Divergence

Divergence
https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/192657/divergence-192657.jpg 4 5102 5102

Chicago, budoucnost. Obyvatelé města, které obklopuje jen močál a obepíná ostnatý drát, jsou rozděleni do pěti frakcí. Beatrice je čerstvých šestnáct a přišel čas vybrat, do které frakce chce patřit, které ctnosti se chce na celý život odevzdat. Překvapivé rozhodnutí jí do cesty přivede osudového kluka – úchvatného, ale taky trochu nesnesitelného. Beatrice zjišťuje, že ve společnosti, která se jeví tak dokonalá, vzrůstá napětí a hrozící nebezpečí lze zažehnat jen jedním způsobem, který ji ale možná zničí.... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , CooBoo

Divergent, 2011

BerenikaU.
09.11.2015 5 z 5

Divergence je hrozně pěkná knížka. Líbí se mi na ní jak je dobrodružná, romantická a fantazii se v ní meze nekladou. Mám ráda ty rozdíly mezi různýma frakcema. Mě osobně se hrozně líbí, jak Beatrice jinak přemýšlí a jakou má odvahu. Podle této knížky je i nádherně natočený film, který je taky super.
Doporučovala bych pro děti od 11 do 20.
Dala bych rozhodně pět hvězd.
Četla v jedenácti letech.

vterinka
09.11.2015 5 z 5

Nejdříve jsem viděla filmové zpracování této knihy, které se mi velmi líbilo. Když jsem knihu pak objevila v obchodě, tak jsem neváhala. Kniha se četla sama. Velmi se mi líbila a těším se na pokračování.

ttpnkov
04.11.2015 4 z 5

V průběhu čtení jsem byla přesvědčená o tom, že knize víc jak tři hvězdičky dát nemůžu, což mohl mít na svědomí i fakt, že jsem kvůli její popularitě měla tak velká očekávání, která nenaplnila.

Celý nápad je skvělý, to rozhodně. Ve frakčním rozdělení jde krásně vidět lidská potřeba ke štítkování a důležitosti postavení, na které si lidé potrpí i v běžném životě. Velkým mínusem pro mě ale byla hlavní hrdinka, která mi prostě připadala taková "neslaná nemastná", dokud jsem se nedostala do poslední šestiny knihy. Právě závěr knihy mě přesvědčil o té hvězdičce navíc.

A abych se přidala ke stádu, které tuto knihu srovnává s Hunger Games: Divergence je o stupínek níž, než HG. Možná jsem ve stádiu, kdy v knize potřebuji trochu násilí a drsných rysů na hlavních postavách, aby mě o ději přesvědčily - a toho se mi nakonec i tady dostalo.

kendllajf
03.11.2015 4 z 5

+ Úžasný příběh.
+Dobrý nápad
+Skvěle vymyšlené momenty plné napětí.

- Málo rozepsané. Nevím pomalu kdo byl kdo a jak vypadal

Jakahol
22.10.2015 5 z 5

Kdybych měla napsat komentář po prvních dvou třetinách knihy, nestačilo by mi jen pět hvězdiček. Strašně mě to bavilo!! Nemohla jsem se od knihy odtrhnout. Poslední třetina byla (proti dvěma předchozím) slabší ale určitě nechci říct že byla špatná, jen mi tam trošičku něco chybělo. Uvidíme jak se to vyvrbí v dalším díle (který právě otevírám :) ) Přesto jsem měla knihu přečtenou prakticky jedním dechem. Jsem ráda že technologie budoucnosti nebyly přehnané a dalo se jim uvěřit. Hlavní postavy jsou skvěle napsané a naprosto chápu proč a co Tris dělá (až na jednu/ dvě výjimky). Celkově nemůžu jinak než dát 5*
P.S. Zdá se mi že ti kdo tu píší že je to jako Hunger games si přečetli jen anotaci

