Přehled psychologie
Hans Kern , Hellfried Nolz , Christine Mehl , Regina Wintersperger , Martin Peter
5. vydání, 2015 Přehledné kompendium oboru psychologie uvádí srozumitelnou formou do základních psychologických témat a disciplín (základní pojmy a metody psychologie, vývojová psychologie, psychologie osobnosti, sociální psychologie, vnímání, myšlení a řeč, motivace, učení aj.).
Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: 2015 , PortálOriginální název:
Projekt Psychologie, 1991
Z mého pohledu je to příjemné zasvěcení do tak objemného oboru jako je psychologie. Čtenář dostane základní a hrubý nákres základních psychologických témat a osobností v průběhu historie této mladičké vědy. Na shrnutí je to samozřejmě málo, ale věřím, že vztáhnout ruku na Atkinsonovou či Kassina bude mnohem příjemnější.
Perfektní odrazový můstek pro studium oboru, ale i jako doplněk při četbě knih, kde psychologie stojí v popředí a hraje důležitou roli v porozumění celkového konceptu. Pohodlný souhrn.
Dokonale srozumitelná a dokonale přehledná učebnice. Radost se z ní učit, protože Vám vše předloží jako na zlatém podnose. Pro mě méně zajímavé a průlomové, než jsem očekával. Proto ne za plný počet.
Velmi jasně a srozumitelně napsaná kniha-učebnice? Přehledně řazené, doplněno spoustou kreseb, her a cvičení...nejvíce jsem ocenila na konci každé kapitoly kompendiu, kde je vše důležité ještě shrnuté jakoby formou výpisků...perfektní a kdybych na tuto knihu narazila na začátku studia, mohla jsem ušetřit za mnoho jiných knih...
německá
Výborná kniha.