Pravda o tobě
Susan Lewis
Život Lainey Hollingsworthové je na první pohled idylický - žije v krásném, rozlehlém domě, je provdaná za úspěšného muže a má dvě zdravé děti. Skutečnost ale není taková, jakou se zdá být; Lainey se ze všech sil snaží udržet svoji rodinu pohromadě. Podporuje svého manžela v jeho kariéře spisovatele, trpělivě naslouchá své dospívající dceři, která se rozhodla všemu vzdorovat, i nevlastnímu synovi, který ji obviňuje, že mu zničila život. Samu ji ale nejvíce tíží vlastní minulost – nevyřešené otázky ohledně jejího biologického otce, o němž jí matka, která před rokem zemřela, nikdy neřekla ani jediné slovo. Lainey se rozhodne vydat se do matčiny rodné země, do kraje kouzelného Lago di Trasimeno, a pokusit se najít otázky, které ji celá léta pronásledují. Proč matka opustila rodnou Itálii, usadila se v Británii a nikdy se už nevrátila zpátky? Má v Itálii stále nějaké příbuzné? A kdo je jejím skutečným otcem? Když pak zničehonic dostane zprávu: Zeptej se svého muže na Julii..., ocitne se v pasti – otázky minulosti jsou naléhavější než kdy dřív a budoucnost nejistá. Lainey musí čelit rozhodnutím, kterým by nechtěla čelit žádná žena.... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2015 , Ikar (ČR)Originální název:
The Truth About You, 2014
Hrdinka knihy Lainel žije svůj rodinný život naoko poklidně, ale ve skrytu duše ji trápí pár problémů. Nemůže zapomenout, že oproti jejím dvou sestrám k ní matka měla odtažitý vztah, pubertální dcera se svými přahnanými výstupy, pocit o nevěře svého manžela, neustálá péče o starého otce trpícího demencí a navíc problémy s nezvladatelným se synem svého manžela z předešlého vztahu. Na jednu křehkou bytost je toho nadmíru. Odjíždí s dětmi do slunné Itálie pátrat po rodině své matky, potkává nové přátele a změna prostředí začíná uhlazovat vztahy s ostatními členy rodiny. Všechny problémy se nakonec pomalu začínají zklidňovat a o to zřejmě v takovém odpočinkovém příběhu jde. Kniha se velice dobře četla.
Tak toto zatím nejslabší kniha od S. Lewisové, místy nudné, předvídatelné..Pořád jsem čekala nějakou bombu, co se dozví v té Itálii, ale nakonec to tak nějak vyšumělo.. Podruhé to už asi číst nebudu:-(
Takovéto knihy moc nevyhledávám, ale přibalila jsem si jí na poslední chvíli do kufru na dovolenou a přečetla docela rychle.
Čtivé to je, je to takový dovolenkový typ knihy, člověk nemusí moc přemýšlet. :-)
Pasáž z Itálie je pro mne nejlepší.
Velmi poutavé a čtivé. Oddechová kniha která mě v táhla do děje. U čtení jsem s Lainey prožívala její lásku i bolest. Za mě krásná kniha.
Dalo se to - ani perla ani propadák, jasně že s happyendem, ale no tak život těch šťastných konců zas až tolik nepřináší, tak proč ne aspoň v knihách.
Tak tohle mi opravdu nesedlo, bylo to utahané, rozvláčné, místy naivní až blbé a míchanice vztahů a problémů mi připomínala dort od pejska a kočičky - bylo tam zkrátka všechno, až to autorka přehnala (nevěra, Alzheimer, rakovina, puberta, drogy-sex-rock´n´roll, znásilnění, stalking, postižené dítě, úmrtí, usmíření, nová přátelství na život a na smrt.......). Zkrátka literární guláš. Do dalších knih této autorky se rozhodně nepustím.
Dobře napsaný román pro ženy. Na obálce knihy je otázka : Kolik pravdy unese jedno manželství ? , a ta přesně vystihuje téma této knihy, která s citem řeší složité rodinné vztahy a odkrývá stará tajemství, ukrytá pod povrchem zdánlivě dokonalého manželství.
Od autorky je to má první kniha, a i mně stylem psaní připomněla Manželovo tajemství od L. Moriarty, určitě zkusím její další knihy, bavilo mě to.
zacátek nuda ale pote se to rozjelo a bylo odhaleno nekolik necekanych tajemstvi ... obdivuji hrdinku jak se se vsim poprala ..
Jedna z nejlepších knížek, celá zápletka je napínavá do poslední chvíle nevíme jak to vlastně je. Rozuzlení bylo překvapivé. Knížka se mě líbila, ale nechci nic prozrazovat :) Za přečtení opravdu stojí
Je to moje první knížka od této autorky, takže nemůžu porovnávat. Ale mě knížka chytla hned od začátku, a bavila mě až do konce , přečetla sem ji za dva dny , což je u mě běžné. Podle mě to nebyl ztracený čas, baví mě tento styl knížek pro ženy. Klidně bych ji přirovnala ke knížkám jako je : Na co Alice zapoměla nebo Manželovo tajemství. Je to psané podobným stylem. Mě do začátku knížka překvapovala a zajímalo mě jak bude pokračovat. A jak to nakonec dopadne .
Já tedy dlouho nečetla tak nudnou knihu. A to jsem se moc těšila. Od S. Lewisové jsem četla všechny a byly naprosto úžasné. Tato je naprostý opak. Usínala jsem u ní a vůbec mě netáhlo nic, abych četla dál. Přirovnala bych ji k průměrnému tv filmu na nedělní odpoledne. Žádné drama, určitě se z toho dalo vyždímat mnohem víc a byla by to moc pěkná kniha. Škoda :(
Docela překvapivě umírněná kniha, protože všechny romány od této spisovatelky se vyznačují zajímavými dějovými zápletkami a zvraty /tady bych řekla, že pátrání po tajemství zrození hlavní představitelky mohlo být zajímavější/. Čekala jsem od této knihy víc...
2020 | O minutu později |
2000 | Honba za sny |
2021 | Mé lži, tvé lži |
2015 | Pravda o tobě |
2003 | Posedlost |
Odpočinková kniha. Nijak extra mě nenadchla, ale na nedělní čtení dobrý. Ono když má člověk za sebou už mnoho knih, tak očekává NĚCO a když to něco se nestane, tak je zklamaný. Příběh nebyl špatný, ale kniha patří mezi ty slabší, co jsem četla.