EllenQa
13.10.2015 4 z 5

Já jsem byla z knihy docela zklamaná...bylo kolem ní hrozné haló a tak jsem si myslela, že je to prostě něco úžasného...po přečtení mám trochu rozpolcené pocity, na jednu stranu se mi ta knížka líbila a jsem z ní nadšená, ale na druhou stranu mi ta knížka jde proti srsti..některé věci, které Tris dělá/říká mi jednoduše nesedí a nedávají mi logiku...Nejspíš jsem od ní prostě čekala víc, myslela jsem si, že to bude něco nového, ale ono ne..opět tam byla předvídatelná milostná zápletka (která bývá téměř v každé třetí knížce úplně stejná), události se dali snadno předpovídat..Ale abych jen nekritizovala, tak musím knížku pochválit, že mi dodala trochu odvahy :) Nikdy jsem nebyla jako Tris v knížce, odvážná a statečná, ale tahle knížka mi trochu posunula úhel pohledu..Ale pro mě je stále lepší knížka např. Hunger games..

warca
08.10.2015 5 z 5

První díl je nejlepší, ostatní se moc vlečou. Líbí se mi nápad a mám ráda Čtyřku :D

ilovebooks722
07.10.2015 5 z 5

Celá trilogie láska na první pohled

Laf
07.10.2015 4 z 5

Skvělé čtení. Velmi dobře napsané, takže to nenudí. Je dobré si tuto knihu přečíst, protože i když jsem film viděla, kniha doplnila detaily, které se do filmu nevešly.

david3224
06.10.2015

Kdo četl Hunger games a líbilo se mu to, je tohle ideální pokračování.

livres
06.10.2015 5 z 5

Moc pěkná série. :D

mia1990
05.10.2015 5 z 5

První jsem viděla film Divergence a hned na to i Rezistence. Pak jsem zjistila, že je to podle knižní předlohy a ihned jsem všechny 3 díly zakoupila. Divergenci jsem přečetla za 3 večery - četlo se to samo a rozhodně je lepší kniha než film, už jenom kvůli těm pocitům a myšlenkám, které se ve filmu nedovíte. Film je prostě moc rychlý na to, aby jste všechno ihned pochopili, a kniha je prostě kniha. Teď jsem akorát načala Rezistenci a už se na ni moc těším. Hodnotím pěti hvězdama a to hlavně proto, že se zařadila do kategorie knih, u kterých jsem se těšila, až si budu moct zase kousek přečíst.

AnykaLovesBooks
30.09.2015 5 z 5

Super knížka :)

Lenka-knihy
27.09.2015 3 z 5

Tato kniha byla hezká. Nedá se ovšem vůbec srovnat s knihami kterým jsem dala 5*,proto za mě pouze 3*

Poutnice
27.09.2015 5 z 5

první jsem viděla film, ten se mi moc líbil, tak jsem si chtěla přečíst knihu. Dost mě překvapilo, že se filmaři drželi až tak moc předlohy, jen v některých chvílích odbočují. Charaktery postav jsou o dost odlišnější anebo se ve filmu jejich vykreslením příliš nezaobírali. Každopádně se kniha velmi lehce četla a příběh je povedený

VisionVolume
24.09.2015 3 z 5

Film podle knižní předlohy mě opět přiměl zklamat se a koupit si knihu. Ačkoliv obojí mělo své pro a proti, kniha jako vždy obsahovala více, než bylo zřejmé ve filmu (například význam vlaštovek) a na druhou stranu jsem v knize viděla zásadní rozpory... povahové rysy postav byly TAK moc odlišné, že jsem se bála dalšího dílo. Ten jsem skutečně opět viděla nejdřív jako film a... knihu radši číst nebudu. Už film byl velkým zklamáním a knihu už bych asi považovala za ztrátu času. Pro první díl volím 3 hvězdy. Čtením nezarmoutí, ale nepřiměje mě opět po ní sáhnout.

LilianVanRose
23.09.2015 5 z 5

Napíši jen toto.... Kéž by byl jen první díl :-/

Emma8
16.09.2015 5 z 5

Tento první díl je ze včech nejlepší.

Luciana007
05.09.2015 4 z 5

Mám tuhle knížku rozečtenou už dlouho. Nechápu proč se mi nechce číst dál, ale asi to bude tím, že vím jak to skončí z Tris, a tak nějak mi to vzdáleně připomíná sérii Hunger games :D Proč jsem nedala hodnocení? Protože, až jí přečtu, což bude, jak pevně doufám brzy, tak vám jsem dám moji menší recenzi :)

Jeanine
31.08.2015

Skvělá kniha, čte se úplně sama. Autorka si na ní dala opravdu záležet. DOPORUČUJU :DDDD