Rezistencia: Zberateľské vydanie
Veronica Roth
Povstalecká trilogie / Divergencia série
Exkluzívne zberateľské vydanie najpopulárnejšej dystopickej série Divergencia - Rezistencia - Experiment s bombastickým bonusovým materiálom. Toto vydanie by nemalo chýbať v knižnici žiadneho fanúšika a knihomoľa! Tris prežila brutálny útok na svoju pôvodnú frakciu. Cena za prežitie je priveľká. Nová budúcnosť sa jej protiví, a tak sa radšej utápa v žiali a sebaobviňovaní. V mysliach a dušiach frakcií sa rozhostil nepokoj a napätie medzi preživšími každým dňom narastá. Konflikt je už takmer neodvratný - a v čase hroziaceho boja, si musí každý zvoliť jednu stranu barikády, odhaliť najhlbšie tajomstvá a zžiť sa s činmi, ktoré už nemožno zvrátiť. Toto zberateľské vydanie obsahuje bonusový materiál: poviedku Slobodu Štyrimu - Ako to videl Tobias, rozhovor s Veronicou Roth, esej Veronicy Roth o smrti postáv, zoznam piesní, ktoré počúvala Veronica Roth počas písania Divergencie a Rezistencie, tipy a triky ako usporiadať párty v štýle každej frakcie a plagát, ktorý je súčasťou obálky!... celý text
Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: 2016 , Slovart (SK)Originální název:
Insurgent, 2012
Super kniha.
Divergence byla možná o kapinku lepší, ale i tato kniha je úchvatná a doporučuji přečíst! :-)
No páni... tato série mě fakt dostala. I tenhle díl byl podle mého názoru velmi pěkně zpracovaný. Na tuhle sérii jsem si fakt vypěstovala těžkou závislost, to se mi snad nikdy nestalo. Už se těším, až si přečtu další díl.
Hodně lidí se možná tenhle díl nelíbil, ale pro moji dušičku tenhle díl byl perfektní. Vůbec mě ty výlevy hrdinky nevadily ba naopak :D Asi jsem sadistka :D Prostě dokonalost.
Skvělé pokračování :) při dočtení jsem se hned pustila do čtení dalšího dílu, místo do učení :D
Film je podle mě hodně dobrý, i když je tam dost věcí jinak, takže to beru jako podobné, ale přitom jiné příběhy. Jsem tudíž velmi zvědavá na 3. pokračovaní - jak knižní, tak filmové.
Kniha mě neuvěřitelně bavila, nádherné pokračování prvního dílu. Napínavá, akční, čtivá.
Dvojka Divergence jede ve stejných super kolejích jako jednička a je taky tak úžasná. Určitě stojí za přečtení. I když... Malinko víc se mi líbil první díl.
Koupila jsem si rovnou celou trilogii, takže po přečtení Divergence jsem ihned přešla na Rezistenci.
Co říct? Celý nápad o budoucnosti, ve které se lidé řadí do frakcí podle svého chování, nakonec je to vlastně všechno jen experiment, se mi prostě strašně líbí.
Kniha je čtivá, rychle utíka a člověka zcela pohltí příběh.
Chválila jsem už Divergenci a nemůžu jinak než pochválit i Rezistenci. Jak jsem už psala v jedničce, ano, je to na jednu stranu romantický příběh zasazený do budoucnosti cílený na teenagery, ale na tu druhou ... v tomto příběhu dokážu najít i tu druhou, hlubší rovinu ... tak trochu orwelovský svět, ... osvobození od pocitů viny, ...
Autorka, přes svůj mladý věk, si v jedničce nasadila celkem slušnou laťku a podle mě ji v dvojce udržela ... takže doporučuji tento romantický sci-fi příběh se zajímavou zápletkou ... a těším se i na poslední díl :-).
Pokračování se mi líbilo trošku méně, než první díl, nicméně je zde plno zápletech a zajímavých scén. Charakter postav se trošku mění. Začátek zdlouhavý, ale od půlky to začalo být zajímavé. Dobré oddechové čtení.
