Rezistencia: Zberateľské vydanie přehled
Veronica Roth
Povstalecká trilogie / Divergencia série
Exkluzívne zberateľské vydanie najpopulárnejšej dystopickej série Divergencia - Rezistencia - Experiment s bombastickým bonusovým materiálom. Toto vydanie by nemalo chýbať v knižnici žiadneho fanúšika a knihomoľa! Tris prežila brutálny útok na svoju pôvodnú frakciu. Cena za prežitie je priveľká. Nová budúcnosť sa jej protiví, a tak sa radšej utápa v žiali a sebaobviňovaní. V mysliach a dušiach frakcií sa rozhostil nepokoj a napätie medzi preživšími každým dňom narastá. Konflikt je už takmer neodvratný - a v čase hroziaceho boja, si musí každý zvoliť jednu stranu barikády, odhaliť najhlbšie tajomstvá a zžiť sa s činmi, ktoré už nemožno zvrátiť. Toto zberateľské vydanie obsahuje bonusový materiál: poviedku Slobodu Štyrimu - Ako to videl Tobias, rozhovor s Veronicou Roth, esej Veronicy Roth o smrti postáv, zoznam piesní, ktoré počúvala Veronica Roth počas písania Divergencie a Rezistencie, tipy a triky ako usporiadať párty v štýle každej frakcie a plagát, ktorý je súčasťou obálky!... celý text
Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: 2016 , Slovart (SK)Originální název:
Insurgent, 2012
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rezistencia: Zberateľské vydanie. Přihlašte se a napište ho.
Ačkoli autorka v prvním díle nasadila laťku vysoko, držela si ji i v tomto díle. Sic jsem asi čekala trochu víc, a to hlavně ohledně informací o světě, ve kterém se příběh odehrává. Nicméně nechybělo napětí a i romantická linka mě uspokojila.
Povstalecká trilogie Divergence pokračuje
24.11.2014
„Cruelty does not make a person dishonest, the same way bravery does not make a person kind.“
Kniha Rezistencia: Zberateľské vydanie v seznamech
v Přečtených | 6 349x |
v Knihotéce | 1 305x |
antiutopie, dystopie, kakotopie láska smrt zfilmováno americká literatura pro dívky pro dospívající mládež (young adult) postapokalyptická sci-fi
2012 | Divergence |
2014 | Aliance |
2012 | Rezistence |
2017 | Čáry života |
2014 | Čtyřka: Divergentní povídky |
(Z OSOBNÍHO ARCHIVU - přečteno DUBEN 2014):
Tris, Tobias, Marcus, Peter a Caleb jedou vlakem a mají zamířeno do Mírumilovnisti. tam stráví nějakou dobu, jenže věci se dávají rychle do pohybu a je zapotřebí jednat rychle... Sečtělost je stále neodbytnější a vynalézavější jak ostatní přinutit k poslušnosti, jenže Neohrožení a odpadlíci se nehodlají jen tak vzdát a plánují, jak nepřátelskou frakci zneškodnit... Tris má však vlastní hlavu a nehodlá čekat, až si lídr frakce Sečtělích začne s Divergentními pohrávat jako z hadrovými panenkami... Ne vždy je tohle ale ta správná volba.
Druhý díl začíná přesně tam, kde končí první, takže se nemusíte bát, že by jste o něco přišli. Druhý díl této série byl z mého pohledu... já vlastně ani nevím jak to nazvat. První poloviny byla dokonalá. Moc se mi to
líbilo. Ta druhá poloviny už se mi zas až tolik nelíbila, ale tím rozhodně nechci tvrdit, že to bylo špatné, to v žádném případě! No a konec... k tomu prostě není co říct. Snad jen - proč? Ale pomalu, k tomu se dostaneme...
Začneme hezky od začátku. V první řadě je nutné zmínit, že postavy si od začátku prvního dílu prošly určitou změnou, přece jen mají už ledaco za sebou a v tomhle díle to rozhodně nekončí, spíš naopak začíná. Sečtělost se staví na pozici hlavní frakce a snaží se zneškodnit všechny případné nepřátele. Jenže to nebude tak lehké. Neohroženost si jen tak poroučet nenechá a takových se najde víc. V porovnání s prvním dílem byl tenhle podstatně akčnější. Dělo se tam toho spoustu. Jak už dějově, tak i s postavami. Tris si od odchodu ze své rodné frakce, z Odevzdanosti, prošla tvrdým výcvikem v Neohroženosti, kde získala přátele a také potkala kluka, do kterého se zamilovala, čelila útoku Neohrožených omámených simulací a ztratila rodiče. Tohle všechno musí člověka nějakým způsobem poznamenat, proto se není čemu divit, že její chování už není takové, jako v prvním díle a naše nebojácná Tris má své nálady a návaly úzkosti.
Zato Tobias - tak toho jsem měla chuť nejednou pořádně praštit. Sakra vždyť ta holka není kus kamene bez citů, aby zvládala všechno co se kolem ní děje, a ne že by se jí to netýkalo, spíš naopak.
Jak už jsem řekla, první polovina knihy byla perfektní, pak to bylo chvilku takové... no nevím, moc ně to nebavilo, ale ke konci se to zase rozjelo a přiznám se, že se našli pasáže, které mě opravdu přímo šokovali! No a samotný konec... proč to muselo skončit tak otevřeně? Konec byl super, hodně akce a žádná nuda, tak to má být!
Pokud porovnám první a druhý díl, ten první se mi líbil asi o trochu víc, ale zas tak velký rozdíl to nebyl. Jak už jsem říkala, ve druhém díle bylo více akce a určitě by jste si ho měli přečíst. Rozhodně to není špatné čtení a všem pokračování Trisina příběhu a pěti frakcí doporučuju!