Rezistence
Veronica Roth
Povstalecká trilogie / Divergencia série
Žádná volba není bez následků. Měl to být pro Tris šťastný a slavnostní den, ale všechno dopadlo úplně jinak. Po krvavé tragédii mezi frakcemi vzrůstají konflikty a nad společností se vznáší válka. Tris se musela rozhodnout už jednou – a teď ji čeká další volba. Dřívější rozhodnutí, obavy, zármutek i provinilost, to vše ji teď dostihlo a Tris nezbývá než bez výhrad přijmout svou Divergentní identitu. Dokáže se ale vyrovnat se vším, co to znamená?... celý text
Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: 2014 , CooBooOriginální název:
Insurgent, 2012
Mě se kniha líbila. Příjmené čtení:) Akorát mi časem Tris, která si chtěla hrát na hrdinu a pořád se za někoho obětovávat, mi lezla na nervy. Jinak bych nic nevytýkala.
antiutopie, dystopie, kakotopie láska smrt zfilmováno americká literatura pro dívky pro dospívající mládež (young adult) postapokalyptická sci-fi
2012 | Divergence |
2014 | Aliance |
2012 | Rezistence |
2017 | Čáry života |
2014 | Čtyřka: Divergentní povídky |
Druhý díl byl lepší i horší. Děj už se točí kolem podstatnějších věcí, než jen jak přežít iniciaci, začala válka a o akce tu není nouze. Po celou dobu mě kniha nenechala v klidu, neustále jsem byla jak na trní, co se dočtu až otočím další stránku. Vážně jsem si nebyla ničím jistá a pořád jsem chtěla číst dál a dál. Někdy jsem se smála nahlas a jindy mi i ukápla slza.
A bylo to horší, protože mi to celý přišlo takový chaotický (určitě si ji budu muset přečíst znova). Také jsem byla zvědavá jak na tom bude vztah Tris a Tobiase. Doufala jsem, že při jejich chvílich si aspoň nachvilku odpočinu a budu si užívat trochu té romantiky, ale nebylo mi moc přáno. A sama Tris mi nějakou dobu lezla děsně na nervy (a to jsem si ji v prvním díle oblíbila), ty její sebevražedný sklony nebo jak Tobiasovi lže přímo do očí (a několikrát), to mě vážně dostávalo... Ale naštěstí v poslední čtvrtině děje dostala rozum a hned to bylo lepší ;)