Oddechové čtení. Četla se jedna básen a nebudu přehánět jestli řeknu, že si zasloužila maximální hodnocení. Nemůžu se ale zbavit dojmu, že selekce, elita, první a hunger games a také divergence, rezistence a aliance psala jedna a ta samá spisovatelka. Posudte sami.
1. všechny mají v sobě romanci
2. hunger games - kraje, hlavní hrdinka, na výběr 2 chlapi
selekce - kasty, hlavní hrdinka, na výběr 2 chlapi
divergence - frakce, hlavní hrdinka, uznávám tady jen 1
Na mém hodnocení to ale nic nemění. Tyhle 3 boxy jsou mé nejoblíbenější.
Ok, začátek byl děsně únavný a postavy asi nikdy ráda mít nebudu, ale několik posledních kapitol mě opravdu pohltilo a vlastně jsem si to i užívala, a to je co říct!
Hodncoení: 7/10
To se nedá říct jinak než super ............. pět hvězd mi asi nebude stačit :D
Ke knížce nemám žádné námitky , ale musím říct že po zhlédnutí filmu jsem z něj byla hodně zklamaná...........to ovšem neovlivňuje hodnocení knihy to zůstává netknuté:D
Knížku sem přečetla za chvilku a to kvůli tomu, že mě opravdu bavila. Samozřejmě, že se tu budou objevovat komentáře typu Divergence byla lepší. Názor samozřejmě nikomu nechci vymlouvat nebo podobně. Ale podle mě byl stejně dobrý jako jednička. Vám může přijít, že ve dvojce už je všechno předvídatelné ale to Vám přijde, protože už máte přečtený první díl tudíž už znáte způsob, kterým autorka píše. Mě osobně knížka maximálně natchla a to proto, že to je knížka u, které se musíte zamyslet takže není jako všechny ostatní. Podle mě úžasná knížka.
Opět jsem byla ráda že jsem knihu přečetla. Nevím jestli budu číst třetí díl. Kniha mě moc nebavila.
Po velkém nadšení z prvního dílu jsem čekala něco ještě lepšího, ale bohužel se tak nestalo. Tris udělala velký krok zpátky. Nebudu teda spěchat s přečtením třetího dílu.
Popravdě mě kniha zklamala, po divergenci jsem čekala ještě něco lepšího, ale bohužel se tak nestalo.
Druhý díl mě moc neoslovil. Přišlo mi, že na to jak byla Tris v prvním díle odvážná a hrdinská, v tomto díle se neustále lituje a pláče nad svým kamarádem. Kolikrát mi to už lezlo na nervy, ale přešel jsem to. Kniha nebyla již tak čtivá jako první díl, ale dala se dočíst do konce. Když jí porovnám s filmem, tak došlo k docela silnému odchýlení od knihy, ale budiž. Tak tomu prostě v dnešním světě někdy bývá. No, nezbývá než tuto sérii zakončit a vrhnout se na třetí knihu. Jak to asi dopadne?
Kniha mě příjemně překvapila. Po negativních komentářích a filmu jsem čekala nudu a opakování motivů z Divergence. Oproti tomu jsem si knihu užila možná ještě více než Divergenci. Dává daleko více nahlédnout do charakteru jednotlivých postav a dodává jim tak na hloubce a pravdivosti. Nesouhlasím s tím, že Tris se zde chová nepochopitelně a na facku. Podle mě naopak dozrává ve skutečnou hrdinku a přebírá pomyslné žezlo Čtyřce z prvního dílu.
antiutopie, dystopie, kakotopie láska smrt zfilmováno americká literatura pro dívky pro dospívající mládež (young adult) postapokalyptická sci-fi
2012 | Divergence |
2014 | Aliance |
2012 | Rezistence |
2017 | Čáry života |
2014 | Čtyřka: Divergentní povídky |
Pokračování super, ale myslím si že tímto dílem měla série skončit, protože třetí díl už je taková nadstavba, která už mě tak nefascinovala