Rezistence
Veronica Roth
Povstalecká trilogie / Divergencia série
Žádná volba není bez následků. Měl to být pro Tris šťastný a slavnostní den, ale všechno dopadlo úplně jinak. Po krvavé tragédii mezi frakcemi vzrůstají konflikty a nad společností se vznáší válka. Tris se musela rozhodnout už jednou – a teď ji čeká další volba. Dřívější rozhodnutí, obavy, zármutek i provinilost, to vše ji teď dostihlo a Tris nezbývá než bez výhrad přijmout svou Divergentní identitu. Dokáže se ale vyrovnat se vším, co to znamená?... celý text
Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: 2014 , CooBooOriginální název:
Insurgent, 2012
Hezká kniha, i když se Tris občas chovala dost nelogicky. Hodně mě taky štvalo, že se Tris s Tobiasem pořád hádali :( Taky mě začalo připadat, že Tobias už není takový jako byl v Divergenci, tam byl naprosto skvělí. Proč byli oba tak tvrdohlaví a lhali si?
Tak já teda nevím, ale hlavní hrdinka se chovala divně. Jak už tu někdo psal, měla jsem taky chuť jí vrazit pár facek. Chovala se tak nelogicky. No a Tobias se teda zrovna taky moc nevytáhl.
Přiznám se, že tak v půlce jsem vůbec netušila kam autorka míří a měla jsem pocit, že ani sama autorka to v tu chvíli vůbec nevěděla. Takže tenhle díl byl o hodně slabší než první, který mě příjemně nabudil.
Třetí díl si samozřejmě rozhodně přečtu, protože jsem hodně zvědavá, jak to dopadne a doufám, že závěrečný díl bude lepší než tento.
Druhý díl se mi líbil rozhodně více než Divergence. Děj je napínavý, plný akce a zvratů. Jen hlavní hrdinka mě občas štvala.
Druhý díl se mi líbil méně, ale je pořád hodně dobrý. Pořád je hodně čtivý, akční - zkrátka super čtení.
Rezistence se mi velmi líbila.. Já jsem Povstaleckou trilogii začala jsem číst až po tom, co jsem viděla film, tak mě první díl moc nebavil, protože jsem věděla co příjde.. V tomhle byla tedy Rezistence lepší :) Doporučuju!
Musím říct, že mně se Rezistence líbila úplně stejně jako díl první a ani na chvíli mě nenapadlo, že bych byla nějak zklamaná... Rezistence je opravdu o dost akčnější a plná zvratů a bojů, ale líbí se mi, že více poznáváme ostatní frakce a i další postavy. Souhlasím, že i mě Tris chvílemi lezla na nervy s tím neustálým riskováním života a také neustále vracením se ke smrti jejích rodičů a zastřelení Willa a přinášením obětí atd. Tobiasovi se vůbec nedivím :D
Konec skončil dost napínavě a já se hnedka vrhám na Alianci, na kterou se moc těším, hlavně na dvojí pohledy :)
Mnohem lepší než první díl. I když je knížka pořád dost dějově předvídatelná (možná je to záměr, aby byl čtenář chytřejší než postavy a mohl si to užívat), aspoň se celá nemotá kolem výcviku a kolem popisu pocitů nevyrovnané puberťačky. Tentokrát už dojde na pořádné zvraty, akci a na rostoucí napětí, kvůli kterému se nejde od knížky odtrhnout. Navíc to konečně začalo mít prvky dystopie, který mi u Divergence trochu chyběly.
No..první díl byl teda lepší, ale konec vyzněl dost zajímavě a těsím se, až si přečtu další díl. Nicméně pořád mě to nutí srovnávat tuto knihu s Hunger games, které se mi líbily víc. Každopádně se těším i na filmové zpracování druhého dílu, první díl byl podle mého názoru zpracován dobře, hlavní postava - palec nahoru, jsem zvědavá, jak to pojmou tentokrát ;)
No, Divergence to sice nebyla, ale i tak zaslouží čtyři hvězdy. Knížka měla sice spád i napětí, ale Tris mi místy lezla na nervy - idkyž v dané situaci je její chování asi pochopitelné a omluvitelné. Ale na každý pád mi chyběly frakce...!!! :)
Tento díl je úžasný, má to spád. Tris a Tobias se postupně sbližují, ale nemají to jednoduché. Musí prchat před Jeanine, později si i kvůli některým věcem lžou, trochu to narušuje jejich vztah a důvěru. Ta se naštěstí vrátí. Ten příběh je silný, svým způsobem nedokončený a proto doufám, že další díl bude bomba. Někdy mě u toho mrzí, že ty díly mají pouze 400 stránek. I love Divergent, Insurgent and Allegiant.
Super čtení, pořád se něco dělo, takže jsem to přečetla na jeden dech.. Těším se na další díl, docela netrpělivě...
skvelá kniha, napätie od prvej po poslednú stranu, nevedela som prestať čítať, zdala sa mi ešte lepšia ako divergencia, ale to možno preto, že tú som čítala hneď po pozretí filmu a nebolo to už potom pre mňa také napínavé. Každopádne sa neviem dočkať ako ešte dnes otvorím tretiu časť tejto trilógie a začítam sa do nej. Som veľmi zvedavá, ako sa to celé skončí.
Jo, dobrá kniha. Ale na Divergenci nemá.
Opět, je to mdlé, pusté, šedé, depresivní. Díkybohu za veselé stránky.
I přes to, Rezistence patří mezi knihy, které si chci rozhodně zařadit mezi moje knížky na poličku.
Jupí!!! Druhý díl je stejně suprový jako první. Opravdu mám velkou radost, že i tento díl si zachoval čtivost a napětí. Myslím si, že až dočtu tuto trilogii, tak další týden budu dohánět spánkový deficit a budu jako medvěd v zimě. No jo, když já chci vědět jak to dopadne. Já už chci číst další díl. Pomoc. Jsem závislá na této povstalecké trilogii:)
antiutopie, dystopie, kakotopie láska smrt zfilmováno americká literatura pro dívky pro dospívající mládež (young adult) postapokalyptická sci-fi
2012 | Divergence |
2014 | Aliance |
2012 | Rezistence |
2017 | Čáry života |
2014 | Čtyřka: Divergentní povídky |
Celý průběh Rezistence mě zaujal nejméně ze všech 3 dílů. Tím rozhodně neříkám, že je knížka špatná - měla jsem ji přečtenou prakticky hned. Podle mě tam bylo až moc akce a oproti předchozímu dílu to tvořilo celkem velký kontrast. Celkem hloupé mi občas přišlo chování Tris. Kniha má naopak hodně napínavých momentů a čtenáře dokáže překvapit (viz Caleb). 4 hvězdičky jsou zasloužené. :)