Pravda o zázracích
Atticus (p)
Třetí sbírka romantické poezie od bestsellerového autora a instagramového fenoménu Atticuse. Texty o hledání smyslu ve věcech, které nás obklopují, i v nás samých, texty o obyčejných radostech života, o lásce i bolestivých rozchodech. Atticus píše citlivě a úsporně, s vtipem, laskavostí a sobě vlastním půvabem. Svou minimalistickou poezií nám připomíná, že zázraky jsou všude kolem nás – stačí se jen správně dívat.... celý text
Literatura světová Poezie
Vydáno: 2020 , Yoli (ČR)Originální název:
The Truth About Magic, 2019
“Přestaňme předstírat, že se dokonale hodíme do tohoto světa a snažme se přijít na to, zda se stejně dokonale hodíme k sobě navzájem.”
Dlouho jsem přemýšlela jakou knihu vyberu do čtenářské výzvy-po prečtení knihu někomu daruj a rozhodla jsem se po doporučení synovy přítelkyně pro knížku krátkých básniček a zamyšlení o lásce, dobrodružství a přátelství. Citáty a postřehy jsou vkusně graficky doplněny, je to zkrátka pohlazení na duši v dnešní nelehké době. A navíc udělat milému člověku radost knihou je moc krásný pocit.
Moje první setkání stačilo, aby vznikla láska po zbytek života. Krásné verše, které míří do srdce a poutavá , něžná grafika. Super!
Tohle bylo nádherné. Tak upřímné, plné lásky a smutku. Za mě je to zatím nejlepší básnická sbírka od tohoto autora. A ještě velký bonus v podobě krásného grafického zpracování. Fotky jdou překrásné.
Za mě obrovské doporučení❤❤
Třetí autorova sbírka je úplně úžasná, není jen o lásce, mluví i o dalších tématech, která mi učarovala. Těším se na další autorova díla.
Za jednu, či dve pekné básne autorovi ďakujem, no ďalšie jeho skvosty si i tak neprosím. Ak máte radi pekné obaly s prázdnym vnútrom, presladené reči, nič nehovoriace otrepané motivačné a iné citáty („So often, we punish ourselves with the bad love we think we deserve.“), je to kniha pre vás. Ale v tom prípade by bolo podľa mňa jednoduchšie ísť na inspirobot.me a pár dementných citátov si vygenerovať.
Viac v recenzii.
Vím, že poezie mě extra nebere a neumím ji ocenit, takže zde bude menší problém.
Grafické zpracování je fakt nádherné a vymazlené. Některé části se mě dotkly a dokázaly se mnou něco udělat a donutit mě se nad tím zamyslet, jiné části mě nechávaly chladnou.
Určitě to může být kvalitní kousek, který zkrášluje knihovnu pro ty, kteří to opravdu ocení.
Čisté pohlazení po duši, přesně tak bych nazvala Atticusovi básně. Ve spojení s nádhernými fotografiemi jsou pro mě jeho knihy balzámem. Vždy mě donutí zpomalit, zamyslet se a užívat si každé písmenko. A to občas potřebujeme všichni.
IG: zrzi_cte
Krásné! Je tam tolik malých velkých pravd. Dalo by se to číst stále dokola...Což asi udělám :)
Poezie nikdy nebyla můj šálek kávy, ale Atticusova tvorba se mi vážně líbí...
I když Laskou ji nespoutáš se mi líbila o něco víc...
Dobře...
Přijmu ATTICUSE jako novodobého skladatele tezí ze života.
Zajímalo by mě, jaké to je číst jeho texty v originále. Zda se v nich najde více rytmu, než v překladu do češtiny.
Krátká vyjádření jsou hodně lidská, procítěná a z valné většiny pravdivá a dráždivě svádějící k činům.
ATTICUS je majitelem dobrého srdce.
Nazval bych jej encyklopedistou pocitů. Narážek a pohlazení.
Jeho tvorba zasáhne převážně mladé lidi. Ale kdo vnímá svět s láskou, může si jeho slova číst stále dokola. A je jedno, kolik má za sebou prožitých let.
Kniha je i krásně zpracovaná. Fotografie mnohdy podbarví text, byť jsou černobílé.
Asi nebudu daleko od pravdy, když napíši, že současný svět přijímá raději básníky, kteří básníky nejsou.
A nevnímejte moje slova jako hanlivá.
Takový je současný svět poezie...
Spotřebovala jsem zase spoustu lepíků stejně jako u Tmy mezi hvězdami. Některé verše mluví za mě. Ke všem knihám od Atticuse se velmi ráda vrátím :)
Tak já nevím, pro mne moderní poezie asi psaná není, máloco jsem si musela přečíst vícekrát a zamyslet se nad tím.. některou báseň, pro mne spíše citát, jsem si vyfotila...více mne ale zaujaly asi černobílé fotografie.
Splněna ČV 2020
ZÁZRAKY VE SLOVECH
" Knížky jsou báječně přenosné kouzlo"
Stephen King
Silně toužím po další dávce Atticuse...
... možná neodolám a ještě dnes někde objednám další jeho knihu.
Protože tohle je krása a pravda. A radost a klid.
Literatura, která povznese a pohladí a rozzáří duši.
A já to miluji a děkuji...
Na mě je autorova tvorba až moc romantická. V podstatě celá kniha obsahuje maximálně deset básní, které nezahrnují lásku. Ovšem skvělé jsou černobílé fotografie doplňující text.
O malinko více se mi líbily jeho předešlé knihy. Moc mě nezaujala pasáž "o dobrodružství" a klidně bych ji z celé knihy vyškrtla :D .. ale abych nebyla jen negativní.. některé myšlenky mi zůstanou hluboce ukryté v hlavě a duši ...
"My lidé jsme květiny, kveteme, jen abychom umřeli. Ale stále zůstáváme krásní v zahradách, které jsme vytvořili.
Upřímně mě kniha vůbec nezaujala. Sice jsem ji přečetla cca za hodinu, ale verše mi přišli prázdné a ač jsem se snažila sebevíc, nenašla jsem tam více jak 5 "básní", které by měli určitou hloubku, kterou by podle mě verše měli mít.
Kniha je krásně graficky zpracovaná a líbí se mi i její jednoduchý design, ale pro mě je osobně mnohem důležitější obsah, než vizuální stránka.