Pozvánka

Pozvánka
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/544525/bmid_pozvanka.jpg 4 39 39

Pozvánka: Běda tomu, kdo ji přijme. Marla Lindbergová se už neumí dočkat prodlouženého víkendu v Alpách, kde přijala pozvánku na setkání ze školy. Krátce po příjezdu si však uvědomí, že jen jedna věc je smrtelnější, než opustit odlehlý horský hotel - zůstat v něm. Marline dávné vzpomínky na zvláštní odkaz, který ji vylákal do staré nepoužívané porodnice, jsou křišťálově čisté. Na postavu, která se ji pokusila zabít. Na zvláštní pískavý kašel psychopata během boje na život a na smrt. Po letech psychoterapie se však dozvídá, že se nic z toho nestalo a všechno jsou jen falešné vzpomínky. Marla je inteligentní mladá žena a má pozoruhodné vlastnosti, všechno si pamatuje a všímá si podrobností, které ostatním většinou uniknou. Když se jak-tak dá do pořádku, začne pracovat jako externistka pro Spolkový kriminální úřad. Je to však pro ni velká psychická zátěž – analyzuje filmy a fotografie v nejhlubších stokách internetu, aby pomohla najít zneužívané a týrané děti a zachránit je. Když dostane pozvánku na školní setkání v Alpách, doufá, že si bude moci zavzpomínat s bývalými spolužáky. Když však dorazí do zasněženého horského hotelu, všechny pokoje jsou již obsazeny. Na jídelním stole leží použité nádobí, v krbu plápolá oheň, ale nikdo tam není. Marla začne hledat ostatní. A pak to slyší znovu. Venku v ledové tmě někdo pískavě kašle…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Tatran (Bratislava)

Die Einladung, 2023

mirunda
11.11.2024 5 z 5

Přestože byl konec lehce fantasmagorický, tohle byl thriller jaký má být. Nemohla jsem přestat číst a otáčela stránku za stránkou. Super počtení

TessaJean
06.11.2024 2 z 5

Toto dílo pro mě bylo celkem zklamáním. Od autora mám přečtené téměř všechny knihy co v Česku vyšly, ale tato byla první, u které jsem si říkala, zda ji psal vůbec sám autor. Do čtení jsem se musela nutit, vlastně mě pak ani nezajímalo co bude s hlavními hrdiny. Celkově to byl trochu zvláštní překombinovaný příběh.

Christie2020
02.11.2024 3 z 5

Kniha se četla velmi dobře, děj byl dlouho napínavý…ale ten konec mi přišel jako překombinovaná slátanina! Škoda!!! :-(

ČtenářDanub
31.10.2024 5 z 5

Jako pokaždé od autora, i toto bylo dobré psycho, přitom ale nechcete, aby to skončilo. 5*

adzedan13
31.10.2024 2 z 5

(SPOILER) Jestli Sebastian Fitzek něco umí, tak jsou to nečekané zvraty a konce, u kterých si člověk řekne: "Co je vlastně pravda?" Ale čeho je moc, toho je příliš... Fitzeka mám ráda, je to můj oblíbenec, vždycky mě dokáže překvapit a když jsem četla anotaci této knihy, dost jsem se těšila, protože ten námět mi přišel super. Provedení už bohužel moc ne.
Docela dlouho se to rozjíždělo a vždycky, když už jsem se začetla, tak se změnila dějová linka a zase mi chvilku trvalo, než jsem se do děje ponořila. Posledních cca 50 stran, kde se všichni začali navzájem zabíjet, mě nebavilo a celkově mi to zkazilo dojmy z celé knížky, přišlo mi to prostě až moc přehnané.
Závěr mě překvapil, nečekala jsem to, ale to je tak všechno, žádné další pocity se u mě nedostavily, spíš jsem byla ráda, že už mám konečně dočteno.
Škoda, Fitzek to umí, ale přijde mi, že se snaží s každou knihou vymyslet čím dál zamotanější děj, což k psychothrillerům trochu patří, ale všeho s mírou...

Hvězdinka
28.10.2024 5 z 5

Fitzek nezklamal. To má takový spád a rychlost, že je to jednohubka. A strašně dobrá jednohubka. Zvrat za zvratem, do poslední stránky netušíte NIC. Nechci popisovat děj, protože by to byl spoiler. Já jsem si čtení užila na maximum a řadím do škatulky, že nechcete, aby kniha skončila. A i ten doslov čtenáře potěší.

kneslova
05.10.2024 5 z 5

Tak za mě teda fakt těžký psycho… neznám moc takových spisovatelů , co dovedou napsat takovýhle příběh .. přečteno na jeden zátah

Petronela16
13.08.2024 3 z 5

Mám pocit, že už to nie je starý dobrý Fitzek.Tentokrat to zamotal viac ako dosť a chvíľami ma to prestávalo baviť.

Sebastian Fitzek
německá, 1971