Prehistorie

Prehistorie
https://www.databazeknih.cz/img/books/58_/58091/bmid_prehistorie-6Vw-58091.jpg 5 44 44

Prehistorie je ohromujícím příběhem vývoje života na Zemi za poslední 3,8 miliard let. V úvodní části se zaměřuje na vznik a vývoj planety Země a popisuje události a síly, které ji formovaly, seznamuje s geologickou časovou škálou a vysvětluje princip uchovávání fosilií. Jádrem knihy je ojedinělý katalog více než 500 druhů mikroorganismů, hub, rostlin a živočichů. Soustřeďuje ty nejvzácnější a nejpozoruhodnější zkamenělé doklady, jaké byly nalezeny. Organismy jsou představeny podle jednotlivých geologických období od prekambria až téměř po současnost – od nejstarších bakterií přes primitivní rostliny trilobity, dinosaury až po moderního člověka. Připojen je přehled dinosaurů, glosář a rejstřík.... celý text

Literatura naučná Příroda, zvířata Přírodní vědy
Vydáno: , Knižní klub

Prehistoric Life, 2010

Booky84
23.01.2022 5 z 5

Naprosto úžasná encyklopedie!

Pog
28.01.2021 5 z 5

Nádherná encyklopedie, plná fotografií a informací, která nás provede historií naší planety a života celkově. Jediné, co mi v ní chybí, jsou latinské názvy rostlin i živočichů.

Usire
26.01.2021 5 z 5

Opět moc hezky vytvořená kniha s celou řadou obrázků a doprovodným textem. Některá období jsou zpracována lépe, což je samozřejmě i tím, že jsou pro čtenáře zajímavější.

Predator3313
06.12.2018 5 z 5

Jak už bylo řečeno ve starších komentářích jedná se o pravdu úžasnou knihu, která je doslova nabitá informacemi. Je pravda, že pro lidi znalé dinosaurů tam mohou některé známé druhy třeba chybět, ale právě velkou výhodou knihy je její obsáhlost, co se období týče, a snad nikde nejsou takto parádně popsány také živočichové před dinosaury a po dinosaurech. Rozhodně 5*

Felsenberg
29.10.2018 5 z 5

Krásná kniha. To se děly věci!

DarthSoren
01.03.2018 5 z 5

Beze sporu nejlepší encyklopedická publikace, kterou jsem kdy mohl dostat. Vždycky jsem měl tak trochu úchylku na přehistorická období naší planety. Ano, druhohory mě zajímaly, ale já jsem byl vždycky víc zvědav na flóru a faunu prahor, starohor a prvohor. Jak proběhly permské a křídové vymírání? Jak vypadaly a čím se živily obří stonožky a vážky? Jak vypadal přechod živočichů z vody na suchou zemi? Všechno je zde. Já tu knihu žeru.

fvalek
24.04.2017 5 z 5

Neuvěřitelná kniha a má velmi oblíbená. Má v sobě všechno, co by měla mít. Neuvěřitelné množství informací koncentrovaných v jediné "bibli prehistorie". Moderní zpracování, neuvěřitelně úžasné fotografe, obrázky a kresby, obohacující informace, které se skutečně jinde nedozvíte. Logické chronologické zpracování od vzniku světa až po Čtvrtohory. Hodně dlouho jsem po ni toužil, a když jsem ji dostal, tak jsem ji četl asi týden v kuse a na různé úseky se užasle koukám dodnes. Nepracuje jen s jediným scénářem, ale řeší minulost z pohledu mnoha různých, nezaujatých teorií. Skvělá kniha :)

Natynababina
21.04.2016 5 z 5

Brutálně dokonalá kniha, kde je naprosto všechno co je třeba vědět a ještě mnohem víc. I kdybych ji četla rok tak bych tam neustále hledala nové a nové informace. Krásně obohacená o fotky, ilustrace, grafy... no úplně mi vyrazila dech :)

mira.l
13.08.2014 5 z 5

Fascinující výlet do historie života na Zemi.