud si příběhy pouštíte nahlas, ujistěte se, že i ostatní posluchači jsou podivní!... celý text
Literatura světová Povídky Pro děti a mládež
Vydáno: 2019 , OneHotBookOriginální název:
Tales of the Peculiar, 2016
Interpreti: Jan Vlasák , Viktor Dvořák , Jana Stryková , Růžena Merunková , Daniel Bambas
Kniha se mi moc moc moc líbila sirotčinec miluju a chtěla bych další díly pokud budou :)
Očekávání bylo naplněno. Riggs i zde dokázal ztvárnit krásu světa podivných. Rozšíření o postavy z hlediska historie a původu. Bližší poznání určitých hrdinů ze série. Krásné ilustrace doplňující jednotlivé povídky.
-Nuže, pan Millard Nullings, jakožto editor, byl skutečně přínosem tohoto světa.-
Krásný bonus k sérii Sirotčince slečny Peregrinové, pohodové a pěkné čtení, které zabaví... Vazba je opravdu nádherná a stejně tak ilustrace, které v knize doprovází podivné příběhy... :-)
Miluju ty chvíle, kdy můžu otevřít dveře od komnaty, kde ukrývám své vnitřní dítě. Povídky podivných potěší váš smysl pro podivnost, nereálno.
Bonus navíc, vazba a ilustrace - vymazlená záležitost.
Má to atmosféru Sirotčince a pohádkově se tvářící citace a mravní naučení. Někdy je motivický inspirační zdroj evidentní (třeba Legenda o Cuthbertovi viz Wildeův Sobecký obr), ale vždycky jde spíše o převzetí motivu a jeho zasazení do originálního kontextu. A jako obvykle skvělý grafický doprovod, tentokrát Andrewa Davidsona. Přečteno během jednoho večera. Top: Cocobolo.
Knížka pro mě měla být takovým poznáním, jestli by se mi mohly líbit i zbylé knihy od tohoto autora. Upřímně to bylo příjemné a zajímavé čtení. Některé povídky se mi líbily více, některé méně. Hodnotila jsem od 3* - 5*, takže vlastně super. Hodně mě kniha zaujala i svou vazbou, stylem tisku, tloušťkou stránek (díky tomu se četla neskutečně rychle) a úplně nejvíce ilustracemi.
Krásná knížka, nemám jí co vytknout. Obálka a ilustrace hezky pohádkové, příběhy úžasné. Bohužel lidé, co nečetli ani jeden díl původní trilogie, budou mít problém některé povídky pochopit (hlavně u těch s ymbrynami).
Četlo se to rychle a dobře. Autorovi bezesporu nechybí velká fantazie, ovšem po stylistické stránce jsem měla pocit, jak kdybych četla spíš slohovou práci výborného gymnazisty, než že bych měla v rukou autora bestselleru
Po zklamání se závěrem sirotčincové trilogie jsem byla trochu na vážkách, ale tahle kniha má naštěstí vyšší úroveň. Možná bych místy upravila závěry povídek, nechala bych je trochu otevřenější a nestupňovala jejich pointy do vyšších a vyšších mezí, ale i tak jsem vcelku spokojená.
Na knihu jsem se neuvěřitelně těšila,protože jsem Riggsova velká fanynka. Sirotčinec je pro mne srdeční záležitost a bylo pro mne velkým zklamáním, že jsem se musela smířit pouze se třemi knihami :)
Povídky jsou další poklad do mojí knihovny.Další cesta do jiného kouzelného světa. Mohu jen doporučit pro duše snílků a dobrodruhů, kteří touží po cestě do fantazie.
Na tuhle knížku jsem se neskutečně těšila. Má krásnou obálku i ilustrace - a Povídky k Sirotčinci? ❤ Z Bajek barda Beedleho k HP (takže je to vlastně stejný případ jako tady) jsem byla unešená, ale tohle? V některých povídkách bylo nějaké ponaučení, většina povídek mi však připadala jako hrozná blbost. Navíc se mi zdálo, jako by to ani nepsal Riggs, ale někdo, kdo se slohy a psaním celkově teprve začíná. Docela mě mrzí, že jsem si jí kupovala.
Mnou dlouho očekávaná kniha. Kouzelné, čtivé, podivné povídky, které poučí, trochu rozesmutní a zahřejí u srdce. Ačkoliv jsem čekala trochu něco jiného, jsem ráda, že jsem si mohla přečíst sbírku Millardových povídek a mohla jsem zabrousit do historie podivných.
Část díla
2014 | Podivné město |
2016 | Knihovna duší |
2017 | Povídky podivných |
2019 | Mapa dní |
Nádherná kniha, která skvěle doplňuje a oživuje svět Podivných. Příběhy se čtou úplně sami. Jsou děsivé, smutné, poučné, varovné, krásné, no zkrátka Podivné. Pokud jste fanoušky sirotčince, je tahle kniha pro vás povinnost a budete z ní naprosto unešení. Škoda jen, že povídek je tak málo a ještě by neuškodilo, kdyby kniha dostal přebal aby se nám zlatá ražba tolik neošoupala.