Rezistencia: Zberateľské vydanie
Veronica Roth
Povstalecká trilogie / Divergencia série
Exkluzívne zberateľské vydanie najpopulárnejšej dystopickej série Divergencia - Rezistencia - Experiment s bombastickým bonusovým materiálom. Toto vydanie by nemalo chýbať v knižnici žiadneho fanúšika a knihomoľa! Tris prežila brutálny útok na svoju pôvodnú frakciu. Cena za prežitie je priveľká. Nová budúcnosť sa jej protiví, a tak sa radšej utápa v žiali a sebaobviňovaní. V mysliach a dušiach frakcií sa rozhostil nepokoj a napätie medzi preživšími každým dňom narastá. Konflikt je už takmer neodvratný - a v čase hroziaceho boja, si musí každý zvoliť jednu stranu barikády, odhaliť najhlbšie tajomstvá a zžiť sa s činmi, ktoré už nemožno zvrátiť. Toto zberateľské vydanie obsahuje bonusový materiál: poviedku Slobodu Štyrimu - Ako to videl Tobias, rozhovor s Veronicou Roth, esej Veronicy Roth o smrti postáv, zoznam piesní, ktoré počúvala Veronica Roth počas písania Divergencie a Rezistencie, tipy a triky ako usporiadať párty v štýle každej frakcie a plagát, ktorý je súčasťou obálky!... celý text
Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: 2016 , Slovart (SK)Originální název:
Insurgent, 2012
Druhý díl mě malinko oproti jedničce zklamal. Tris tam byla jen za ufňukanou malou holku a jednání některých postav bylo trochu iracionální. Ale obecně to mělo docela náboj a příběh se tím posunul na další level. Konec mě ale ani trochu nepřekvapil, protože sem ho čekala už asi od půlky knihy. Sem zvědavá, co si na nás autorka nachytala v dalším díle.
Skvělé pokračování. Znova přečtené jedním dechem, protože příběh vás vtáhne do děje. Nejen příběh hodnotím velmi kladně, ale i vývoj postav, protože kdo by to od Caleba čekal? A Tris a Čtyřka se nemusí shodnout ve všem, na to bych mohla číst nějakou romantiku. :D takže doopravdy doporučuji :) napínavé, deh beroucí
K dočtení knížky mi chybí asi 50stránek, které snad padnou za vlast dnes večer, ale už teď si troufám napsat hodnocení. Nebavilo mě to. Možná, že si od tohoto tématu zase potřebuji na chvíli odpočinout, proto jsem knihu četla téměř tři měsíce.
Oproti Divergenci mi to přijde jako propad. Možná je to tím, že jsem nejdříve viděla film a až potom četla.
Chování Tris se mi nelíbilo, Peter překvapil, ale určitě to neudělal jen tak pro nic za nic, že.
Uvidíme, co přinese Aliance.
Druhý díl se mi líbil o mnoho víc než první. Možná to bylo i tím, že filmové zpracování mi tolik neutkvělo. Byl pro mě akčnější, méně předvídatelný. Chápala jsem i rozpory mezi Tris a Čtyřkou. Chápala jsem Tris a její pohnutky (rozum x srdce). A konec? Otočila jsem stránku a tam nic? Příběh skončil? Jako prosím? Ještě, že mám v knihovně i třetí díl a nemusím čekat na pokračování.
Prečítala som prvý a niečo málo z druhého dielu. Hlavná myšlienka príbehu bola veľmi zaujímavá, bohužiaľ to autorka pokazila otravným vzťahom dvoch hlavných hrdinov.
V době, kdy jsem tuto sérii četla, jsem byla plně uchvácená dystopiemi, takže je možné, že mé hodnocení není zcela objektivní. Všechny knihy mě ale bavily a se zaujetím jsem četla příběhy hlavních postav, i když nejsem úplně bezvýhradnou fanynkou Tris.
První díl mi moc nesedl, ale přesto jsem se pustila do druhého dílu. A upřímně je to ještě horší. Tris je pořád stejně otravná, akorát ostatní zblbli ještě víc. I přesto dám šanci i poslednímu dílu.
Vsechny tri knihy cele serie mely neco do sebe a vsechny me bavily. Obcas mel clovek sice pocit, ze cte uz tolikrat ohrany pribeh, ze by knizku nejradsi odlozil. Vzdycky jsem se pres tyto cast dostala a docetla do uplneho konce cele serie. Konec jako takovy me velice zklamal. Spousta snahy a vlastne pro nic. Ale kdyz vsechny stripky skladacky pridate k sobe je v tomto pribehu jista sila a neco co Vas nuti premyslet. Za me super pribeh s trochu depresivnim koncem a misty az moc obycejnym pribehem, ale jako celek naprosta spokojenost a precteno vlastne jednim dechem.
Od pokračovní Divergence jsem čekala ,,trochu víc'', ale přesto to byl zajímavý příběh. Moc se těším na poslední díl.
i přes to že se mi první díl nelíbil ,tak jsem šla do dvojky ,a bohužel tenhle díl, byl ještě horší než první
Dvojka je akčnější, nakonec i trojku přečtu, ale do knihovny bych si trilogii nekoupila.
Doufala jsem že bude kniha na 5 hvězd, jenže jsem se musela rozhodnout, zda jí vůbec mám dát 4. Konec byl lepší, a navnadil na další díl ale nějakých 100 stran jsem četla bez zaujetí. Tris se představila jako ukázková blbka a příběh tak trochu ztratil na přitažlivosti.
Knížky tohoto typu mi připadají vždy stejné... nicméně autorka píše velmi poutavě a tudíž se mi kniha velmi líbila.
Pro mě je celá trilogie Divergence poměrně průměrnou fantasy, není to špatné, ale k dokonalosti tomu dost chybí. Nicméně čtivost se jí nedá upřít. Jako velké minus vidím fakt, že kniha je neskutečně předvídatelná a postavy jsou bohužel značně černobílé, navíc málo vykreslené. V člověku málokterá z postav vzbudí výraznější sympatie.
Pěkný nápad s frakcemi, ale to samotné vše neutáhne, spousta věcí je v knize nedovysvětlených. Autorka se možná až příliš soustředila na teenagerovský pohled, pocity a romanci mezi Tris a Čtyřkou. Ona sci-fi stránka příběhu zůstala bohužel trochu nevyužitá. Velká škoda.
Knížka se četla jedním dechem, mělo to spád, bylo to zajímavé, napínavé a konec opět otevřený (takže abych brzo začala číst Alianci!). Jediné za co ubírám hvězdičku tak je chování Tris, která mi většinu času lezla na nervy a občas i chování Tobiase nebylo moc logické... Když od toho odhlédnu, tak je Rezistence skvělá a já si díky ní "zamilovala" Christinu, Lynn,... ale hlavně Uriaha :-) a pokud očekáváte podobnost s filmovým zpracováním, tak v tom se kniha dost liší :-)
antiutopie, dystopie, kakotopie láska smrt zfilmováno americká literatura pro dívky pro dospívající mládež (young adult) postapokalyptická sci-fi
2012 | Divergence |
2014 | Aliance |
2012 | Rezistence |
2017 | Čáry života |
2014 | Čtyřka: Divergentní povídky |
Pokračování dobré série. Tenhle díl je hodně protahovaný a není moc propracovaný do hloubky ( u poloviny věcí jsem si říkala: "Proč to dělají takhle? Tohle je přeci mnohem jednodušší!"). Ale jestli se vám líbila jednička, tohle si určitě nenechte ujít.